• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam683
Toplam Ziyaret12913291

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Halkın oyunun kimsenin cebinde olmadığını söyledi: “Saygı duyacaksın, çalışacaksın”


         Şanlıurfa eski valisi AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, Olay Gazetesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Olay Fikir Kulübü’ gecesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu. Valilik görevini bırakıp neden siyasete atıldığını, Şanlıurfa’da yüzde kaç oy beklediğini, Şanlıurfa ve ilçeleri için nasıl projelerinin olduğunu anlattı.  


KAPILARIMIZI MİLLETE AÇACAĞIZ

“Halkın oyu kimsenin cebinde değildir” diyen Güvenç, “Saygı duyacaksın, çalışacaksın, yaklaşık 2,5 yıllık valilik görevimizde de hep bunu ön plana çıkardık. Hiç ayrı gayrı demedik. Belediyede de böyle olacak. Halkın belediyesi yapacağız. Kapılarımızı millete açacağız. Bu şehir mübarek bir şehirdir. Bu şehir güzel bir şehirdir. Bu şehir Türkiye’nin potansiyeli yüksek olan bir şehridir. Böyle bir şehirde bu mazlum insanlara bu sağduyulu insanlara hizmet etmek bir fani için şereflerin en büyüğüdür” dedi. >> Söyleyişinin Devamı 4’te

Bu haftaki konuğumuz  AK Parti’den Şanlıurfa  Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sayın Celalettin Güvenç idi. Kısa bir süre öncesine dek Şanlıurfa’nın  valiliğini üstlenen sayın Güvenç ile adaylık sürecini, seçim sürecini, seçimden beklentilerini ve büyükşehir için hazırlanan projelerden konuşuldu. 

İşte o konuşma:

Celal Çiftçi: Sayın Güvenç seçim çalışmalarınız hakkında bize biraz bilgi verir misiniz?

Celalettin Güvenç: Çalışmalardan çok memnunuz. Tek kelimeyle çok memnunuz. Urfa’ya çok inanan biriyim. Urfa halkına yönelik olarak güzel samimi duygular besleyen bir insanım. Urfalıların kadirşinas, vefalı,sağduyu sahibi insanlar olduklarını saha da daha net bir şekilde görüyorum.. Bu duygularım da yanılmadığımı gördüğüm için de Allah’a hamd ediyorum. Süreç çok olumlu bir şekilde  ilerliyor.


DAR GELİRLİLER İÇİN UCUZ EKMEK DÜŞÜNÜYORUZ

Celal Çiftçi: Urfa ile ilgili ne gibi projeleriniz var?

Celalettin Güvenç:  Biz  her zaman şunu söylüyoruz. Urfa’nın her mahallesi, her semti , her köyü,her ilçesi için  projelerimiz var. En önemli projemiz,hayalimiz  Tugay projesidir. Bunun için gerekli atılımları yaptık. Trafiğin çözümü için yapılacak projeler  yine en önemli projelerimiz içinde. Konut probleminin çözümü için hazırladığımız ve adım attığımız projeler var. Maşuk, Dağ eteği gibi yerlerde alt yapı çalışmaları var. Trafiğin çözümü ile ilgili olarak kentleşmenin ve imarın büyük bir önemi var. Bununla ilgili olarak yine çok önemli projelerimiz vardır. Uydu kentler bizim için önemli proje konularıdır. Süleymaniye, Devteşti, Yenice gibi alanlarda imar sorunları çok fazla.  Yerleşimin olduğu arazilerin çoğu halen ham arazi olarak görülüyor. Orada iki kattan daha fazla imara izin verilmiyor. Bütün bu konular ile ilgili olarak  bir kentsel dönüşüm organizasyonu ve  Konut  A.Ş.nin kurulmasını sağlayacağız. En büyük avantajımız AK Parti’nin yetişmiş insan gücüdür.  Bizler aynı sıkıntıları yaşamadan bu konuları aşmaya çalışacağız. 20 yıllık ulaşım master planını devreye sokacağız.  Otobandan bu tarafa Doğu kavşağına göre beş altı tane alt geçit düşünüyoruz. Üniversite için bazı çalışmalarımız var. Bu tarz çalışmaları vali iken yapmaya çalışıyorduk. Parklar ve yeşil alanlar bu şehrin en önemli ihtiyaçlarıdır.  Cumhuriyet Parkı ve mesire alanını hemen ayağa kaldıracağız. Her ilçeye belediye sosyal tesisleri kuracağız.  İş ve meslek edindirme kurslarını uygulayarak iş sahibi yapacağız. Kadınlar için çeşitli merkezler oluşturacağız. Özellikle kenar mahallerde ki kadınlarımıza yönelik tesislerimiz ve projelerimiz var. “Halk Ekmek” düşüncem var. Dar gelirliler için ucuz ekmek düşünüyoruz. İnsanı hedefleyen insan odaklı  bir çalışma şeklimiz olacak. İnsanın gelişimine , eğitimine yönelik sosyal projelerimiz olacak. Bunu biz Özel İdare de zorlayarak yapıyorduk. İl Özel İdare’nin buna yönelik bir bütçesi yok. Fakat bunu Belediye’de daha rahat bir şekilde yapacağız. Belediyenin bütçesinden sosyal ve kültürel faaliyetler için bir miktar ayıracağız ve bu konuyla ilgili kişi ve kurumları çağırıp o yıl neler yapabileceğimizi konuşacağız.  Madde bağımlısı çocuklarımız için bir rehabilite merkezi oluşturacağız. Organize sanayi sitelerini geliştirilmesi için çalışmalarımız olacak. Tabii ilçeleri unutmamak   lazım. Halfeti’ye özel projeler yapmak lazım. Bir tekne limanı kurmayı düşünüyoruz.  Halfeti tek başına çok önemli bir yer. Göbeklitepe’yi bu haliyle bırakırsak 80-100 yılda ancak çözülecek ama biz bunu daha kısa bir sürede çözmek için çalışıyoruz.   Kendi içimizden sponsorlar bularak burasını turizme kazandıracağız.  Köylerimize çok fazla iş yaptık fakat yeter mi ,hayır yetmez. Daha suyu,yolu olmayan yerlerimiz var. Çok çalışmak,çok namuslu olmak lazım. Milletin parasını çarçur etmemek lazım. Biz bunu farkındayız.

 Celal Çiftçi: Konut sorunu çok önemli bunun için neler düşünüyorsunuz?

Celalettin Güvenç: Konut sorununun çözümü çok önemli.  Trafik,konut,imar bunlar eş zamanlı çözülmesi gereken konulardır. Biz bu konuları  bu işin en ehil kişilerince çözmeye çalışacağız. Trafik ve konut sorunu işin ehli insanlarınca eş zamanlı bir şekilde çözülecek. Çalışmadan olmaz sabahlara kadar çalışacağız.


 ŞEHRİN HER YERİNE ELİMİZ DEĞMİŞ

Abdullah Aslan: a)Daha önce vali idiniz. Özel İdare size bağlıydı. Şimdi Özel İdare  personeli belediye ye geçecek. Bu personel hakkında yolsuzluk söylentileri var. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?

b) Vali iken neden belediye başkanı olmak istiyorsunuz?

Celalettin Güvenç: a) Ben bunu bir çok kez dile getirdim. Dilin kemiği yoktur. Muhalefet bu konuda ilkeli bir tavır sergileyemiyor. Özel İdare’nin bütçesi bellidir. Fakat öyle yolsuzluklar yazıldı ki bu bütçeden daha fazla. Bunun hepsi iftiradır. Biz Özel idare’nin ihale ile ilgili kısmının her yerine kameralar kurdurduk.  Özel İdare tarafından çok fazla borç alındığı söyleniyor. Önemli olan borç değil. Bu alınan parayla ne gibi çalışmalar yapıldığıdır. Şehrin her yerine elimiz değmiş.  Çok fazla gayri menkul sattınız deniyor. Altı trilyonluk gayrı menkul satmışız. Keşke daha fazlasını satsaydık. Yazılan susuz köylerin problemlerini çözebilseydik, daha fazla yol, daha fazla parke yapabilseydik.  Bu gibi konularda çok hassasız. Asılsız iddialardır. Muhalefet şerh düşmüş deniliyor. Ülkenin genel bütçesine de düşülüyor. Muhalefete kalsa köprü yapılamaz.  Açık söylüyorum hiçbir yolsuzluk iddiası üzerimize yapışmaz. Münferit var mıdır. Olabilir. Münferit olabilir. Ama bu konularda da özel raporla hazırlattım. Özel İdare’nin hesaplarını mali müşavire incelettim. Eğer öyle büyük yolsuzluklar olsaydı ülkede bu kadar hizmet yapılabilir miydi?   Gördüğümüz her soruna el atmaya çalışıyoruz.

b) Devlette ki 30. yılım. Yeni dönemde büyükşehirlerin valiliğin görevi daha da kolaylaşacak. Protokol valisi olacak bundan sonra .  Ben bir tercih yaptım . Tayyip Erdoğan’ın halk hareketine katkıda bulunmak istiyorum. Bu seçimim de Urfa’nın çok önemli konumu da bana yardımcı oldu.  Urfa çok önemli bir şehir.  Daha yapılacak çok iş var.   Ben bir vali olarak konuştuğum zaman o ilçelerde insanların yüzleri gülüyor. İnsanlarda seksen yıllık geçmişin özlemi var.


 YÜZDE YETMİŞ OY OLACAĞIMIZA İNANIYORUM

Bilal Bebe:  a)Adaylarımızın hepsi oldukça kaliteli insanlar.  Seçimlerdeki şansınızı nasıl görüyorsunuz? İlçe adayları ne zaman açıklanacak?

b)Madde bağımlıları için ciddi bir rehabilite merkezi düşünüyor musunuz?

Celalettin Güvenç: Ben bu seçimlerde yüzde yetmiş oy olacağımıza inanıyorum. Bu konuda hiç  şüphem yok. Genel kanı da bu yönde 450 ile 500 bin arasında oy beklentisi var.  Evet halkın oyu kimsenin cebinde değildir.  Saygı duyacaksın, çalışacaksın.  Daha önceki travmalar yaşanmayacaklardır. Geçmişte yapılmış hatalar yapılmayacak. İlçeler için oldukça kaliteli  adaylar var.  Bu adayların seçimi için oldukça ince çalışmalar yapılıyor,milletvekillerine,il,ilçe parti başkanlarına danışılıyor. Geçmişteki sıkıntıların yaşanmaması için birebir görüşmeler yapılıyor.

Madde bağımlılığı konusunda önce önleyici hizmetlerimiz olacak. Psikolojik danışmanlıklarımız olacak. Sosyal, kültürel ve sportif çalışmalarımız olacak.  Antep’te çok iyi bir tesis var. Onun bir benzerini süratle Urfa’da kuracağız.


TARIM ALANLARINI KORUYACAĞIZ

Guli Aslan: Ak Parti’den sonra yeni bir Türkiye oluştu. Ama bu devrim Urfa’ya az yansıdı. İnanıyorum ki sizinle birlikte o ritmi yakalayacaktır.Sorum şu:

a) Kentsel dönüşümden kastınız nedir biraz daha açar mısınız?

b)Açılacak yeni imar içinde tarım alanlarının korunmasına yönelik çalışmalar yapılacak mı?

Celalettin Güvenç: Evet Yeni bir Türkiye var. 2011 genel seçiminden sonra başta Sayın bakanımız olmak üzere diğer arkadaşlar ile birlikte güzel bir hava yakalandı. İnşallah bu seçimle birlikte bu hava daha da güçlenerek devam edecektir. İlçesel ve köysel yeniliklere  başladık. Elimizde güzel örnekler var. Yetkin kadrolarla  bu işi güzel bir şekilde çözeceğiz.

Tarım alanlarını koruyacağız. Bu konuyu daha önce de söyledim. Urfa’nın imara açılabilecek çok yeri var. Tarım alanları elbette korunacak.  Bakın ilk geldiğim günlerde pamuk zirvesi yaptık. Çünkü pamuk alanlar pamuğumuzdan şikayetçilerdi. İki sezon içinde bu konuyu çok rahat bir şekilde çözüme kavuşturduk. Urfa’nın gelişmesi için iki öenmli şeye ihtiyacı var. Birincisi güçlü bir hükümet.İkincisi barış ortamı. Terörün olmaması çok önemlidir.

Halil Koçakoğlu: Urfa için büyük ve modern bir kütüphane düşünüyor musunuz?

Celalettin Güvenç: Uluslar arası bir kültür sanat festivali yapabilmeliyiz.  Eğer Tugay boşaltılırsa oraya güzel bir kongre ve kültür sarayı yapılması lazım. Bu kültürel değerlerin adını taşıyacak eserlerin yapılması lazım. Bu konuda şehir konsepti hazırlayan kişilerle derli toplu bir dizayn yapmak lazım.

A.Kadir İkbal: Ceylanpınar’da insanların evlerinin tapusu yok.  Bu konuda neler söyleyeceksiniz?

Celalettin Güvenç: Mevcut TİGEM arazisinde toprak reformu yapılacak. Yeni bir Ceylanpınar yapılacak. Tapu meselesinin çözümü için Eylül’e kadar yasal bir düzenleme yapacağız.

Kemalettin Uğuzlu: a)Tren yolu için bir çalışmanız olacak mı?

b)Tarihi ve turistik mekanları daha fazla gün yüzüne çıkarmayı ve buralardaki tanıtım levhalarına Kürtçe de eklenecek mi?

c) Yerel bitki örtüsünün korunması adına bir çalışmanız olacak mı?

d) Hem hayvanat bahçesi hem da bitkisel örtü anlamında bir botanik alan oluşturmayı düşünüyor musunuz?

Celalettin Güvenç : İhracatın geliştirilmesi önemli bir konudur. Bunu gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Yeraltındaki Urfa önemlidir. Bu konularda sizden yardım bekliyorum. Karacadağ’ın,Siverek’in ayağa kalkması için en önemli şart huzurdur. Burada huzur olursa her şey daha rahat olur.

Aşık Kul Cemali: a)Belediye başkanı olursanız yapıları denetleyecek bir birim oluşturacak mısınız?

b)Abide’den aşağıya doğru bayanlar için tuvalet yapmayı düşünüyor musunuz?

c) Otopark sorunu için neler söyleyeceksiniz?

Böyle bir birim kuracağız. Bunları sıkı bir denetim altına alacağız. Bayanlar için lavabolar daha önce de düşündüğümüz bir konu idi. Park çözümü için yeni yapılan Topçu Meydanı altına ve başka yerle otoparklar yapacağız. Otopark kültürünün geliştirilmesi için bazı çalışmalarımız olacak.


CEVHERİ’YE SAYGI DUYUYORUM

Salih Demir: a) Valilik döneminizde bir röportajınızda “Sezar’ın hakkı Sezar’a verilmeli” dediniz bu sözü adaylık için mi söylemiştiniz?

b)Eğer Belediye başkanı olursanız, Şanlıurfa’ya büyük projeler kazandıran Sayın Necmettin Cevheri’nin isminin bir yere verilmeyi düşünüyor musunuz?

Celalettin Güvenç: Bir görevi başka bir görevin aracı olarak görmemelisiniz. Yoksa yaptığınız işi iyi yapamazsınız. Benim felsefem yaptın mı en iyi işi yapacaksındır.  Unutmayalım ki Vali atanmış bir insandır, demokratik bir toplumda da zayıf bir halka olaraktan görülebilir. Ancak benim tarzımda 10 yıldır samimi olduğunuz zaman yoğun çalıştığınız zaman toplumun kesimlerine hitap ettiğiniz zaman hükümete partiye yük olmuyorsun. Yük olmadığınız zamanda büyük destek görüyorsunuz. Bu çok önemli bir şeydir.

Necmettin Bey benim büyük bir saygı duyduğum bir isimdir. İsmi muhakkak bir yere verilemelidir. Bu oturup düşünülmeli, hangi projeye verilmeli bu oturup düşünülmeli.

 Hüseyin Güzel:  İlimiz için kaç proje düşünüyorsunuz?

Celalettin Güvenç: Şu anda sayı vermem mümkün değil ama bu konu ile ilgili basılı çalışmalarımız olacak. Yakın zamanda  bu çalışmaları elde edersiniz.

Numan Babacan a) Urfa’nın tanıtımı adına ne gibi çalışmalar yapmayı düşüyorsunuz?

b) Urfa’da amatör sporla ilgili çalışmalar yapacaksınız?

Celalettin Güvenç: Tanıtımın yetersiz olduğunu ben de düşünüyorum. Ama tanıtım için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Amatörler konusunda ise, ben görev yaptığım tüm illerde sporun tüm dallarına destek verdim. Şanlıurfa’da da semt sahaları ilçe sahaları yaptık. Amatördeki sporcularımıza malzeme desteğinde bulunduk. Desteklerimiz devam edecek.   urfaolay.com  27.01.2014



1802 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası