• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam105
Toplam Ziyaret12908919

Yerel Kıyafetler Dikkat Çekti

 

      Viranşehir’de BDP, DTK ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Nevroz kutlamaları kutlandı.

      Kutlamaların olaysız sona ermesi vatandaşlar tarafından sevinçle karşılanırken, bütün nevrozların aynı havada geçmesi dileğinde bulunuldu.

      İlçenin Şırnak mahallesinde bulunan Nevroz alanında düzenlenen kutlamalara, Mardin Milletvekili ve DTK Eşgenel Başkanı Ahmet Türk'ün yanı sıra, BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, BDP il ve ilçe yöneticileri ile binlerce kişi katıldı.

      Sabah saatlerinde yöresel kıyafetlerle Nevroz alanına gelen yaklaşık binlerce kişi kutlama öncesinde güvenlik önlemlerinden geçti. Yaklaşık 500 Polisin görev aldı.

      Mardin Milletvekili ve DTK Eşgenel Başkanı Ahmet Türk, alana geldikten sonra beraberindeki heyetle birlikte Nevruz ateşini yaktı.

      Halkı Kürtçe selamladıktan sonra barış Güvercilerini uçuran Türk yaptığı konuşmada, barış ve kardeşlik için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Barış ve Kardeşliğin tek taraflı olmamamsı gerektiğinin altını çizen Türk, Başbakan Erdoğan’ın Hükümetti barış ve kardeşlik için somut adımları atması gerektiğini söyledi. Kürt halkının kimliği ve varlığı tanınmasa barış sürecinin tehlikeye gireceğini sözlerine ekleyen Türk, “onun için Kürt halkı karar verdi. 2013 yılı Sayın Öcalan'ın ve Kürt halkının özgürlük yılı olacaktır" diye konuştu.

     Yapılan konuşmaların ardından sanatçı Rojda ve mahalli sanatçılar konser verdi. Yaklaşık 5 saat süren kutlamalarda her hangi bir olayın ve gerginliğin yaşanmaması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, bundan sonraki Nevrozların da aynı havada kutlanması dileğinde bulunuldu.  bizimgazete63.com  17.03.2013



2584 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası