• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam49
Toplam Ziyaret12902393

Selimiye'de Cuma namazı kıldıran Görmez hutbede 'Ümmet olarak peygamberimize mahcubuz' dedi.


         Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mimar Sinan’ın ustalık eseriSelimiye Camisi’nde cuma namazını kıldırdı. Görmez, Cumahutbesinde,“Bugün ümmet olarak peygamberimize mahcubuz çünkü o ‘Birbirinize zulmetmeyin’ dedi, biz birbirimize zulmettik” dedi.

         Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camisi’nde cuma namazını kıldırdı. Görmez, cuma namazı öncesinde namaz için camiye gelen çocuklarla sohbet etti, vatandaşlarla selamlaştı.

         Görmez, Selimiye Camisi’ndeki cuma hutbesinde, Hazreti Muhammed’in hayatı boyunca rahmet mektebinin en büyük muallimi olduğunu söyledi. Hazreti Muhammed’in, insanların dertlerini kendine dert edindiğini ve çözülmesi için çabalar harcadığını belirten Görmez, “Bugün onun ümmeti olarak hepimiz ona karşı mahcubuz. Bu mahcubiyet vicdanını kaybetmiş insanlığın onunla istihza etmesinden dolayı değildir. Zira güneşi üfleyerek hiç kimse söndüremez. Güneş, üflenerek söndürülmez” dedi. Görmez, Hazreti Muhammed’e olan mahcubiyetin, onun insanlığa getirdiği rahmeti insanlığa anlatamama mahcubiyeti olduğunu vurguladı.

         Bu mahcubiyetin başkalarının Hazreti Muhammed’e karşı saygısızlık yapmasından değil, ona ümmet olan müminlerin onun ahlakını, onun rahmet yüklü adaletini, onun hikmet yüklü ahlakını kendi hayatlarında yaşamamaları ve bütün insanlığa göstermemelerinden kaynaklandığını aktaran Görmez, şöyle konuştu:

         “Bugün ümmet olarak peygamberimize mahcubuz çünkü o, ‘Birbirinize zulmetmeyin’ dedi, biz birbirimize zulmettik. ‘Allah’ın kardeş kulları olun’ dedi, biz kardeşlik hukukunu ihlal ettik. Çünkü o ‘Birbirinize hakaret etmeyin, sırtınızı dönmeyin, birbirinizi aşağılamayın’ dedi ama biz kardeşlik hukukunu ihlal ettik. O bize ‘Yeryüzünde adaleti ayakta tutun’ dedi. Biz kendi aramızda bile adaleti ayakta tutamadık.” 

İLK YAŞANDI

         Cumhuriyet tarihinde bir ilk de Edirne’de yaşandı. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii’nde ilk kez bir Diyanet İşleri Başkanı Cuma hutbesinı okuyup, Cuma namazını kıldırdı.
KAYNAK:HABER7.COM 17.01.2015 



989 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası