• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam349
Toplam Ziyaret12909163

BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, SSPE hastalığının neden ve sonuçlarına ilişkin Meclis Araştırması açılmasını istedi.


         Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan Meclis Araştırması istedi.

         BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan aracılığıyla Meclis'e verilen araştırma önergesinde, SSPE hastalığı ve bu hastalığın altında yatan nedenlerin, hasta olan çocukların yaşadıkları sorunların, hasta olan çocukların sosyo-ekonomik durumlarının ve hastalığın önlenmesi için gerekli unsurların neler olduğunun araştırılması istendi.

'Bölge illerinde yoğunca görülmektedir'

         Ayhan, önergenin gerekçelerini şöyle sıraladı: "Kızamık mikrobunun yol açtığı bir hastalık olan SSPE bölge illerinde yoğunca görülmektedir. Bu hastalığın hala devam ediyor olması, kızamık hastalığının ülkemizde halen görülüyor olması salgın özelliğinden dolayıdır. Ayrıca bu yıl Suriye'den ülkemize göç eden mülteciler sorunu kızamık hastalığını da tetiklediği düşünüldüğünde SSPE hastalığının yayılma riski de artmaktadır. Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş döneminde Urfa, Batman ve Diyarbakır illeri başta olmak üzere bölge illerinde yapılan kızamık aşılarının bu hastalığı tetiklediği ve arttığı iddiaları bölge halkı tarafından uzun süredir dile getirilmektedir." 

         Bu hastalığın pençesindeki çocukların tamamına yakınının dar gelirli ailelerin çocuklarından oluştuğunun altını çizen Ayhan, "Birçok ilde aileler dernek kurarak yetkililere seslerini duyurmaya çalışmaktadır. Çünkü SSPE hastalığının bakımı zor gideri oldukça fazladır. Bu durum aileleri maddi ve manevi olarak oldukça zorlamaktadır. Bu nedenle bu hastalığın altında yatan nedenlerin, hasta olan çocukların yaşadıkları sorunların, hasta olan çocukların sosyo-ekonomik durumlarının ve hastalığın önlenmesi için gerekli unsurların neler olduğunun araştırılması amacıyla bir Meclis Araştırması açılması önem arz etmektedir" diye belirtti.
balikligol.com  24.05.2013



1494 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası