• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam238
Toplam Ziyaret12912078

Başı Boş Köpekler İçin Hangi Belediye Sorumlu?


            28 Ocak 2015 tarihinde haber merkezimize ulaşan haber üzerine gündeme taşıdığımız kuduz köpek vakası şüpheli çıktı.

            Geçen hafta sitemiz bizimgazete63.com tarafından kamuoyuna duyurulan kuduz köpek vaksı üzerine yetkililer harekete geçti. Viranşehir İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri haberimiz üzerine olay yerine intikal etmiş ve vatandaşlar tarafından itlaf edilen kuduz şüphesi taşıyan köpekten alınan bir parça Adana'ya tahlil edilmesi için gönderilmişti. İlçe Tarım Müdürü Doktor Sıraç Yolcu ile yaptığımız görüşmede Pazartesi günü sonuçların kendilerine ulaştığı ve köpeğin "Şüpheli" olduğunu söyledi. İlk etapta köpeğin ısırdığı diğer hayvanların kontrol altına alındığı öğrenildi. Kesin sonuç için biraz daha zamana ihtiyaçlarının olduğunu belirten Yolcu gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

            Viranşehir Toplum Sağlığı Merkezi görevlileri olayın duyulması üzerine harekete geçerek söz konusu yerde gereken işlemleri yaptı. Söz konusu köpeğin insanlara ulaşmadığı dolayısıyla bir tehlikenin bu aşamada oluşmadığı öğrenildi. Sağlık ekiplerinin İlçe Tarım Müdürlüğü ile irtibat halinde olduğu ve gelişmeleri takip ettikleri öğrenildi.

                             BU SORUMLULUK HANGİ BELEDİYENİN

          Son dönemde Viranşehir çevresinde özellikle köpek sayısında oluşan artış vatandaşları da tedirgin etmeye başladı.

            Haber merkezimizi arayan vatandaşlar özellikle sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanında oluşan köpek topluluğu yüzünden ciddi sıkıntılar çektiklerini söylediler. Okulların tatil edilmeden önce veliler çocuklarını sabahın erken saatlerinde okula götürdükleri ve bu esnada başı boş köpekler ile karşılaştıkları bundan dolayı sıkıntılar yaşadıklarını belirttiler. Çocuklarının çok korktuğunu ve psikolojilerinin bozulduğunu ifade eden vatandaşlar" Bu köpekler için hangi belediye yetkili ise mutlaka bir an önce tedbir almalı. Bu hayvanlar için Hayvan Barınma yerinin kurulmasını ve burada bu köpeklerin kontrol altına alınmasını istiyoruz" dediler. Aşılarının da mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan vatandaşlar" Allah muhafaza eğer bir köpek kuduz çıkarsa telafisi mümkün olmayan olayların yaşanılabileceği yetkililer tarafından unutulmamalıdır" dediler. Şimdi kamuoyu bu konunun Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi mi Yoksa Viranşehir Belediyesinin mi alanına giriyor? diye merak ediyor. Konu ile ilgili yetkililerden açıklama bekleniyor. 
bizimgazete63.com  03.02.2015  Hicri:  13 Rabi-ul Ahir 1436



1072 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası