• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam306
Toplam Ziyaret12909640

Eller Barış İçin Uzatıldı


               Viranşehir 'de 25 yıl önce arazi anlaşmazlığı yüzünden Keskinbıçak ve Yıldızoğulları aileleri arasında husumet çıktı. Çıkan husumetten dolayı bir kişi yaşamını yitirdi. Çeyrek asırdır devam eden kan davası iki tarafında Barışa el uzatması ile  son buldu.

                Viranşehir ilçesinde Çukuryanı (Golkulk) ve Turna (Qeruk) köylerinde ikamet eden Yıldızoğulları ve Keskinbıçak aileleri arasında arazi anlaşmazlığı yüzünden tartışma çıktı. Çıkan tartışma husumete dönüştü. Bir kişinin ölümü ve bir kişinin de yaralanması ile sonuçlanan husumet iki aile arasında çeyrek asırlık bir dönem devam eden kan davasına dönüştü. Yıllardır kimsenin barıştıramadığı iki aileyi barıştırmak için Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, HDP ve DBP ilçe yöneticileri , İki aile arasında yapılan görüşmeler olumlu sonuçlanarak barış yapılmasına karar verildi. İki aile ilk olarak Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde bir araya getirilerek barıştırıldı. Barış törenine Viranşehir Belediye Eş Başkanları Emrullah Cin, Filiz Yılmaz, HDP İlçe Eş Başkanları Tamer Şenbayram ve Ayşe Sürücü, DBP ilçe Başkanı Ali Karacan ve iki partinin ilçe yöneticileri ile binlerce yurttaş katıldı. İlk olarak tekbirler eşliğinde iki aile bireyleri barıştırıldı. Ardından barış duaları okundu. Daha sonra DBP ilçe Başkanı Ali Karacan bir konuşma yaparak, iki aile bireylerine ve barışın sağlanmasında katkı sunanlara teşekkür etti.

                Barışın tüm bölge ve Ortadoğu halkına yayılması temennisinde bulunan Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin, barışın önce tüm Viranşehir’e ardından tüm bölgeye ve tüm dünyaya hakim olmasını diledi. Cin, savaşların son bulmasını ve tüm insanlığın barıştan yana adım atmasını beklediklerini belirtti.

                Daha sonra iki aileden Abdulkadir Yıldızoğulları ve Mustafa Keskinbıçak bir araya gelerek tokalaşarak kucaklaştı. Yıldızoğulları ve Keskinbıçak, kardeş iki aile olduklarını ve bundan sonra aralarında hiçbir husumetin yaşanmayacağını belirterek, önümüzdeki hafta köyde de barışın ikinci yemeklerini vereceklerini söylediler. Mustafa Keskinbıçak, Abdulkadir Yıldızoğulları ve ASİF Viranşehir Başkanı Emrullah Turnalı'da Barış'a verdikleri katkıdan dolayı takdirle karşılandı.
bizimgazete63.com  18.01.2015  Hicri: 27 Rabi-ul Evvel 1436







1607 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası