• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam491
Toplam Ziyaret12910462

Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavında değişikliğe gidildiği açıklandı.

 

         Vergi müfettiş yardımcısı olabilmek için sadece siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakültelerinden mezun olma koşulu aranmayacak.

Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavında değişikliğe gidildi 

        Vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavında değişikliğe gidildi. Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 27 Mart 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan değişikliklerle Vergi Denetim Kurulu'nun ihtiyaç duyduğu denetim elemanlarını, etkin ve hızlı bir şekilde temin etmesi, yükseköğretim kurumlarından mezun olan yüksek nitelikli adayların Vergi Müfettiş Yardımcısı olmasına imkan sağlanması ve bu suretle Vergi Denetim Kurulu'nun vergi incelemesi ve kayıt dışı ekonomiyle mücadele görevini daha etkin bir şekilde ifa etmesinin hedeflendiği belirtildi. 

         Değişikliklere göre, vergi müfettiş yardımcısı olabilmek için sadece siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler ile hukuk fakültelerinden mezun olma koşulu aranmayacak. Üniversitelerin mühendislik programlarından mezun olanlar da vergi müfettiş yardımcılığı mesleğine kabul edilecekler. 

        Eğitim, fen ve edebiyat fakültelerinin matematik, istatistik, fizik, kimya, biyoloji, fen bilimleri ile fen ve teknoloji bölümlerinden mezun olanlar da mühendislik programlarına ilişkin sınava katılmak suretiyle vergi müfettiş yardımcılığı giriş sınavına başvurabilecekler.

       Anılan değişikliğe paralel olarak giriş sınavı konuları da değiştirildi. Buna göre, üç farklı alan için ayrı ayrı sınav uygulanacak ve her bir alandan sınava giren adayların başarı sırası ayrı ayrı tespit edilecek.

       Farklı alanlarda ayrı ayrı sınav yapıldığı için, her bir alan için atama yapılması planlanan toplam kadronun belli bir yüzdesi kadar kontenjan ayrıldı. Bu kontenjanlar, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler alanları için yüzde 55, hukuk için yüzde 20, mühendislik için de yüzde 25 olarak belirlendi.

Yeni düzenlemeyle eskiden olduğu gibi giriş sınavı iki aşamalı olacak. İlk aşama olan yazılı sınavlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından, ikinci aşama olan sözlü sınav ise Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılacak.   haber7.com  31.03.2013



1358 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası