• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam352
Toplam Ziyaret12910323

Bakan Çelik Barış Yemeğinde Konuştu


            Şanlıurfa'da, dört yıl önce bir kişinin öldüğü üç kişinin yaralandığı kavganın ardından iki aşiret arasında başlayan husumet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Viranşehir Kaymakamı Doktor Huzeyfe Citer katıldığı barış yemeğiyle sonlandırıldı.

            Viranşehir ilçesinde yaklaşık dört yıl önce Kuran ve Çuvanlı aşiretleri arasında çıkan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından, aileler arasında husumet başladı. Kanaat önderlerinin girişimleriyle aşiretler arasında sağlanan barış nedeniyle Viranşehir'de bir düğün salonunda yemek düzenlendi. Bakan Çelik, yemek öncesi yaptığı konuşmada, aşiretler arasındaki barışın bölgede yaşayan herkese kutlu olmasını dileyerek, bir daha böyle olayların yaşanmamasını temenni etti. Çelik, Peygamberler şehri Şanlıurfa'da insanların birbirine kin ve nefretle bakmalarının kendilerini çok rahatsız ettiğini söyledi. 

            Kan davasının hem bölgeye hem de Türkiye'nin yeni vizyonunda yerinin olmadığını vurgulayan Çelik şunları kaydetti: Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ise Şanlıurfa'nın Türkiye'de ve dünyada huzurun kardeşliğin başkenti olarak bilindiğini söyledi. Güvenç, yüzlerce insanın bir araya gelip sarılması helallik istemeleri kendilerini duygulandırdığını aktararak şunları söyledi:

            "Bugün duygu doluyuz. Gururluyuz mutluyuz çünkü barış ve kardeşlik için bir aradayız. Bu topraklarda ölmeyi öldürmeyi ebediyen bitirmek için buradayız. Onun için Allah hepinizden razı olsun. Bizim topraklarımız ailelerimiz barışı dostluğu kardeşliği hak ediyorlar. Bize ölme öldürme yakışmıyor. Bu kan davasını dinimizde örfümüzde yeri yok. Artık bizim ihtiyacımız olan çalışmaktır çocuklarıma daha huzurlu güzel bir Viranşehir bırakmaktır. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyorum."

            Konuşmanın ardından iki aşiret önderi tokalaştı helallik istedi. İl Müftüsü İhsan Açık ise barış duasını okudu. Daha sonra iki aşiret üyeleri beraber yemek yedi.

            Barış yemeği programına Merkez ilçe belediye başkanları kentteki kurum amir ve müdürleri, iki aşiret mensubu çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmanın ardından iki aşiret önderi tokalaştı helallik istedi. İl Müftüsü İhsan Açık ise barış duasını okudu. Konuşmanın ardından iki aşiret üyeleri beraber yemek yedi. bizimgazete63.com 15.03.2015  24 Cemaziyel- Evvel  1436

  

 



1482 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası