• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam102
Toplam Ziyaret12911942

Nasıl Bir Nesil Yetişiyor


            Son dönem yetişen bir kısım neslin sosyal ve psikolojik durumları ortaya ciddi sorunlar çıkarırken bundan en büyük payı zavallı hayvanlar alıyor.

            Yaşları 10 ila 15 arası değişen çocuklarda görülen bu durum ailelerin çocuklarına yeterince önemsemediğinin de göstergesi oldu. Henüz yeni doğmuş bir kedi ile bir köpeği boynuna sicim geçirilerek boğan ve bundan haz alan bu gençlik yetiştiğinde nasıl bir sonuç olacağı şimdiden ap açık bir şekilde ortada.

            Küçük yaşta sigara içmeyi erkeklik sayarak yetiştirilen çocuk, Sokağa adımını atar atmaz gözünü İnternet Kafeler de savaş oyunları ile açan 7 - 15 yaş gurubu çocuklar, Silah kullanmayı bir marifet olarak gösterip 15 yaşında çocuğun eline silah verip düğünlerde hava olsun diye patlattırmak, 16 - 18 yaş arası çocuklar ve gençlerimizin altına son model araba verip sokak sokak, cadde cadde gezip son ses müzik ile gezmeyi bir ego tatmini olarak görmek nasıl bir ebeveyn sorumsuzluğu ise bu hayvanları katleden kişi veya kişilerinde suç ortağı ana babalardır.

            Söz konusu yaş gurupları arasında madde bağımlılığı ise çok ciddi boyutlarda iken bu konu ile ilgili ana ve babaların önleyici bir çalışma içinde olmaması da büyük bir sorumsuzluktur, vebaldir. Kişi veya kişiler ne ektiyse onu biçecektir. Vahşi duygular içinde yetişen bu nesil topluma zararlı olduğu gibi toplumsal barış içinde ciddi bir tehdittir. Alkol veya uyuşturucu alan gençler arasında çıkan kavgalar nedeniyle aşiretler arası kan davalarının başlamasına sebeptir. Baba mirası yiyen gençler ile belini fakirlik bükmüş ama bunu ayıp sayan gençler arasında ki uçurumdan kaynaklanan kıskançlık kan davalarına bir sebeptir.

            Yavru kediyi acımasızca asarak gözlerini oyan nesil bizim çocuklarımız olup onlara bundan sonra nasıl bir hayat tarzı bıraktığımızı bir kez daha gözden geçirmek velilerin en büyük sorundur. Ve bu sorunun çözümü de aile içi dayanışmadan geçmektedir.    bizimgazete63.com  10.07.2014  Hicri: 13 Ramazan 1435 



1677 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası