• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam488
Toplam Ziyaret12909822

Şanlıurfa’da Dev Sanayi Hamlesi


         Şanlıurfa’da, 350 dönüm alan üzerinde kurulacak olan Tekstil Adasında altyapı çalışmaları başladı. 7 iş makinesinin altyapı çalışmasını hummalı bir şekilde yürüttüğü 2’inci Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) hemen yanındaki Tekstil Adasında incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, İstanbul’un önde gelen Tekstil firmalarından 15’ine yer tahsisi yaptıklarını 1 ay içerisinde inşaatlarının yükseleceğini söyledi.

VALİ KÜÇÜK: HEYECANLA TAKİP EDİYORUM

          Şanlıurfa’nın sanayide büyük bir hamle yaptığını aktaran Vali İzzettin Küçük,”  350 dönüm alanda sadece tekstil sanayisi kuruluyor. Burada 5 bin kişi istihdam edilecek. Tekistil Adasını benim heyecanla takip ettiğim bir çalışma. Tekstil Adası için şartnamemiz şöyle; inşaatlarının yüzde 10’u bu yıl bitirilmek zorunda.  Yani bir ay içerisinde burada inşaata başlayacaklar.’’ İfadelerini kullandı.

 3’ÜNCÜ OSB’de 50 YATIRIMCI SIRADA BEKLİYOR

         Yeni oluşturulmaya başlanan Şanlıurfa 3. Organize Sanayi Bölgesinde de 25 büyük firmaya yer tahsis edildiğini 50 yatırımcının da şuan sırada beklediğini anlatan Vali Küçük, toplam 200 firmaya daha yer tahsis edileceğinin altını çizdi. 

 İLK YATIRIM 78 BİN EURO

         Vali İzzettin Küçük, 3’üncü OSB’de konusunda yaptığı açıklamada ‘’ 3’üncü OSB’de yatırım yapmak için şuan 50 firma sırada bekliyor.  Mesela 3’üncü OSB’de yalnızca ETİ Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş

          78 bin Euro’luk yatırım yapacak.  Bir ay sonra ETİ‘nin yerini tahsis edeceğiz.  Temennimiz düşüncemiz biz gelecek yıl 2. Yarısından itibaren 3’üncü OSB’yi bitirip 4. Organize Sanayi Bölgemize geçeceğiz.  Türkiye’de yapısına nüfusuna büyüklüğüne göre en hızlı sanayileşen kent Şanlıurfa olacak. Elimdeki rakamlar bunu gösteriyor ’’ şeklinde konuştu. 

         Şanlıurfa’daki sanayileşmenin sadece kent merkezinde olmayacağı vurgusunu yapan Vali Küçük, Birecik’te Ekim ayından itibaren yer tahsisi, Siverek’te yılsonunda açılış ve Viranşehir’de de sanayi bölgesinde çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. 

 BÜYÜK FİRMALAR URFA’YI SEÇİYOR

         Bütün bunlar göz önüne alındığında Şanlıurfa’da büyük bir fabrika atağı olacağını belirten Vali İzzettin Küçük ‘’Hem de öyle ufak tefek fabrikalar olmayacak.  Türkiye’nin çok önemli markaları bu şehir de temel atacaklar. Biz özellikle istihdam konusunda ki sıkıntımızın büyük bir kısmını buradan karşılayacağız.  Birde tabi ki tarımımız kıymetli ve önemli ama sanayisi olmayan bir tarımında geleceği yok.  Onu almalısınız, saklamalısınız, işlemelisiniz ve pazarlamalısınız.  Bu bir sanayidir sadece üretmek yetmiyor.  Üretip satarsanız sadece çok ucuza işçilik yapmış olursunuz ‘’ dedi. 

 
ÇÖZÜM SÜRECİ…

         Sanayileşmede çözüm sürecinin de katkısı olduğunu ifade eden Vali insanlar sermaye, güvenlik ve emniyet istediğinin altını çizerken ‘’ Bunun yanında Şanlıurfa’nın yaptığı ataklar var. Şanlıurfa’nın gerek hava gerek karayolun taşımacılığında ki aldığı mesafeler var.  Tabi birde buradaki tarım potansiyelinin uzak mesafelere götürülüp sanayiye çevrilmesi sürecini bir maliyeti var.  Firmalar artık bunu çok uzağa götürmeden taşıma maliyeti ödemeden yapmak istiyor. ‘’ ifadelerine yer verdi ve bütün bu unsurların Şanlıurfa’yı en cazip yatırım merkezi haline getirdiğini söyledi. 

      Vali Küçük'ün ziyaretinde OSB Bölge Müdürü Oktay Yaşar ve yardımcısı İrfan Al hazır bulundu. bizimgazete63.com  18.09.2014  Hicri: 23 Zilkade 1435


1432 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası