• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam191
Toplam Ziyaret12909525

Vali Güvenç: “işsizim, yardım edin diyenlere en büyük yardım bu kurslardır”

 

           Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, katıldığı programda İŞ-Kur tarafından istihdama yönelik açılan kursların herkes için bir fırsat olduğunu dile getirdi.

          Bahçelievler’deki Şanlıurfa Gençlik Merkezi’nde Yenişehir Halk Eğitim Merkezi tarafından İŞ-kur ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen diksiyon kursu sertifika dağıtım töreninde konuşan Vali Güvenç, istihdama yönelik kurslar sayesinde işsizlerin artık kendi ayakları üzerinde durabildiklerini ifade etti.

         Hızlı gelişen iletişim teknolojileri sayesinde dünyanın küçüldüğünü, ticaretin ve rekabetin küreselleştiğini, bu küresel ekonominin dışında kalmamak içinse sürekli yenilenme içinde olunması gerektiğini ifade eden Vali Güvenç: “Süleymaniye’deki bir gencimiz Almanya’nın Bonn şehrindeki bir gençle rekabete hazır olmak durumundadır” dedi. Ticaretin ve rekabetin artık sınır tanımadığını belirten Vali Güvenç bu ticaret hayatında var olabilmek içinse nitelikli ve kaliteli olmak gerektiğini vurguladı.

        Türkiye’nin artık bu rekabete hazır olduğunu vurgulayan Vali Güvenç, merkezi hükümetin insanları çeşitli alanlarda nitelikli hale getirmek için yaptığı çalışmalara değinerek, Kosgeb tarafından verilen girişimcilik kursu ve mali desteklerin iş yeri kurmak isteyenlere sağladığı kolaylıktan bahsetti.

         Kurumların kendi aralarında koordineli çalışmalarının ve özel sektörle işbirliği içerisinde olmanın önemine değinen Vali Güvenç, özel sektörün talepleri doğrultusunda istihdama yönelik açılan kursların insanların meslek sahibi olmalarını kolaylaştırdığını ifade etti. Vali Güvenç, kamu-özel sektör işbirliğiyle açılan kurslar sayesinde Şanlıurfa’da tekstil sektöründe 400, çağrı merkezlerinde de yine 400 kişi olmak üzere toplam 800 kişinin istihdamının sağlandığını söyledi.

        Vali Celalettin Güvenç yaptığı konuşmada; istihdamda kadın sayısının arttırılması gerektiğini vurgularken, bunun için kadınların bu tür kurslara daha fazla ilgi göstermesi ve kendilerini geliştirmeleri gerektiğini dile getirdi. “Aranan nitelikteysen işsizlik diye bir şey yok” diyen Vali Güvenç, istihdama yönelik kurslarla kendini geliştirene her sektörde iş olduğuna değindi. İstihdama yönelik kurslara ilgi gösterilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Güvenç: “işsizim, yardım edin diyenlere en büyük yardım bu kurslardır. Bu kursları daha fazla duyuralım. Herkes meslek sahibi olsun, herkes yeteneğini keşfetsin ve o yeteneğini geliştirsin. O kişinin önü açıktır” dedi.

        Sanayi tesisleriyle de ilgili konuşan Vali Güvenç, sanayi tesislerinin önünü açmak için çalıştıklarını ifade ederek, yakın gelecekte birçok önemli tesisin temelinin Şanlıurfa’da atılacağını kaydetti. Bu tesislerde üretim, pazarlama, sekreterlik hizmetleri, güvenlik hizmetleri ve daha bir çok alanda çalışacak insana ihtiyaç duyulacağını sözlerine ekleyen Vali Güvenç; bu alanlarda çalışabilmek için ise nitelikli olmanın vazgeçilmez bir şart olduğunu vurguladı.

       Son olarak; her yaşa, her eğitim düzeyine ve her ihtiyaca göre kursların olduğunu belirten Vali Güvenç, “Çabalarsak, mücadele edersek, kendimizi geliştirirsek, arayış içerisinde olursak bizi kimse tutamaz” dedi.

      Programda konuşan İŞ-kur İl Müdür Necdet Karasevda ise, Şanlıurfa’daki kurumlar arasında yaşanan uyumlu çalışmanın sonucunda istihdam ettikleri kişi sayısıyla Türkiye’de birinci olduklarını ifade etti. Karasevda “Bu uyumlu çalışma ortamını bizlere sağlayan Sayın Bakanımız Faruk Çelik ve Sayın Valimiz Celalettin Güvenç’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.  02.04.2013



1494 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası