• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam132
Toplam Ziyaret12908946

En Çok Çocuklar Etkileniyor


               Suriye’deki iç savaştan kaçan çocuk, kadın ve erkeklerden oluşan aileler Türkiye’ye geldikten sonra kaçak yollarla Viranşehir’e getiriliyor.

                Son dönemde Suriye’deki iç savaştan kaçan mülteciler Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra bazı art niyetli kişiler tarafından kayıtları yaptırılmadan Viranşehir’e getiriliyorlar. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gelen Suriyeli mülteciler burada AFAD’a kayıt yaptırmadan bazı ticari çıkar sağlayan kişiler tarafından Viranşehir’e getirilerek Cami avlusuna bırakıp kaçıyorlar. Ailece gelen bu insanlar bir süre camide kaldıktan sonra çocukları ile birlikte kendilerini Viranşehir Kaymakamlığının önüne atıyorlar. Özellikle soğuk havada saatlerce kalan bu insanlar arasında bulunan çocuk ve bebekler bu durumdan çok etkileniyorlar. BU mültecilerin kayıtları olmadığından Viranşehir Kaymakamlığı da yeniden bunlara araç tahsis ederek tekrar Reyhanlı’ya gönderiyor.

                Her geçen gün sayıları katlanarak artan bu durum karşısında özellikle yol güzergahında bu kaçak yolcu taşımanın önüne geçilmediğinden çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. İddiaya göre Ceylanpınar’da bulunan ve Viranşehir’e bağlı çadırkent önünde birikmiş yüzlerce Suriyeli mülteci var. Önü bir türlü alınamayan ve kaçak yollarla Viranşehir’e taşınan Suriyeli mülteciler ise çok zor durumda. Her ihtimale karşı Viranşehir Kaymakamlığı bu insanların daha fazla zorluk çekmemesi için çadır kent dışında ön tedbir aldı. Reyhanlı’dan bu insan akınının önü alınmazsa iler ki günlerde daha büyük bir sıkıntıya sebebiyet olabilir.   bizimgazete63.com  30.12.2013



1712 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası