• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam524
Toplam Ziyaret12913132

Öğretmen Var Ama Görevlendirildiği İddia Ediliyor


         Yurt genelinden eğitim-öğretim yılının başlamasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen Viranşehir ilçesine bağlı Yıldız Köyünde, öğretmen olmadığı için eğitime başlanmadı. Yapraklı mezrasından taşınan öğrencilerle birlikte 45 öğrenci mağduriyet yaşıyor. Kadrolu öğretmenlerinin görevlendirme ile başka yere gitmesi nedeniyle her yıl ücretli öğretmenlerle eğitim almaya çalışan öğrenciler, bu yılda ücretli öğretmen gelmeyince akranları gibi okul heyecanı yaşamıyor.

          Duruma tepki gösteren veliler  3., 4. Sınıfa kadar gelip okuma yazma bilmeyen öğrencilerinin olduğunu söylüyor. Köylerine atanan kadrolu öğretmenin köye gelmek istemediğini belirten köy sakinleri, her yıl öğretmen olmayan üniversite mezunlarının köylerine ücretli olarak geçici atanmasından şikâyetçi. Çocuklarını geleceğe hazırlamak isteyen köylüler, öğretmenlerinin köylere, kadrosu bulunan yerde çalışmasını istiyor.

        Öğretmen sıkıntısı yaşamaktan bıktıklarını belirten veli Mehmet Yıldız, çocukların dönemin sonunda ancak eğitime başlayabildiğini belirtiyor. Ders vermeye gelenler ya ziraat mühendisi ya da herhangi bir bölümden mezun ücretli öğretmenler olduğunu kaydeden Yıldız, bunun çocukları çok mağdur ettiğini söyledi.

         Yıldız: ”Bizim köyümüzün kadrosu var. Buraya kadrolu öğretmen geldi. Ancak burada kalmak istemediği için görevlendirme ile başka yerlere gitti. Çocuklarımızın eğitilmesini istiyoruz.3. sınıfa gidip te okuma yazma bilmeyen çocuklarımız var. Çünkü her dönem öğretmen değişiyor. Bu çocuklar yarın nasıl lise veya üniversite okuyacak? Biz devlettin açtığı ve kadro tahsis ettiği okulumuzda kadrolu öğretmenin görevinin başına dönmesini istiyoruz. Bu öğretmen gelmiyorsa kadrosuna başka bir öğretmen atansın istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

         Çocuklarımızın geleceği ile oynanıyor: Velilerden Bedir Yıldız, öğretmensiz okulda bir çocuğun Türkiye şartlarında akranları ile nasıl yarışacağını sordu. Öğrenciler yıllın birkaç ayı eğitim almaya çalıştığını kaydeden Yıldız, mevcut durumda çocuklarının geleceği ile oynandığını savundu.

          Köyde okul var ama bir türlü öğretmen sıkıntısı giderilemedi. Burası Türkiye Cumhuriyetinin bir köyü. Öğretmenler atanmak için kendileri tercih yapıyor. Ancak yer beğenmeyince kaçmak için bahane arıyorlar. Bu çocukların vebalini kim ödeyecek? Geleceğimiz olan çocuklar böylemi bizi yarınlara taşıyacak? Burada bir ihmal var. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz. Artık köye kaç öğretmenin gelip gittiğini şaşırdık. Her dönem ücretli öğretmen değişiyor.” Şeklinde konuştu.

         Öğretmen sıkıntı yaşadıklarını aktaran Köy Muhtarı Nihat Yıldız ise, bundan dolayın mustarip olduklarını kaydetti. Köyde, Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile kurulan Konteyner Lojman bulunduğunu dile getiren Yıldız, buna rağmen öğretmenlerinin ders başı yağmadığını kaydetti. Köylerine atanan öğretmenin ders başı yapmasını isteyen Yıldız:” Bu öğretmen gelmiyorsa başka bir öğretmen atansın. Çocuklarımız ders başı yapsın. Bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.  bizimgazete63.com  30.09.2013


 



1773 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası