• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam71
Toplam Ziyaret12902415

‘İnsanlar Arasına Ayırım Koymak Şirktir’

 

         Viranşehir’de yapılan kutlu doğum etkinliğinde konuşan Prof. Dr. Nurettin Turgay, gerçek İslam’da Müslümanlar kendileri için ne istiyorsa tüm insanlar için istemeli, insanlar arasına ayırım koymanın şirk olduğunu söyledi.

        Viranşehir Belediyesi tarafından kutlu doğum etkinliği yapıldı. Viranşehir belediyesi Med Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan Etkinliğe BDP İlçe Başkanı Halis Aktaş, CHP İlçe Başkanı, Saadet Partisi İlçe Başkanı, Viranşehir Emniyet Müdürü, Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü, sivil toplum Kuruluşları ve yüzlerce vatandaş katıldı. Gelen konuklar kapıda karşılanarak gül suyu ve şeker ikram edildi. Ardından Kürtçe mevlit okutuldu. Programda konuşan Prof. Dr. Nurettin Turgay, İslamın, barış, huzur ve birliktelik dini olduğunu söyledi. Barış ve huzur için insanların önce kendi aileleri içinde barışı sağlamaları gerektiğini belirtti. Turgay  : “İslam birlik, beraberlik, kardeşlik ve mutluluk dinidir. Bizim tek sorunumuz cehalettir. Onun için mutlaka okuyun, okuyun, okuyun. Okursak birlik olursak o zaman tüm sorunlarımızın üstesinden geliriz. İslam da kendin için istediğini tüm insanlar için isteyeceksin. Sadece tüm Müslümanlara değil tüm insanlara isteyeceksin.” Diye konuştu.

        İslam dininin kadınlara daha fazla hak verdiğini belirten Prof.Dr. Turgay, Müslümanların İslam’ın bu emrini çok az yerine getirdiğini söyledi. Mele Turgay : “İslam’da tüm kadınların hakları fazlası ile vardır. Fakat Müslümanlar kadınlara miras vermiyor. Onları okutmuyor. Bu şirktir.” Diye sözlerine devam etti.

        ‘Anadilinde okumayan İnsanın Psikolojisi Bozuktur’

        İnsanların kendi dillerinde eğitim görmelerinin önemine değinen Prof. Dr. Nurettin Turgay sözlerine şöyle devam etti: “Kendi dilinde eğitim görmeyen insanların psikolojisi bozuktur. Bunu kendimde biliyorum. Benim anadilim Kürtçedir. Ben kendi dilimde eğitim görmedim. Bu nedenle psikolojim zaman zaman bozuldu. Bu nedenle herkes kendi dilinde eğitim görmeli. Hak mutlaka verilir. Ben ilahiyatta okurken 1. çıktım fakat bana vermediler. Dediler ki senin sicilin bozuk. Sordum neden bozuk diye dediler ki sen Kürtçe vaaz veriyorsun. Şimdi ise kendileri çağırıyorlar, gel Kürtçe vaaz ver diye. Hak bir gün mutlaka hak edene döner. Bugün ne mutlu bir gün bakın sizinle Kürtçe konuşuyorum. Ama sizden ricam mutlaka okuyun. İnsanların dinine, düşüncesine, siyasi görüşüne saygı duyar hak ve hukuk verirsem o zaman imanım olur. Yoksa olmaz. Her Allah u Ekber diyen Müslüman değildir. Kardeşine zulüm eden insanları eşit görmeyen insanlar Müslüman değildir.” Diye konuştu.

      Özelikle son dönemlerde yapılan kadrolaşmaya değinen  Turgay : “Ben bir cemaat kuracağım. Biri gelecek 90 alacak sınavda fakat benim cemaatimden değil diye onu almayacağım. Kendi cemaatimde 60 alanı alacağım. Bu hak yemektir. Bu şirktir. Müslümanlıkta bunun yeri yoktur” diye sözlerine son verdi. Ardından ilahi grubu Grup Ay Yüzlü ilahileri ile kutlamalar sürerken, Viranşehir belediyesi gelen konuklara lokum dağıttı.    21.04.2013



2409 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası