• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam518
Toplam Ziyaret12903295

Mahkeme istedi, Türk Dışişleri Bakanlığı İsrail'e tebligat gönderdi.



Dönemin İsrail Genelkurmay'ın da görevli 4 komutanın ifadeye gelmesi istendi. Dört komutan ifadeye gelmezse İnterpol devreye girecek.

          İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde uluslararası sularda baskın düzenleyerek 9 Türk'ü öldürmesi üzerine İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada flaş bir gelişme yaşandı.

         Dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashkenazi, İsrail Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi ile İstihbarat Başkanı Amos Yadlin'in, 490 mağdur adına açılan davanın 6 Kasım 2012 ve 21 Şubat 2013 tarihinde görülen iki duruşmasına katılmaması üzerine mahkeme, sanıkların bir sonraki duruşmada hazır bulundurulmalarını istedi. Mahkemenin talebinden sonra Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Müdürlüğü vasıtasıyla, İsrailli 4 generale tebligatların gönderildiği ortaya çıktı.

ŞÜPHELİ SIFATIYLA

         Dışişleri Bakanlığı'nın Tel Aviv Büyükelçiliği aracılığıyla İsrail'e gönderdiği notada; mağdurların şikayetçi olduğu ve mahkeme tarafından haklarında hazırlanan iddianamede İsrailli 4 generalin neyle suçlandığı anlatıldı. Notada, 4 general hakkında, "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek"ten 9 kez ağırlaştırılmış müebbet; "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek" suçlarından toplam 18 bin 32'şer yıla kadar hapis cezası istendiği vurgulandı. Generaller; Ashkenazi, Marom, Levi ve Yadlin'in 20-21 Mayıs'ta yapılacak duruşmalara katılarak şüpheli sıfatıyla ifade vermeleri resmen istedi.

         Bütün bu yazışmalar Türkiye ile İsrail devletinin imzaladığı "Ceza İşlerinde Karşılıklı Adli Yardım Avrupa Sözleşmesi"ne göre kaleme alındı. Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından İsrail Dışişleri Bakanlığına "İstanbul 7.Yüksek Mahkemesince 2012/264 numaralı dava duruşma listesine ilişkin bildirilen hukuki belgelerin İsrail'in yetkili hukuk bünyesine iletilmesi istenmektedir" denildi. Yazışma evrakları 19/03/2013 tarihinde "Protokol Bölümü 06/03/2013-Gelen Posta" ibareli kaşe ve evrakı teslim alan memurun imzası karşılığında, İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın gelen evrak bölümüne teslim edildi. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü (Ceza İstinabe ve Tebligat Bürosu), ilgili yazışma evraklarını 16/05/2013 tarih ve "Mavi Marmara Gemisi" konulu bir yazıyla İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2012/264 Esas sayılı dosyasına eklenmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi. ÖZEL HABER Osman SAĞIRLI

İŞTE ALINDI BELGESİ

         Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak İsrailli generaller hakkındaki tebligatın adresine teslim edildiğini bildirdi. Yazıyla birlikte, söz konusu belgenin 19 Mart 2013'te İsrail Dışişleri Bakanlığına ulaştırıldığını gösteren alındı raporu da gönderildi.

GELMEZLERSE NE OLACAK?

İnterpol kırmızı bülten çıkarabilir

         Generallerin duruşmalara katılması beklenmiyor. Bu durumda mahkeme, yakalama ve tutuklama kararı verebilir. Sonra da İnterpol tarafından kırmızı bülten çıkarılabilir.

         Mavi Marmara Davası avukatlarından Uğur Yıldırım, İsrailli generallere tebligatlar gönderilmesinin davanın seyri açısından önemli bir gelişme olduğunu söyledi. İsrail'den yapılan açıklamalar değerlendirildiğinde, generallerin duruşmalara katılmasını beklemediklerini dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti: "Sanıkların kendilerine yapılan bu tebligatlara rağmen duruşmalara katılmaması halinde Ceza Muhakemesi Kanunu ilgili maddeler devreye girecek. Mahkeme, İsrailli yetkililer hakkında yakalama ve tutuklama kararı verebilir. Bu kararlarının ifası için İnterpol'ün Türkiye birimi vasıtasıyla İnterpol Genel Sekreterliğinden (Uluslararası Polis Örgütü) kırmızı bültenle arama kararı çıkartılması talep edilebilir. İsrailli generaller, atılı suçları Mavi Marmara gemisinde yani Türkiye topraklarında işlemiştir. Dolayısıyla Türkiye'de işledikleri bir suçtan dolayı mahkeme önüne gelmeyerek kaçmaları sebebiyle haklarında yakalama ve tutuklama kararı çıkartılabilecektir. Bunların gerçekleşmesi halinde "Suçluların İadesine Dair Avrupa Sözleşmesi"ne (SİDAS- Avrupa Konseyi Sözleşme No. 24) göre, İsrail'in ve İnterpol'e üye diğer devletlerin bu failleri teslim etmesi gerekecektir."

Kaynak: TÜRKİYE GAZETESİ



2272 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası