• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam369
Toplam Ziyaret12912977

“ÜNİVERSİTELERİN KAPILARI SONUNA KADAR HALKA AÇILMALIDIR”

 

         Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Toplantısına katıldı.

        Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı ve Türkiye’deki bütün üniversitelerin rektörlerinin katıldığı toplantıda açılış konuşması yapan Vali Güvenç, “Eğer bu ülke on yıl sonra lider ülke olacaksa bu anlamda siz değerli heyete, üniversitelere çok önemli görevler düştüğünü düşünüyorum” dedi.

          Şanlıurfa’nın potansiyellerini anlatan Vali Celalettin Güvenç, “Mevcut kalkınma hızıyla, geleneksel üretim tarzlarıyla bu hedeflere ulaşmanın mümkün olmadığını artık hepimiz biliyoruz. Sanayide, tarımda, ticarette yeni bir sıçrama, yeni bir sinerji, yeni bir açılım, yeni bir vizyon yakalayamayacak Türkiye’nin o büyük hedeflere ulaşmada zorlanacağını biliyoruz. Şahsi tecrübemi sizlerle paylaşıyorum. Üniversite olmadan, üniversite toplumun, devletin önünü yerel idarelerin önünü, sanayicinin önünü, tüccarın çiftçinin önünü açmadan, Türkiye’nin o vizyonu yakalama şansının olmadığına inanıyorum. Sizlere çok iş düşüyor. Bunu üniversitelerimizden bekliyoruz.” dedi.

         Üniversitelerdeki araştırmaların geliştirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Güvenç,  “Erzurum, Manisa ve Urfa gibi potansiyeli olan üç önemli ilde çalıştım. Üç köklü üniversitenin bulunduğu illerde çalıştım. O anlamda üniversitelerimizden beklentimiz yüksek. Bir uygulayıcı, bir yerel idareci olarak mevcut yapının, mevcut anlayışın çok ciddi şekilde sorgulanması; üniversitelerin kapılarının sonuna kadar halkımıza açılması gerekir. Yerel değerler, yerel potansiyeller, yerel sorunlarla ilgili çok daha fazla akademik çalışmanın yapılması ve bu konuda yapılan mevcut çalışmaların da süratli bir şekilde ilgililerle buluşturulması gerekir” dedi.

         Üniversiteler arasında koordinasyonun sağlanmasının önemine değinen Vali Güvenç, “Bir başka konu YÖK başkanımıza arz ediyorum. Bu ülkede çeşitli bakanlıkların onlarca enstitüsü var. Ama üniversitelerle hiçbir irtibatları yok. Niye koordine edilmez, niye bir arada çalışmazlar, niye bilgi paylaşımı yapılmaz. Bir arada değiliz, bir arada çalışmıyoruz. Bunları içinizden birilerinin söylemesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu ülke üniversitelere çok yatırım yaptı. Çok zorluklarla bu günlere gelindi. Ama bu üniversitelerimizi artık dinamo yapmamız lazım, rehber yapmamız lazım. Çünkü bu kadrolar, bu imkânlar var. Mevcut anlayışı sorgulamamız gerekir” dedi.

        Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, üniversitelerin ülkelerin büyümesi ve gelişmesine katkı sağlayan en önemli kurumlar olduğunu ancak geçmişte büyük sıkıntıların yaşandığını söyleyerek, “Allaha şükür o süreçleri aştık. Bundan sonraki süreçte mesleği teşvik etmek, cazip kılmak adına akademisyenlerin özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin de mutlaka hayata geçirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

       Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı '211'inci Üniversiteler Arası Kurul Toplantısı'; 168 üniversite rektörü ve 360 akademisyenin katılımıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya başkanlığında başladı. Harran Üniversitesi'nin Osmanbey Kampusu'nda gerçekleştirilen toplantının açılışında Müzik Bölümü öğrencileri Urfa türkülerini seslendirdi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, Harran Üniversitesi'nin dünyanın en eski üniversitesi olduğunu ifade etti.  bizimgazete63.com  22.02.2013

 

 



1206 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası