• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam567
Toplam Ziyaret12903344

Bu Tabloyu Çok Özlemiştik


            Geçtiğimiz yıl Viranşehir’de meydana gelen silahlı çatışma sonucu bir kişinin ölümüyle başlayan Nasıran – Metina aşiretleri arasında ki kan davası sona eriyor.

            İki aşiret arasında ki husumeti bitirmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İç İşleri Bakanı Muammer Güler ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker,  Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk barış törenine katılmak üzere Viranşehir’e gelecekler.

            Söz konusu husumetin bitmesi için daha önce birçok görüşme yapılmış ve bu görüşmeler gazete ve sitemizden kamuoyuna yansımıştı. 29 Haziran 2013 Cumartesi günü saat 12 de verilecek olan barış yemeği için tüm hazırlıklar devam ediyor. Yapılacak olan barış yemeğine ilk defa Ak Parti’den Bakanlar, Milletvekilleri ve Ahmet Türk beraberce katılacak. Bu katılımın gerçekleşmesinde en büyük rol ise devam eden barış süreci oldu.Doğu ve Güneydoğu halklarının yıllardır özlemini çektiği bu tablo yine bir barış yemeğinde meydana gelmesi ise olaya bir başka güzellik katıyor. Barış yemeğini ve organizasyonu ise Viranşehir Belediyesi düzenliyor.    

            3 Bakanın barış yemeğinden başka programında birçok tesisin açılışı ve temel atma töreni de var. Beraberinde Şanlıurfa Milletvekilleri ile birlikte Viranşehir’e gelecek olan Bakanlar Faruk Çelik, Muammer Güler ve Mehdi Eker Viranşehir’de ihalesi tamamlanan bazı okul, sağlık fakültesi ile çeşitli tesislerin temel atma ve açılışlarını yapacak. 4 yıllık Sağlık Fakültesi, 5 adet lise hizmet binası (bazıları Pansiyonlu ve spor kompleksli), 3 adet ortaokul, 2 adet ilkokul, 1 adet zihinsel engelliler okulu, DSİ Viranşehir hizmet binası, Viranşehir – Küçük Dikme köyünde 3300 dönüm ormanlık alanı, İş-Kur ilçe hizmet binası, Mobese, Çimdin Kale restorasyonu, Yarı olimpik yüzme havuzu, Sulutepe ağaçlandırma restorasyonu, 82 KM. asfalt yol yapımı startı, Gölbaşı mahallesi taziye evi ve Ceylanpınar yolu üzerinde yapılacak olan caminin yapım törenleri olmak üzere toplam 23 tesisin temel atma ve açılışlarını yapacak. Bu hafta sonu Viranşehir’e gelmesi beklenen Bakan Faruk Çelik en son Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile 30 aralık tarihinde Viranşehir’e gelmişti. Daha önce defalarca Viranşehir’e gelen Bakan Faruk Çelik böylece seçimden önce verdiği “ sık sık gelip ziyaret edeceğim” sözünü tutmuş oldu. Bir zamanlar Milletvekillerinin dahi yılda bir uğradığı Viranşehir hafta sonu 3 Bakanı birden ağırlayacak.       bizimgazete63.com  27.06.2013



2166 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası