• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam539
Toplam Ziyaret12910510

Cenazesi Yeni Mezarlıkta Defnedildi


Kobani’de IŞİD ile çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Delil Zagros (Sıdık Süer) Viranşehir’de binlerce kişinin katılımı ile son yolculuğuna uğurlandı.

Süer’ın cenazesi, akşam saatlerinde Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan alındıktan sonra uzun bir araç konvoyu ile memleketi Viranşehir’e getirildi.

Viranşehir-Mardin Karayolundaki Ceylanpınar kavşağında cenaze aracından çıkarılan Süer’in cenazesi omuzlara alınarak,“Şehit Namırın, Kobani IŞİD’e mezar olacak, Biji Berxwedana Kobani” sloganları eşliğinde Belediye mezarlığına getirildi.

Mezarlıkta kılınan cenaze namazının ardından Süer’ın cenazesi zılgıtlar ve “Şehit Namirin” sloganları ile toprağa verildi.

Cenaze töreninde konuşan MEYADER Yöneticisi Eshet Diken, “Şehitlerin verdiği mücadeleye sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

DBP Viranşehir İlçe başkanı Halis Aktaş,da, tüm demokrasi ve özgürlük için mücadele eden şehitlerin önünde saygıyla eğildiğini belirterek, Süer’ın ailesi ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

48 gündür Kobani’ye üç koldan saldırılarının olduğuna dikkat çeken Aktaş “ çeteler karşı kıt imkânlarla neden ve niçin savaştığımızı biliyoruz. Biz irademiz ve inancımız için mücadele ediyoruz. Ancak onlar kimin hizmetinde olduğunu bilmiyorlar. Din adı altında sahtekârlıkla cihat yaptıklarını ve kâfirlerle mücadele ettiklerini söylüyorlar. Bu Kürdistan topraklarında Kâfir kim? Eğer bir cihat varsa İslam Dininde Kutsal topraklar İsrail işgali altındadır. Eğer kâfirlerle mücadele ve Cihada gideceklerse gidip İsrail’i vursunlar. Ancak maskeleri düştü. Kime hizmet ettikleri belli oldu. Onları ve onların destekçilerini lanetliyoruz. Bundan 2 hafta önce Kobani düştü, düşecek diyenlere her şeyi kanıtladık ve ispatladık. Kıt imkânlarla destek verilen düşmanlarımızla rahatlıkla mücadele edebiliriz ve kazanacağız” Dedi.

Viranşehir Belediye Eş Başkanı Emrullah Cin ise, kıt imkânlarla yürek ve inancımızla verilen tarihi mücadeleye tüm Dünyanın tanık olduğunu belirterek, Aileye ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

YPG’li Sıdık Süer’in ağabeyi de, yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Viranşehir Şehidine sahip çıktı. Onu yalnız bırakmadı. Şehidini son yolculukta yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum”

Mezarlıktaki kitle, yapılan konuşmaların ardından “Şehîd namirin” sloganları atarak mezarlıktan ayrıldı.
bizimgazete63.com  bizimgazete63.com 2.10.2014  Hicri: 09 Muharrem 1436





1506 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası