• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam546
Toplam Ziyaret12910517

Hizmet Aracı Alımı İÇin Ak Parti Kiralama, DBP Satın Alma Diyor

            Viranşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Toplantıda DBP gurubu köylere hizmet götürmek için 5 kamyon ve bir paletli kepçe (Eskavatör) alınması için belediye eş başkanına yetki verilmesini istedi. AKP’liler ise DBP’lilerin önerisini oy çokluğu ile reddetti.         

            Viranşehir'de Belediye şubat ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Viranşehir belediye eş başkanı Emrullah Cin, bu yıl yaklaşık 15 köyde halk evleri yapmak için çalışmalara başladıklarını ve köylerde yapacakları evlerin taziye, düğün, öğrenciler için ders çalışma imkanlarının olabileceği evler yapacaklarını belirtti. Ceylanpınar Caddesinde bulunan ve arzuhalcilerin bulunduğu yerlerde tadilata gideceklerini belirten Cin, alanın sit alanı olduğunu bu nedenle alınacak izinden sonra çalışmalara başlayacaklarını ifade etti. Belediyenin rutin çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Cin, belediyenin tüm imkanları ile çalışmaya devam ettiğini sözlerine ekledi.

Ak Partililerden İlk Önerge “Güvenç” İsmi Oldu

            Viranşehir belediye meclisinde 17’ye 14 üye dağılımı ile çoğunluğu elinde bulunduran AKP’liler Şubat ayı meclis toplantısında ilk önergelerini verdiler. İlk önergelerinin ilçenin Hürriyet Mahallesinin ikiye bölünmesi olan AKP’li Mahmut Şık, Aynı Mahallede bulunan Pınar Caddesine ise AKP Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç isminin verilmesinin de gündeme alınmasını istedi. Önerge isim koyma yetkisinin Büyükşehir belediyesine bağlı olduğu gerekçesi ile gündeme alınmazken, Viranşehir’de kırsal alanlara hizmet götürmek için araç takviyesine ihtiyaç duyulduğu DBP’iler tarafından dile getirildi. DBP’liler ilçenin kırsal alanında bulunan yerleşim yerlerine yani köylere hizmet götürmek için Viranşehir Belediyesinin araç filosunun güçlendirilmesini istedi. Bu nedenle 5 kamyon ile bir ekskavatör (paletli kepçe) alınması için belediye eş başkanına yetki verilmesi istendi. Konu ile ilgili açıklama yapan Viranşehir belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, belediyede araç sayısının ilçe merkezine yettiğini, fakat Büyükşehir yasası ile kırsal alanlara çalışma götürmek için mevcut araçların ihtiyaca cevap veremediğini dile getirdi. Kırsal alanlara hizmet götürmek için belediyenin araç kiraladığını belirten Cin : “Belediyemiz bu araçları satın alırsa, her ay 20 bin TL ödeyecek. Ve 5 yıl sonra bu araçlar belediyenin olacak. Şuan biz bu araçları kiralıyoruz. Bu nedenle her ay belediyenin kasasından yaklaşık 42 bin TL ödeme yapıyoruz. Bu da belediyenin zararına oluyor. Bu araçları alırsak belediyemiz her ay en az 20 bin TL kar sağlayacak” diye konuştu.

Ak Partililer Arasında Fikir Ayrılığı

            Ardından söz alan AKP’li belediye meclis üyesi Şeyhmus Göl, belediyenin borçları olduğunu ve ayrıca bir külfetin altına girmesine gerek olmadığını ifade etti. DBP gurubundan Hüseyin Oğaç, ise her gün kırsal alandan hizmet talebi olduğunu ve bu araçların zorunlu olarak alınması gerektiğini ifade etti. Ardından söz alan DBP’li Belediye Meclis Üyesi Ahmet Dağdeviren : “AKP’liler sayısal çoğunluklarını kullanarak hizmetin önünde engel oluyorlar. Bu duruşa saygı duymuyorum. Bu duruş halka hizmetin önünü tıkamaktır. AKP’liler bu duruşla halka hizmetin önüne engel oluyor.” Şeklinde açıklama yapması üzerine salon gerildi. Ardından söz alan AKP’li Yaşar Öztürk, hizmet için arkadaşlarının ‘Evet’ oyu kullanmaları gerektiğini ifade ederek, konuyu detaylı görüşmek için oylamadan önce ara istedi.

Kiralama Daha Uygunmuş

            Verilen aranın ardından meclis gündem maddelerini görüşmek için bir kez daha toplandı. Söz alan AKP’li Belediye Meclis Üyesi Şeyhmus Göl, AKP gurubu ile yaptıkları mutabakat sonucu kiralamanın belediye için daha karlı olacağını ifade ederek red oyu kullanacaklarını ifade etti. ardından bir açıklama yapan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, belediye yönetimi olarak, halkın menfaatini her zaman ön planda tuttuklarını ifade ederek, : “Halka hizmet götürmek için araç alımı yapmamız gerekiyor. Bunun için oylarınıza ihtiyacım var. Evet diyenler el kaldırsın” diye konuştu. 14 DBP’li belediye meclis üyesi ‘evet’ oyu kullanırken, 16 AKP’li belediye meclis üyesi ise ‘hayır’ oyu kullandı. Böylelikle oy çokluğu ile önerge reddedildi.

            AKP’li Belediye meclis üyeleri daha önce de belediyenin borçlarını ödemesi için arsaların satışına onay vermemiş ve arsalar AKP engeline takıldığı için ihale yoluyla satılmamıştı. Belediyede alacağı bulunan firmalar arsaları icra yoluyla yüzde 300 daha ucuza satın almış ve belediye milyonlarca TL zarara uğramıştı.

            Viranşehir Belediyesinin şubat ayı olağan meclis toplantısı diğer gündem maddeleri ile devam edecek.

Kaynak: Viranşehir Belediye Basın Bürosu: 05.02.2015







963 kez okundu

Yorumlar

tüm     06/02/2015 18:37

bu zıtlaşma oldukça viranşehir hizmet beklemessin.
Misafir - necmettin

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası