• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam102
Toplam Ziyaret12908916

6 Ayda 30 İntihar Vakası


               Viranşehir ve kırsalında son dönemde yaşanan intihar olaylarından sonra insanlarımız acaba neler oluyor diyerek dikkat çekiyorlar.

                Viranşehir Bizim Gazete ve bizimgazete63.com sitemiz özellikle 2013 yılının başından beri yaşanan İntihar olaylarını araştırdı. Çarpıcı sonuçlara ulaştığımız sonuçlar bir hayli vahim bir durumda. Daha çok ekonomik sorunlar, baskı ve iletişimsizlik sonucu bunalıma giren ortalama 16 ila 25 yaş arası gençlerde görülen bu durumun bir başka sonucu da yeteri derecede İslami eğitimin verilmemesinden kaynaklanıyor. Ruhun ve bedenin İslami terbiye ile yetişmesi durumunda intihar olaylarının  bir hayli etkileyeceği uzmanlar tarafından söyleniyor.

                Yaptığımız araştırma sonucu 2013 yılının başından bu yana Viranşehir genelinde 30 intihar vakası yaşandı. Yılbaşından bu yana neredeyse hafta bir intihar olayı görülmüş oldu. İntihara teşebbüs eden 30 vatandaşımızdan 9 tanesi maalesef yaşamını yitirdi. İntihar eden bu 9 kişiden çoğunluğunu bayanlar oluşturuyor. İntiha ve intihara teşebbüs eden toplam 30 vatandaşımızın çoğunluğunu da bayanlar oluşturuyor. En çok intihara teşebbüs olayı şehir merke3zinde yaşanırken en çok ölüm ise kırsal kesimde görüldü. Buna göre 2013 yılı içinde Viranşehir şehir merkezinde 3 ölümlü intihar, kırsal kesimde ise 6 ölümlü intihar olayı yaşandı.

                Yaşanan ve her yıl artan Viranşehir’deki intihar olaylarının bir başka ve en önemli etkenlerden birisi de eğitim durumu ile ilgili. Hemen hemen her hafta bir intihar olayının yaşandığı Viranşehir’de başta imamlar ve öğretmenler olmak üzere toplumun her kesimine görev düşüyor. Anne ve babalar özellikle ergenlik çağında ki çocukları ile iyi bir iletişim kurmalı ve hem dini hem de ilmi eğitimi için gereken hassasiyeti göstermeleri gerekiyor. İmamlar ve öğretmenle ise çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlara hazırlarken hem ruhen hem de bedenen gerekli hassasiyeti göstermeleri gerekiyor. İntihar edip hayatını kaybeden bir insanın sorumluluğu toplumun her kademesini yakından ilgilendiriyor. Özellikle genç nüfusunda büyükleri ile olan ilişkilerinde saygı kavramının biraz daha ön planda tutmaları gerekiyor. Her zaman gerçek olan bir şey var oda “ Hiçbir Anne ve Baba Evladının Kötülüğünü İstemez.”   bizimgazete63.com  19.06.2013



1682 kez okundu

Yorumlar

xwe kuştin     20/06/2013 10:39

ez hevîdarim gelê me bi a Qazî muhammed bike. weki gotîye:''Şîret û wesiyeta min ew e bila zaroyên we bixwînin. Ji ber ku tu tiştê me ji yê gelên din ne kêmtir e, bi tenê xwendin nebe. Bixwînin, ji bo ku hûn ji karwanê gelan paşve nemînin û her xwendin çeka kujek a dijminan e''. bimînin di xwerê'da.
mehmet fatih barış

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası