• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam643
Toplam Ziyaret12903420

Belediyeden Bir Çalışma Daha


            Viranşehir'de bulunan çadır kampında Şengalli çocuklar için Viranşehir Belediyesi destekleyici eğitim çalışması başlattı. Haftada 3 gün Viranşehir Belediyesi Etüt Merkezi eğitmenlerince yapılan çalışma ile çocukların savaş psikolojisini atlatması hedefleniyor.

            İŞİD Çetelerinin zulmünden kaçarak Viranşehir’e gelen Şengalli çocuklar için destekleyici eğitim çalışması başlattı. Viranşehir’in 3 km doğusunda kurulan çadır kampında sosyal etkinlikler için 3 çadır kuruldu. Bu çadırlarda 150 öğrenciye 5 eğitmen kurs veriyor. Şu ana kadar çadır kampında sadece iki çadır mevcutken bugün çadır sayısı 3’e çıkarıldı. Çadırlarda haftanın belirli günlerinde çocuklara yönelik destekleyici eğitim çalışması verilirken, diğer günlerde ise, müzik aletleri eğitimi ve tiyatro çalışmaları yapılmakta. Viranşehir Belediyesi Etüt Merkezine bağlı öğretmenlerden sosyal bilgiler öğretmeni Yıldız Deliktaş, çocukların latin alfabesine çok uzak olduklarını ve bu nedenle destekleyici eğitim çalışmalarında çok zorlandıklarını belirtti. Deliktaş : “Çocuklarımıza okulda gördükleri temel dersleri vermeye çalışıyoruz. Anadil olarak Kürtçe eğitim çalışması yapılıyor. Amacımız bu çocukların yaşadıkları savaş psikolojisinden kurtulmalarıdır. Arap alfabesiyle eğitim gördükleri için çok zorlanıyorlar. Bu nedenle onlara yeni okula başlayan çocuklar gibi davranıyoruz. Hijyen ve savaş psikolojisinden kurtulmaları için daha çok çaba sarf ediyoruz. Yaşadıkları travmayı yüzlerinden okuyabiliyoruz. Anneleri ve babalarından çok onlar etkilenmiş durumdalar.” Diye konuştu.

                Viranşehir Belediyesinin kurduğu çadır kampta eğitim gören öğrenciler ise durumlarından memnun olduklarını söylediler. Öğrenciler, öğretmenlerinin kendileri ile ilgilenmelerinden de çok memnun kaldıklarını belirttiler.

                Viranşehir Belediye Başkan Yardımcısı Şeyhmus Çakırtaş, savaş nedeni ile Viranşehir’e gelen çocukların eğitimlerinden geri kalmamaları için böyle destekleyici eğitim programları uyguladıklarını söyledi. Çakırtaş : “Viranşehir Belediyesi olarak etüt merkezimizin eğitmenleri ile böyle bir çalışma başlattık. Hedefimiz bu çocuklara savaş psikolojisini atlatmak ve burada destekleyici eğitimler vermektir. Onların eğitimden uzak kalmaması için dersler veriliyor. Bunun yanında eğitici oyunlar ve sanatsal etkinlikler de veriliyor. Kültür merkezimizin grupları da burada sanatsal etkinlikler veriyor.” Diye konuştu. 
Kaynak:Viranşehir Belediye Basın Bürosu  14.11.2014

 



940 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.262832.3921
Euro34.778034.9173
Hava Durumu
Saat
Site Haritası