• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi19
Bugün Toplam241
Toplam Ziyaret12908382

Japonların desteği ile açıldı


         Hayata Destek Derneği'nin AAR Japan ve Açık Toplum Vakfı işbirliğiyle yürütülen, 1 Mayıs 2014 itibariyle kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler ile Şanlıurfa halkının faydalandığı toplum merkezi projesi, Hayata Destek Evi, bugün düzenlenen resmi açılışla kapılarını açtı.

         Psiko-sosyal ve eğitsel aktiviteler aracılığıyla Şanlıurfa halkı ve Suriyeli topluluklara ulaşarak günlük hayatta kullanılacak becerileri beraberce öğrenme fırsatı sunacak Hayata Destek Evi aynı zamanda, Şanlıurfa'da kamp dışında yaşayan Suriyeli mülteciler için sağlık ve eğitim gibi temel hizmetlere yönlendirici bir merkez haline gelmeyi amaçlıyor.

         Bugün Süleymaniye mahallesinde gerçekleşen açılışta konuşma yapan Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel, projenin psiko-sosyal ve yaşam becerilerini arttırma hedefinin önemine değinirken, "Proje öncesinde Urfa'da yaptığımız durum tespit çalışmaları gösteriyor ki Urfa'daki Suriyeli hanelerin %24'ünde hane reisi kadın, %9'unda hamile ya da emziren kadın mevcut, nüfusun %46'si 17 yaşın altında çocuk ve gençlerden oluşuyor, okul çağındaki çocukların %71'inin eğitime erişimi bulunmuyor" diyerek Hayata Destek Evi'nin mevcut ihtiyacı karşılamayı hedeflediğine vurgu yaptı.

         Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi ise konuşmasında, "Suriyeli mültecilerin Türkiye'deki yeni hayatlarına uyum sağlamada yaşadıkları zorlukları tahmin ederken Hayata Destek Evi'nin Suriyelilere gereksinim duyacakları beceri ve bilgilere erişim olanağı sağlayarak büyük bir hizmet sunacağından eminim" diye belirtti.

         Hayata Destek Evi, her hafta Salı'dan Cuma'ya dil sınıfları, bilgisayar, müzik, el sanatları, kuaförlük dersleri ile erkek, kadın ve gençlerin katılımına açık çeşitli kulüpler ile faaliyetlerini yıl boyu sürdürecek.

          19 Ağustos günü Süleymaniye mahallesindeki Hayata Destek Evi'nde düzenlenen resmi açılış, Japonya Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi  Başkanı Celalettin Güvenç, AAR Genel Sekreteri Mr. Yoshiteru Horie  ve Hayata Destek Derneği Genel Direktörü Sema Genel'in katılımıyla gerçekleşti.

HAYATA DESTEK KİMDİR?

         2005 yılında, afetlerden ve çatışmalardan etkilenmiş bireylerin temel hak ve ihtiyaçlarını karşılamak için kurulmuş olan Hayata Destek Derneği, 2012 Ekim ayından bu yana kamp dışında kalan Suriyeli mülteciler için Hatay ve çevre illerde gıda ve hijyen başta olmak üzere psiko-sosyal destek yardımlarına devam ediyor.  Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan Hayata Destek Derneği, çalışmalarında ayrım gözetmeme, şeffaflık, insanlık, hesap verebilirlik ilkeleriyle hareket etmektedir.

AAR Japan KİMDİR?

         Japon yardım ve kurtarma derneği AAR JAPAN, saha projelerinde acil durum ve engelli insanlara destek, risk eğitimleri, bulaşıcı hastalıkları önleme, kamuoyunda farkındalığı arttırma çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur.  AAR Japan, 1979'da her hangi bir politik, ideolojik ve dini eğilimden bağımsız olarak kurulmuştur ve halihazırda 15 ülkede projeler yürütmektedir. Ekim2012 itibariyle Türkiye'nin güneydoğusunda Suriyeli mültecilere yardım ve kurtarma çalışmalarına başlamıştır.

AÇIK TOPLUM VAKFI KİMDİR?

         Açık Toplum Vakfı, Türkiye'nin insan hakları, demokrasi ve evrensel değerlere karşı daha duyarlı ve daha açık bir toplum olabilmesi amacıyla 20 Ağustos 2008'de kurulmuştur. Açık Toplum Vakfı, öncelikli olarak açık toplum ilkeleri doğrultusundaki projelere mali destek vermenin yanı sıra çalışmalar yaptığı alanlarda yayınlar çıkartmaktadır. Vakıf, AB-Türkiye üyelik süreci, reform, kadın hakları, eğitim, bölgesel farklılıkların giderilmesi, sivil toplumun güçlenmesi gibi öncelikli ilgi alanlarına giren girişimleri proje veya kurum ölçeğinde kısmen desteklemektedir.



1332 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
Hava Durumu
Saat
Site Haritası