• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam392
Toplam Ziyaret12911785

Suriyeli Çocukların Eğitimi Konuşuldu


         Selahaddin Eyyubi Yardım Derneği Başkanı Muhammed Ferit Adın Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan’ı makamında ziyaret etti.

         İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ve Viranşehir Suriyeli Sığınmacı Öğrenciler Okulu Müdürü Ebu Kusay’ında hazır bulunduğu ziyarette Adın, Selahaddin Eyyubi Yardım Derneği’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi. İnsani yardım faaliyetleri yürüttüklerini dile getiren Adın şunları kaydetti: Suriye’de yaşanan iç savaş sonucu ülkemize yüz binlerce Suriyeli sığındı. Birçok insani yardım kuruluşu sığınmacılara şefkat elini uzatmaya çalışıyor. Yardım götürdüğümüz savaş mağduru ailelerin çocuklarının eğitiminin aksamasından dolayı çok üzüldüklerine şahit olduk. İç savaş 4. Yılına girdi. Ölen insanlar, yok olan imkanlar yanında kayıp bir nesil, eğitimsiz bir kuşak tehlikesi baş gösterdi. Selahaddin Eyyubi Yardım Derneği olarak Suriyeli çocukların Suriye’deki müfredata uygun olarak eğitim almalarını sağlamaya çalıştık. Başta Kızıltepe, Midyat, Kilis, Suruç, Akçakale, Viranşehir ve en son Cizre’de okullar açtık. Yaptığımız bu faaliyetlerde bölgedeki idari amirlerden ve sivil toplum kuruluşlarından büyük destek aldık. Katkı sağlayan tüm kurum ve şahıslara teşekkür ediyorum. Ayrıca Viranşehir Kaymakamı Sayın Muhammed Lütfi Kotan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ömer Sağır, Viranşehir Derneği Başkanı Sayın Murat Karadaş ve İHH’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

         Selahaddin Eyyubi Yardım Derneğine hizmetlerinden ötürü teşekkür eden Kaymakam Kotan Viranşehir Konaklama Tesisi’nde barındırılan Suriyeli misafirlerin eğitim konusunda daha şanslı olduklarını dile getirdi. Çadırkentte Savaş mağduru Suriyelilerin eğitim hizmeti aldıklarını söyleyen Kaymakam Kotan sözlerine şöyle devam etti: “Çadırkent dışındakiler için aynı şeyleri ne yazık ki söyleyemiyoruz. Ülkesine ne zaman döneceğini bilmeyen çocuklar herhangi bir eğitim alamıyor. Savaşın uzaması bu çocukların mağduriyetini daha da artırıyor. Türkiye’deki STK’lar her alanda Suriyeli Misafirlere yardım ediyor. Bu yardımlar aynı zamanda Türk halkının insani hassasiyetini ispatlıyor. Selahaddin Eyyubi Derneği’nin eğitim alanındaki yardımları Suriyeli çocuklar için çok önemli kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi. Dernek yetkilileri daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ile birlikte Kaymakamlığımızdan ayrılarak Sakarya İlkokulu’nda incelemelerde bulundu. Kaynak:Kaymakamlık sitesi
 10.02.2014  Hicri: 10 Rabiu'l Ahir 1435



1444 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası