• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam348
Toplam Ziyaret12902692

Destek Açıklamasına Viranşehirliler Derneği de Destek Verdi

 

              Mersin Sultaşa Otel’deki  açıklamaya, Şanlıurfa Vakfı Mersin Şubesi yönetim kurulu başkanı Hamit İzol ve yönetim kurulu üyeleri , Viranşehirliler Dernek Başkanı Av. Halil Kuran ve yönetim kurulu üyeleri ile Hilvanlılar Dernek Başkanı Ali Taşdirek ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ortak Basın Toplantısında Barış sürecine destek veren dernek ve vakıflar adına konuşan Hamit İzol ;

             Barışın sağlanması için herkesin gerekli katkıyı sunması gerektiğini söyleyen İzol, “Bizim barışa ve bu ülkeye olan sevgimiz, bizleri bu açıklamayı yapmaya sevk etti. Ayrıca bugünü seçmemizde, bugünün Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kuruluşunun 93’üncü yıldönümü olmasının da büyük önemi oldu. Çünkü Şanlıurfa düşmana karşı verdiği şanlı mücadele, takdirle karşılanan bir mücadeledir. Bu vesile ile Şanlıurfalıların bu anlamlı gününü kutluyoruz. Barışa destek vermek için burada bulunmaktan son derece mutluyuz” diye konuştu. İzol, “Çocuklarımızın ölmemesi ve insanlarımızın yan yana kardeşçe yaşaması için bu barış gereklidir. Bazı insanlar diyor ki, ‘barış böyle olacaksa olmasın’. Ben de diyorum ki, bu barış olacaksa, nasıl olursa olsun. İnsanlarımız ölmeyecekse, ne olursa olsun. 3 aydan beri bir tek bir insan ölmedi. Bu da bizim için çok büyük bir sevinç kaynağıdır. Bir insanın ölümü, o insanın aile ve çevresini yok eder. Evlat sevgisi yaşamamış ve evlat acısı görmemiş insanlar bunun pek farkında olmazlar. Ama dünyanın en büyük acısı evlat acısıdır. Çocuğu ölen insan bütün hayatı zindan olur” şeklinde konuştu.

            Rant ve çıkarlar uğruna insanların ölmemesi gerektiğini savunduklarını ifade eden İzol,  “Bugün, Kürtlerin ve Türklerin nüfuslarından çok, iki ırkın karışımı olan nüfus var. Bizim ayrışmamız ve ayrı bölgelerde yaşamamız mümkün değil. İnsanların bir tarafı, Kürt, Türk veya başka bir ırka mensuptur. Etnik guruplarımızla bir bütünüz. Kimse bizim sırtımızda geçinmesin. Kan, pazarlık konusu yapılamaz. Kimse kanımızla para kazanmasın. Bir yürek olup, buna meydan vermeyelim” diye konuştu. Akil insanlara destek çağrısında bulunan İzol, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Vücudunu taşın altına koyan insanlara, hiç olmasa destek olup moral verelim ki bu barışı korkusuzca sağlasınlar. Savaş başlatıp insanların ölümüne sebep olma çok kolay ama barışı sağlamak çok zor. Barışın çok ince ve derin yolları vardır. Bu zor dönemi ülke olarak aşmamız için destek vermemiz gerekiyor. Akil insanlara yardımcı olmak için insanlara, yeşermeye başlayan barış tohumlarının ne kadar güzel meyveler vereceğini anlatmaya çalışıyoruz. Bosna’da aynı ırka mensup insanlar, bir arada otururken bir güç gelip, aniden aralarına girdi ve birbirini öldürmeye başladılar. Bizim ülkemizde insanlar, bu şekilde sokak ortasında birbirini öldürmedi. Herkesin gözden kaçırdığı bir şey var; Doğu ve Güneydoğu’da Kürtler birbirini öldürdü. Esas acı oradadır. Ama herkes acısını bağrına gömdü ve barış için çabalar oldu. Batıya bakıyoruz; herkes istersen açlığımızdan ölelim ama barış olsun diyor. Türk’le Kürt’ün birbirini sevip bir arada yaşamaya devam etmesi için akan kanın durması lazım. Allah’ını ve insanları seven herkesin destek vermesi gerekmektedir. Biz bu anlamda, burada bulunan Şanlıurfa Vakfı ve Mersin Viranşehirliler Derneği, Mersin Hilvanlılar Derneği olarak barışa destek veriyoruz. İnsanlar, yan yana yürürken akşam olduğunda kimse birbirini öldürme derdine girsin istemiyoruz.”

bizimgazete63.com  11.04.2013



1695 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası