• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam449
Toplam Ziyaret12913057

Katılım Büyük Oldu


         Viranşehir'de DBP ilçe örgütü 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Kongrede konuşan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kobanê’ye yönelik inşaa çalışmasında yer almalarını kimsenin beklememesini söylediğini belirterek : “Sevsinler seni, kimse senden bir şey beklemiyor. Kobanê’de yüzlerce gencimizin temiz kanı var. O temiz kana, sizin kirlenmiş ellerinizi bulaştırmayız” diye konuştu.
         Viranşehir’de DBP ilçe örgütü 3. Olağan kongresini gerçekleştirdi. Viranşehir Belediyesi Med Kültür ve sanat merkezinde yapılan kongreye HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, Viranşehir Belediye Eş Başkanları Filiz Yılmaz ve Emrullah Cin, HDP Viranşehir ilçe Eş Başkanları Ayşe Sürücü ve Tamer Şenbayram, Eğitim Sen, SES, Esnaf ve Kefalet kooperatifi, Sanayiciler ve Marangozcular Odası, Viranşehir Êzîdîler Derneği ve yüzlerce yurttaş katıldı. Kongre bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından divan seçimine geçildi. Daha sonra ilk olarak Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin bir konuşma yaptı. Cin, Kürt halkı olarak çok önemli bir süreçten geçtiklerinin altını çizerek : “Hepimiz, günlerce Kobanê’de sınırda nöbet tuttuk. Gençlerimiz canlarını feda ettikler. Canlarını feda eden gençlerimiz Kürt halkının ve insanlığın beynindeki yerini tutmuştur ve daima hatırlanacaktır. Bugün bu salonda eski BDP ilçe yöneticilerimizin çoğu yok. Hepsi sürgündeler. Bu arkadaşlarımızı mücadelemizi yükselterek aramıza tekrar katabiliriz.” Diye konuştu. Özgür ve aydın günlerin çok yakın olduğunu belirten Cin, bu günlere yaklaştıklarını fakat daha çok mücadele etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Yakın bir süreçte zorluklar ve sıkıntılar yaşayabileceklerini ifade eden Cin: “Bugün verilen mücadele ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile resmi düzeyde müzakereler yapılıyor. Bu Kürt halkı ve Liderinin verdiği mücadele ile gerçekleşti.” Dedi. Cin, konuşmasının sonunda eski ilçe yönetimine çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, yeni ilçe yönetimine de başarı diledi.

‘Dünya Kürt Halkını Tartışıyor’

         Daha sonra bir konuşma yapan DBP Urfa İl Eş Başkanı İsmail Kaplan, dünya halklarının Kürtleri tartıştığına belirterek : “Bugün tüm dünya artık Kürtleri biliyor ve tartışıyor. Kürtleri bir tek bazı Kürtler anlamadı. Kürt halkı Ortadoğu’da gün gün özgürlüğüne yürüyor. Gün Kürtlerin Kürtlere düşmanlık besleyenlerin yanında olma günü değildir. Gün birlik olmak günüdür. Hala kendi gücünü görmeyip, Kürt düşmanları ile hareket edenler var. Onlara da artık söyleyecek sözümüz yoktur. Tarih bunları yazacaktır. Kobanê devrimi ve zaferi 40 yıldır verilen mücadelenin ve 40 bin şehidin devrimidir.” Dedi.

‘Kobanê’de Mücadele Sürüyor’

         Kaplan’ın ardından bir konuşma yapan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Kobanê zaferini kutlayarak sözlerine başladı. Kobanê’nin köylerinin İŞİD çetelerinin zulmü altında olduğunu belirten Ayhan, mücadelenin devam edeceğini belirtti. Kobanê’de evlerin %80’inin kullanılmaz halde olduğunu belirten Ayhan, seferberlik ruhu ileKobanê’nin inşaası için çalışacaklarını söyledi. Ayhan : “Cumhurbaşkanı, Kobanê’nin inşaası için ‘sevsinler seni, kimse bize oranın inşaası için bir şey beklemesin’ dedi. Biz de diyoruz ki, sevsinler seni senden bir şey beklemiyoruz. Kobanê’de gençlerimizin temiz kanı var. Sizin kirlenmiş ellerinizi o kana bulaştırmayız.” Diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından tek liste ile seçime gidildi. Buna göre DBP Viranşehir ilçe yönetimi ise şöyle şekillendi.
         DBP ilçe Eş Başkanları Hoşnaf Ata ve Esma Vural olurken, ilçe yönetimine de Gökhan Gören, Aslan Özkan, Zeynep Kudin, Kamil Ceylan ve Mahmut Erbekler seçildi. Yönetim kurulunun yedek üyeleri ise Tahsin Demir, Seydo Doğan ve Asuman Yaman oldu. 31.01.2015











1813 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası