• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam175
Toplam Ziyaret12902519

Değerler Eğitimi Düzenlendi

 

 

            Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, (UİUED) Uluslararası Eğitimciler Derneği ve Hayrat Vakfı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Değerler Eğitim Paneli” İl Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonda yapıldı.

            Değerler Eğitim Paneline Şanlıurfa Vali Vekili Bahri TİRYAKİ, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut KAÇAR, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet SARMIŞ, (UİUED) Uluslararası Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YANKIN, Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Faysal VURAN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

            Değerler Eğitimi Panelinin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet SARMIŞ yaptı.

           SARMIŞ “Değerler Eğitimi kavramı son bir, iki yıldır yükselen bir kavram. Üzerinde çok durulmaya başlandı. Biz aslında Eğitim kavramını kullanıyorduk daha çok. Milli Eğitim camiasının çok önemli iki görevi var arkadaşlar. Birisi Eğitim diğeri ise öğretim ama maalesef eğitim kavramı geri planda son zamanlarda kalmaya başladı. Herkes konuşurken çok önemli olduğu söylese bile uygulamada öğretim daha çok ön plana çıktı. Özellikle merkezi sistem sınavları dolaysıyla öğretim boyutu çok öne çıkmaya başladı ve eğitimciler olarak bizlerde öğretmenlerde hep bir şeyler öğretmenin çocuklarımızın sınavlara hazırlamanın ve bir üst okula hazırlamanın mücadelesini vermeye başladık. Aslı görevlerimizden olan Milli Eğitim Temel kanunun üzerine basa basa vurguladığı eğitim boyutunu ahlak, kişilik, güzel davranışlar kazandırma boyutunu, ihmal ettik. Ve toplumsal olarak bunun bedellerini aslında ödüyoruz. Her gün televizyonlar her gün gazetelerin üçüncü sayfa haberleri her gün etrafımızda gördüğümüz olaylar aslında eğitimin ne kadar çok faydalı olduğunu bizlere gösteriyor. Acı bir şekilde gösteriyor ama uygulamada eğitimde sanki öğretim anlamına geliyormuş gibi kullanılmaya başlandığı için bir iki yıldır öneminden dolayı dikkat çekme adına değerler eğitimi demeye başladık. İlimizde de özellikle son iki yıldır bu konu üzerinde yoğun çalışmalar yapıyoruz” dedi.     

            Hayrat Vakfı Şanlıurfa İl Temsilcisi Faysal VURAN ise yaptığı konuşmada “Hayrat vakfı geniş ar-ge ekibiyle ilmi, İslami ve teknolojik birçok çalışma alanında ilk olmayı başarmıştır. Ayrıca vakfımız olarak aylık olarak yayınlanan irfan mektebi, şirin kalem eğitimde satırbaşı gibi ilmi kültürel dergilerle toplumumuza hizmet vermektedir. Kişisel gelişim yanında toplumsal gelişimi de önceleyen vakfımız eğitim öne alan bakış açısıyla yurt ve dünya çapında kadın-erkek, çocuk-genç her yaştan insana eğitim programları organize etmekte ve binlerce talebin yetişmesinde katkı sağlamaktadır” dedi.

Uluslararası Eğitimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YANKIN ise yaptığı konuşmada “sivil toplum kuruluşları devlet ile millet arasında harç görevi yaparak devlet millet kaynaşmasında büyük rol oynar. Dünya artık resmiyetçi ve her şeyin devlet eliyle yapılageldiği günleri geride bırakmak gayretindedir. Bu ortak görüş ülkemizde de giderek yaygınlık kazanmakta. Sivil toplum kuruluşları her geçen gün çoğalmakta hem de etkinlikleri artmaktadır. Maddi ve manevi alanda hamle yapabilmek yeni yeni keşiflerde bulunmak diğer bir ifadeyle yeni bir medeniyet ifşa etmek ancak güçlü ve iyi teşkilatlanmış sivil toplum kuruluşlarına sahip milletlerin başarabileceği bir iştir” dedi.      

             Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut KAÇAR ise yaptığı konuşmada “Bir ülkenin eğitim sistemi, o ülkenin önem verdiği ve eğitim sistemine de yansımış olan değerlerle başlar. Bu değerler eğitimin çerçevesini, amaçlarını ve yönünü belirler Kişinin tatmin edici hayat kurmasına hizmet eder. Değer Eğitiminin doğasında başkalarına yardımcı olma vardır. Daha geniş Anlamıyla, eğitim kurumlarında oluşturulan bilgi, beceri, tutum ve değerlerin Aktarılması aracılığıyla diğer bireylere yardım etmeye çalışırlar.  Bundan dolayı Bu milletin değerlerini savunan bu milletin geleceğini dert eden sivil toplum örgütleriyle birlikte devletin kurumu olmaktan çıkmış, Milletin kurumu olmaya haline dönüşen Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Değerler Eğitimi panelini yapması son derece önemlidir. Ben bu organizasyonu düzenleyen başta Milli Eğitim Müdürlüğümüzü ve sivil toplum kuruluşlarımıza ve bu salonda bulunmak suretiyle katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

          Açılış konuşmaların ardında Hayrat Vakfı Elazığ Temsilcisi Dr. Mirza İNAK, Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Sedat EROĞLU, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmeni Necati İLMEN panele konuşmacı olarak katılırken, panelin moderatörlüğünü ise Şanlıurfa Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet SARMIŞ yaptı.

         Panelin bitiminden sonra Şanlıurfa Vali Vekili Bahri TİRYAKİ, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut KAÇAR, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet SARMIŞ katılımcılara birer plaket takdim ettikten sonra panel sona erdi.   06.04.2013 bizimgazete63.com  urfa



1639 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.142532.2713
Euro34.804134.9436
Hava Durumu
Saat
Site Haritası