• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam2
Toplam Ziyaret12902346

Beğendikleri Çadır Kent İçin Kaymakam Kotan'ı Ziyaret Ettiler


         4 Nisan 2010 tarihinde yayın hayatına başlayan TRT’nin Arapça yayın yapan kanalı TRT Arapça Viranşehir Konaklama tesislerini ziyaret etti. Başta Arap dünyası olmak üzere Arapçanın konuşulduğu tüm yerlere ulaşmayı amaçlayan TRT Arapça Ortadoğu’nun en çok izlenen kanallarından biri.

         Suriyeli misafirlere yönelik açılan çadır kentleri gezen TRT Arapça ekibi Viranşehir Konaklama Tesislerine gelerek buradan canlı yayına bağlandı. Kameraman Cemil başol ve TRT Muhabiri Suriye vatandaşı Adnan el Daher’in yaptığı canlı bağlantıda çadır kentin kapasitesi kurulduğu alan vs gibi bilgiler izleyicilerle paylaşıldı. Canlı yayının ardından çadır kenti gezen  TRT Arapça ekibi burada da çekimler yaptı.

         TRT Arapça ekibi daha sonra Viranşehir’e gelerek Kaymakam  Muhammed Lütfi Kotan’ı makamında ziyaret etti. Birçok çadırken gezdiğini emsalleri içinde en donanımlı ve mücehhez çadırken olarak Viranşehir Konaklama Tesislerini bulduğunu söyleyen kameraman Cemil sözlerine şöyle devam etti: “Çadır kentte her şey düşünülmüş, çalışmalar gelişi güzel değil, sistematik bir şekilde yapılmış. Birbirinden bağımsız mahalleler, bekarlar mahallesi, spor alanı, mesire alanı okul, mescit, hastane ve marketler…. Çadır kentin düşük bir maliyete mal edildiğini öğrenince Viranşehir Kaymakamına bir teşekkür ziyaretinde bulunmaya karar verdik.”dedi. TRT Arapça ekibinin ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren  Kaymakam Kotan ekibe teşekkür etti. Haber ekibine Çadır kent hakkında bilgi veren Kaymakam Kotan şunları kaydetti: Suriyeli sığınmacılar hem komşumuz hem de kardeşlerimizdir. Şu an Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. İnsanlar katliamlardan kaçıp komşu ülkelere sığınıyor. Sığınanlar içinde ailesini yakınlarını kaybedenler ve yaralanalar var. Bu hususları göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık; ama bizim en büyük temennimiz Suriye’ye bir an önce barışın gelmesi. Dedi. Suriye vatandaşı olan TRT Arapça muhabiri Adnan el daher ise Kaymakam Kotan’a  Türkçe hitap ederek  tüm Suriyeliler adına teşekkür etti. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyaretin ardından TRT Arapça ekibi Kaymakamlıktan ayrıldı.

bizimgazete63.com  10.09.2013







1586 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası