• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam336
Toplam Ziyaret12912944

Iraklı Kardeşlerimize Evlerimizi Açtık

 

          En uzun sınır komşumuz olan Suriye iki yıldır bir iç savaşla boğuşuyor. Bu savaş 21 milyonluk nüfusu etkiledi. Bu savaşta şimdiye kadar on binlerce insan öldü. Yüz binlerce insan komşu ülkelere sığındı. Suriye'de kalanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor Suriye halkı büyük bir insanlık dramı yaşanmaya başladı. Yaşananlardan kurtulmanın tek çaresi komşu ülkelerden birine sığınmaktı.

         Şeyh Ahmet ve ailesi bu dramı yaşayan ailelerden bir tanesi. Halep'te yaşayan aile savaş biter umudu ile Suriye'de kalmaya devam etti. Ama savaş dayanılmaz boyutlara ulaştı. Bunun üzerine Şeyh Ahmet ailesi ve beraberinde iki aile ile Viranşehir'e geldi. Kalacak yeri olmayan aileye Viranşehirli bir hayırsever evini açtı. iki odalı üstü toprak bir evde Şeyh Ahmet ve ailesi ile birlikte 20 kişi kalıyor.

        Suriyeli ailenin durumunu haber alan Viranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aileye gıda yardımında bulundu. Yüzlerce sığınmacı ailenin yaşadığı Viranşehir'de Sosyal Yardımlaşma Vakfı ailelere gıda yardımında bulunuyor. Yoğun çalışma temposunun yanında mesai saatleri dışında da çalışarak Suriyeli aileler mağdur edilmemeye çalışılıyor.

        Şeyh Ahmet ve beraberindeki ailelere gıda kolilerini Viranşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Özbilek teslim etti. Vakıf Müdürü'nün teslim ettiği gıda kolilerini alan Şeyh Ahmet Türkiye Hükümetine ve kendilerine sahip çıkan Viranşehirli ailelere teşekkür etti.

       "1991 Körfez Savaşı ve 2003 Irak Savaşı'nda bize sığınan Iraklı ailelere bizde kapılarımızı açmış evimizi ve aşımızı paylaşmıştık Bu gün Iraklı ailelerin düştüğü durumun aynısını yaşıyoruz. Bir gün böyle bir şey olacağını asla tahmin etmezdik." diyen Şeyh Ahmet bir an önce Suriye'de barışın sağlanması ve Suriyelilerin evlerine vatanlarına geri dönmesini temenni ettiğini dile getirdi. 11.04.2013



1441 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası