• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam109
Toplam Ziyaret12902453

Münir Kanar İle Yapılan Röportaj


-Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

         -1971 Şanlıurfa Viranşehir doğumlu,lise mezunuyum.Evli ve 4 çocuk babasıyım.Şu an Viranşehir Yenişehir Mahalle Muhtarlığı görevindeyim.

-Yenişehir mahalle muhtarıyım dediniz oradan başlayalım.Şu ana kadar bu görevde neler yaptınız?

         -Yenişehir mahallesi Viranşehir’in bir çok mahallesine göre yeni yapılanmaya gidilen bir mahalle.Bu sebeple ihtiyaçları her geçen gün artan bir mahalle.Yeni yapılanma ve şehirleşme beraberinde bir çok uğraşıyı da getiriyor.Görevim süresince mahallemizde parke taşı döşemesi ,sokak,cadde aydınlatmaları ve elektrik sorunu gibi sorunlarda çözüm arayışlarına gittik.Çevre düzenlemesi ve inşaat faaliyetlerinde yetkililerle birlikte hareket etmeye özen gösterdik.

-Bir muhtar o mahalleden başlayarak bütün kentin sorunlarını özelden genele giden bir sistem içerisinde analiz edebilir.Sizce bir muhtar olarak bu kentin sorunları nelerdir?

         -Bence Viranşehir’in en büyük sorunu işsizliktir. Gençlerimiz çoğu da evli olmalarına rağmen yılın belirli dönemlerinde farklı illerde çalışmaya gidiyor ve ailelerini burada bırakmak zorunda kalıyor.İstihdamdan kaynaklı sorunlar farklı problemleri de beraberinde getiriyor tabi ki…

-Bu gibi sorunlara ne tür çözüm önerileri getirebilirsiniz?

         -Gençlerimizin çalışabileceği alanlarda istihdam imkanı yaratmak ,yeni kurulan tıp merkezi,iş merkezi,otel vs..gibi tesislerde Viranşehir halkının istihdam edilmesini sağlamak ve bunu belediye-işveren anlaşmaları ile yürütmek.

-Şu an Viranşehir Belediye Başkanlığı için AKP’den aday adaylığınız söz konusu. Neden AKP ‘yi seçtiniz?
         -Ben AK Parti üyesiyim. Ayrıca ülke genelinde AK Parti’nin uzlaşmacı yaklaşımları, iktidar öncesine göre ülkenin durumu değerlendirildiğinde ülkedeki gelişimin ilerlemiş olması beni ilçemizde de İktidar eksenli bir partinin belediyesi olmanın getireceği avantajları halkımıza sunmaya itti.

-AKP li bir belediye başkanının Viranşehir’e ne gibi katkıları olacaktır?

         -AK Parti’nin ülke genelinde yaptığı faaliyetler ortada. Tabi ki eksiklikler her zaman vardır fakat ülkenin son 15 yılda geçirdiği teknolojik ve demokratik gelişimi yadsıyamayız. Bu sebeple bu partinin belediyesi olmanın halkımıza sağlayacağı avantajlar da olmalıdır muhakkak.

-Aday adaylığınızı açıkladıktan sonra nasıl tepkiler aldınız?

         -Ben şu anda zaten muhtar olmamdan dolayı gerek kendi mahallemden gerekse de farklı mahallelerden yemeklere, düğün davetlerine itirazsız katılmaya çalışan biriyim. Halk ile iç içe yaşadığımdan dolayı aday adaylığı açıklama sürecinde olumlu tepkiler aldım. İnsanlar gerçekten kendi cebini değil halkın beklentilerini karşılayabilecek aday istediklerini her yanıma geldiklerinde vurguladılar.

-Viranşehir’in az önce önemle üzerinde durduğunuz sorunlar dışında sorunları var mı? Varsa nelerdir?

         -Olmaz mı…Viranşehir’de işsizlik dışında özellikle kış aylarında bizleri mağdur eden elektrik problemimiz hâla giderilemedi.Ayrıca Viranşehir birlikte yaşamanın harmanlandığı bir yer.Bu birlikte yaşam alanlarını çoğaltmak da önemli.

-Adaylığınız kesinleştiğinde yenilemeyi veya topyekun değiştirmeyi düşündüğünüz şeyler var mıdır?

         -Bence bir belediye başkanının toplumdaki yeri önemli. Bu sadece kimliği ve soy ismi değildir tabiî ki.Kişiliği ve becerikliliği ile ilçe halkının sorunlarına çare olacak biri olmalı.Şu an için erken fakat madem sordunuz izah edeyim kısaca; seçilmem durumunda hayvancılık seracılık,kadınların evde kendileri yapıp belediye nezdinde satabileceği kuruluklar,biber salçaları ve turşuların üretim atölyeleri ve sosyal tesisler ile gençlere hem istihdam hem günlük sosyal faaliyetleri sunma alanları gibi projelerimiz var.

-Viranşehir gençleri üzerinde çok yoğunlaşıyorsunuz. Neden?

         -Çağımızda gençlerin fikir ve düşüncelerinin irdelenip tartışılması taraftarıyım. Gençler bu yüzden beni sever. Dindar gençlikten dindar olmayanına kendini geliştirene ,geliştirmek isteyene kadar bütün gençlerin gelişimi ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için çalışmalıyız.

-Diğer aday adaylara söylemek istedikleriniz var mı?

         -Aday adaylar konusunda her geçen gün tablo yenilenirken, mevcut durumda ismi geçen bütün partilerin aday adaylarına başarılar diliyor, sadece Viranşehir halkının refahı ve standartlarının yükseltilmesi için çalışacaklarını temenni ediyorum. Bize vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ediyor Hizmet yolunda sizlere ve diğer tüm adaylara başarılar diliyoruz.

-Biz de sizlere bizi Viranşehir halkı ile buluşturduğunuz için teşekkür ediyoruz. İyi çalışmalar.

Röportaj : Narin Yükler
29.10.2013



2094 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası