• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam337
Toplam Ziyaret12911730

İHH Yetimleri Sevindiriyor, Viranşehir Derneği Yetimleri Giydiriyor


         İslam dünyası ilk defa İHH’nın teklifiyle bu seneden başlayarak Dünya Yetimler Günü’nü artık her sene Ramazanın 15’inde birlikte idrak edecek. 

       Yeryüzünün yetim, öksüz ve terk edilmiş çocukları için önemli bir adım atılıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın teklifiyle İslam dünyası, yetim çocuklar için el ele veriyor. 15 Ramazan (12 Temmuz) tarihi ilk defa dünyanın yetim çocukları için özel bir gün olarak ilan edildi. Şimdi sıra çocukları yetim bırakan devlet politikalarının sonlandırılmasında.

      22 yıldır dünya genelinde edindiği insani yardım tecrübesi ile yetimlere destek olan İHH İnsani Yardım Vakfı, 2013 yılı eylül ayında Dünya Yetimler Günü’nün ilanıyla ilgili içinde Türkiye’nin de bulunduğu 57 İslam ülkesinin çatı kuruluşu olan İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) gerekçeli bir proje gönderdi. Akabinde aralık ayında İstanbul’da İİT ile ortaklaşa olarak “İslam Dünyasında Yükselen Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü” başlığı ile uluslararası bir konferans düzenlendi. İslam dünyasının sivil toplum kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katılımcı olduğu konferansta İHH, savaş, işgal, doğal afet ve kriz bölgelerinde yaşayan yetimlerin karşı karşıya kaldığı sorunların altını çizerek yetimlerin sorunlarının dünya gündemine taşınması ve konu ile ilgili bilinçlendirme yapılması amacıyla her yıl belirli bir günün Dünya Yetimler Günü olarak idrak edilmesi teklifini yineledi.

      9-11 Aralık 2013 tarihlerinde Gine’nin başkenti Conakry’de düzenlenen Dışişleri Bakanları Konseyi 40. Oturumu’nda İHH’nın teklifini görüşen İİT, her yıl Ramazan ayının 15. gününün İslam âleminde Dünya Yetimler Günü olarak idrak edilmesini karara bağladı. 40. Oturum 1/40 ICHAD numaralı kararın 21. Maddesi’ne göre İİT, bu kararını bünyesinde bulunan bütün sivil toplum kuruluşlarına ve hayır kuruluşlarına iletmiş, onlara Dünya Yetimler Günü’nde uluslararası kamuoyunu yetim gerçeği konusunda bilinçlendirmek üzere harekete geçmeleri ve bu günde yetimlere yönelik her türlü sosyal projeyi başlatmaları çağrısında bulunmuştur. Dünya Yetimler Günü’nün ilki bu sene Ramazan ayının 15. günü (12 Temmuz 2014) idrak edilecektir.

      Öte yandan Viranşehir Derneği de Ramazan Bayramı dolayısıyla her yıl düzenlediği Yetim sevindirme programını bu yılda yaparak yüzlerce yetimi sevindirmeye devam ediyor. Dernek Başkanı Murat Karadaş "Derneğimiz kurulduğu günden bu yana binlerce yetimi sevindirdi ve bu yılda sevindirmeye devam edecek. Ramazan ayı içinde kimsesiz ve fakir ailelere gıda yardımı, Bayramda ise yetimler sevinsin diye yetimlere bayramlık alıyoruz" dedi. 
bizimgazete63.com 12.07.2014  15 Ramazan 1435



1572 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.477332.6074
Euro34.596434.7351
Hava Durumu
Saat
Site Haritası