• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam111
Toplam Ziyaret12912719

Yok Olma Tehlikesi Olan Diller Konusu Görüşüldü


               Merkezi Viyana’da olan Eğitim Artı Derneği üyeleri Viranşehir’e gelerek Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ile görüşerek, yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan diller hakkında görüş alış verişinde bulundular.

                Görüşmeye Maria Portsch (Padagogische Hachschule Karlen), sağlık sektöründen Hatice Şahin İlter, siyaset bilimci ve Bulding plus derneği başkanı Mustafa Akgün, Viyana iki dilli okul öncesi öğretmeni Arda Sanlıoglu, Dernek üyesi Doc. Dr. Sedat Benek katıldı. Dernek Başkanı Mustafa Akgül, Mardin’de çok dilli bir eğitim çalıştayı yaptıklarını ve yok olma tehlikesi altında bulunan diller için çalışma yaptıklarını ifade etti. Bu nedenle üniversitelerle görüşerek hem Türkiye hem de Avrupa’daki üniversitelerin bu konuda çalışma yapmalarını istediklerini söyledi.

                Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ise kreşler ve üniversitelerin bu konuda yetersiz olacağını belirtti. Cin, kreş ve üniversitelerde dillerin öğretilmesinin dillerin yaşaması için yeterli olamayacağını belirterek : “Yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan dilleri korumak için devletin, hükümetlerin adım atması gerekiyor. Dil’in üniversite ile sınırlı kalmaması lazım. O dilleri öğrenenlerin iş imkanları olmalı. Devlet kurumlarında çalışa bilmeli ki, o dil yaşasın. Bunun için hükümetlerin adım atması lazım. Devlet kurumlarında yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan dillerin kullanılması lazım.” Diye konuştu. Ardından Dernek üyeleri DAİŞ çetelerinin zulmünden kaçarak Viranşehir’e gelen Şengallilerin kaldığı çadır kampını ziyaret ettiler.
Kaynak: Viranşehir Belediyesi Basın Bürosu  23.02.2015



863 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası