• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam262
Toplam Ziyaret12912870

Ruha Der'i Ziyaret Etti

 

           Suriyeli ehlisünnetÂlim’lerinden Şehit Said Havva’nın oğlu Muaz Said Havva Ruha Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Eğitim Ve Kültür Derneğini beraberindeki heyetle ziyaret etti. Şehit Said Havva hem âlim hem de Ahlak önderi olan bir kişiliğe sahipti. İdamla yargılandı hapishanelerde değişik işkenceler gördü ve sürgün ‘de vefat etti. Onun eserleri ile tüm dünya Müslümanları aydınlandı.

          Arap âleminde meydana gelen değişimler İslam’ın geleceği için işaretlerdir diyen Muaz Said Havva bu değişimin bize bazı imkânlar sunduğunu ve bunları için bu değişimi gerçekleştirmek için bazı imkânlara sahip olmamız gerektiğini dile getiren Muaz Said Havvabu değişim için Davetçilere, uzmanlara, eğitimcilere, âlimlere ve farklı alanlardaki uzmanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Onun için kendimizi hazırlamamız lazım eğer bu hazırlığımız yoksa bu değişim fırsatı önümüze de gelse yine bocalayacağımızı ve bu fırsatı kaybedilebileceğine değindi.

        Muaz Said Havvaİslam’ıhâkim kılmak için İslam’ın tümüne hâkim olmak gerekir. Âlimlerİslam’ın bir kısmını ele alıp onunla amel ediyorlar bu yanlış bir durumdur. Eğer biz İslam davasının peşindeysek İslam’ı bir bütün olarak almamız gerekiyor.Babası Şehit Said Havva’nın Bir ayetten mana olarak çokça istifade ederdi ve şuan ki Müslümanların durumunu çok iyi tahlil ediyor derdi. Ayet mana olarak Hristiyanların düştüğü hatadan bahsetmektedir buradaki amaç onların düştüğü hataya düşmemektir. O durumdan ders çıkartmamızdır.Ayette mealen Biz Hristiyanlardan, ben Hristiyan’ım diyenlerden ağır bir söz almıştık o söz neydi kitabın tümüne kendilerine inen vahyin tümüne sahip çıkacaklardı. Fakat sonuçta ne oldu onlar gönderdiğimizden bir kısmını unuttular bir kısmını ihmal ettiler, yani dinin bir kısmını ele alıp bir kısmın terk ettiler. Bunun sonuncunda Allah c.c kendi aralarında düşmanlığı ve kini yaygınlaştırdık. Eğer biz İslam’ı bir bütün olarak ele almazsak herkes birbiriyle uğraşmış olacak, birbirinin aleyhinde çalışmış olacaktır. Oysa yapmamız gereken nedir. Müslümanların kendi aralarında yardımlaşmaları, eksikliklerini tamamlaması gerekir tabi buda İslam’ın tümüne sarılmakla ancak mümkün olabilir.

        Kur’an’ı şöyle anlamalıyız, herkes benim gibi yapmalıdır derse, diğeride farklı bir şeyi dayatacaktır ve sonuçta herkesin farklı bir kuran yorumu olacaktır ve böylece insanlara arasında bir tefrika ihtilaf olmuş oluyor birbirlerini kötülemiş oluyor. İnsanlar beraber çalışmak yerine birbirlerinin aleyhine çalışıp birbirlerini boğazlamış oluyorlar. Onun için bu duruma düşmememiz için yapmamız gereken;  ittifak ettiğimiz hususlarda yardımlaşalım ihtilaf ettiğimiz konularda da birbirimizi mazur görelim. Birbirimize dayatmayalım, ben kuranın şu ayetinden şunu anlıyorum deyip onunla amel edebilirsin. Kur’an’ın bizden istediği kendi aramızda yardımlaşmamız ve ihtilafa düşmememizdir.   bizimgazete63.com  27.04.2013

 

 



1344 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası