• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam313
Toplam Ziyaret12902657

İşte Ayrıntılar


         YSK, 10 Mart ile 6 Haziran saat 18.00'e kadar genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile seçim kurullarınca gösterileceklerin dışında kalan meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılmasını yasakladı.

         Yüksek SEçim Kurulu'nun (YSK) 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde uygulanacak propaganda yasakları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. YSK'nın kararına göre, 10 Mart ile 6 Haziran saat 18.00'e kadar genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile seçim kurullarınca gösterileceklerin dışında kalan meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olacak. Açık alanlarda nelerde propaganda yapılacağını ilçe seçim kurulları belirleyecek. Belirlenen miting alanlarında aynı gün ve saatlerde sözlü propagandanın birden fazla siyasi parti ve bağımsız aday tarafından başvurulması halinde, propagandanın süresi 2 saati geçemeyecek. Açık yerlerde, güneşin batmasını müteakip ikinci saatin sonundan, güneşin doğmasına kadar toplu olarak sözlü propaganda yapılamayacak. Yurt dışında açık yerlerde ve gümrük kapılarında sözlü propaganda yapılamayacak.

-İLANLARDA TÜRK BAYRAĞI VE DİNİ İBARELER BULUNDURULAMAYACAK -

         Propaganda için kullanılan el ilânları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulamayacak. Siyasi partiler ve bağımsız adaylar tarafından yapılacak her türlü propagandalarda Türkçenin yanı sıra farklı dil ve lehçeler de kullanılabilecek. Seçim başlangıç tarihinden itibaren seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylara, katıldıkları seçim çevrelerinde seçim büroları açma izni getiren düzenlemelere göre, ticari faaliyeti devam iş yerlerinin aynı zamanda seçim bürosu olarak kullanılamayacağını hükme bağlıyor. Devlet ve diğer kamu tüzel kişileri ve bunlara bağlı kuruluşlar, devletin ve diğer kamu tüzel kişilerinin doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak katıldığı teşebbüs ve ortaklıklar, özel gelir kaynakları ve özel imkânları kanunla sağlanmış kamu yararına çalışan dernekler ve devletten yardım sağlayan ve vergi muafiyeti olan vakıflar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üretici birlikleri, kooperatif birlikleri, bankalar ve sendikalara ait bina ve tesisler de seçim bürosu amacıyla kullanılamayacak. Seçim bürolarındaki ilân ve reklam malzemeler 6 Haziran 2015 Cumartesi günü en geç saat 18.00'de kaldırılacak ve faaliyetleri son bulacak. Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adayların, seçimin başlangıç günü olan 10 Mart 2015 Salı gününden, oy verme günü öncesi 6 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 18.00'e kadar, yazılı basında, ilân ve reklam yoluyla veya internet sitesi açarak; sözlü, yazılı ve görüntülü propaganda yapabilecek. Yurt dışında yayımlanan yazılı basında ilân ve reklam yoluyla yazılı veya görüntülü propagandanın yapılması ise yasak. Düzenlemelere göre, vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj gönderilerek propaganda yapılması yasak. Siyasi partiler kendi üyelerine ise her zaman sesli, görüntülü ve yazılı mesaj gönderebilecek.

-SEÇİME 10 GÜN KALA ANKET YAYINLANAMAYACAK-

         Oy verme gününden önceki on gün içinde; (28 Mayıs 2015) - (6 Haziran 2015 Cumartesigünü saat 18.00'e kadar) yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler, bilgi ve iletiyim telefonları yoluyla mini referandum gibi adlarla, bir siyasi partinin veya adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın ve herhangi bir surette dağıtım yapılamayacak.

         Bu sürenin dışında yurt içinde yapılacak kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınlarda; tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerine uyulmasında zorunlu olacak. Ancak yurt dışında ve gümrük kapılarında hiçbir şekilde kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler ve mini referandum gibi yayınların yapılamayacak. 10 Mart 2015 Salı gününden oy verme gününü takip eden güne kadar, şehir içi veya şehir dışında, toplu taşıma amacıyla kamu hizmetlerinde kullanılan hava, kara, deniz ve raylı sistem taşıtlarında yer alan reklam yerleri ve araçlarında, siyasi propaganda içeren her türlü yayının yapılması yasak olacak.

-MEMURLAR SEÇİM GEZİLERİNE KATILAMAYACAK-

       Memur ve hizmetlileriyle her türlü araç, gereç ve imkânlarını siyasi bir partinin veya bağımsız adayın emrinde veya herhangi bir siyasi veya propaganda faaliyetinde çalıştırılmayacak, kullanamayacaklar veya kullandırılmayacaklar. Devlet, katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişilikleri, umumi menfaatlere hâdim cemiyetler ve Bankacılık Kanunu'na tâbi teşekküller, siyasi bir partinin lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek amacıyla yayınlarda bulunamayacak. Başbakan ve bakanlarla, milletvekillerinin yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacak. Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memurun katılamayacak. (ANKA)  03.03.2015



1062 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası