• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam189
Toplam Ziyaret12902966

Sadece Viranşehir Bizim Gazete'ye Konuştu

 

3. DÖNEM USTALIK DÖNEMİM OLUR

        Ak Partiye katılımıyla Son zamanda Türkiye gündemine oturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba gündeme ilişkin yazılı medya olarak sadece Viranşehir Bizim Gazete’ye konuştu. Gündemi sarsacak açıklamalarda bulunan Fakıbaba “ 3.Dönemim Ustalık dönemim olur” dedi. Sorularımıza büyük bir ciddiyetle cevap veren Fakıbaba ile Makamında yaptığımız röportajın tamamını veriyoruz.

            Bizim Gazete: Yaklaşık 9 yıldan bu yana Şanlıurfa Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz, kısa bir şekilde çalışmalarınızı özetlermisiniz?

            Fakıbaba: Ben İlk göreve geldiğim zaman birçok mahallede altyapı yoktu. Kanalizasyon sokağın ortasından akıyordu, su müthiş bir problemdi, her taraf çamur içindeydi. Çocuklar okullara ayaklarına naylon torba geçirerek gidiyorlardı. Yani biz geldiğimizden beri Allah’a çok şükür şöyle diyelim 2004 yılına kadar Şanlıurfa’da 43 park varken ve bunun toplamı 275 dönümken şu anda Şanlıurfa’da 1500 dönüm yeşil alan ve park sayısı da 225’in üzerinde oldu. Alt yapı 2004 yılına kadar 1153 KM iken biz 2004 ve 2013 arasında 1000 Kilometre Alt yapı yaptık. Cumhuriyet dönemi ile mukayese edildiği zaman 2004 yılına kadar 1153 KM Alt yapı yapılmış ama bizim dönemimizde 1000 KM alt yapı yapılmış. Şanlıurfa mahalleleri ve sokaklarında kaldırım çok çok az ken kaldırımlar yeni açılan yollar, asfaltlar, kilitli taş yoları derken bütün bunların % 95’i değiştirilmiştir. Şehir yeniden ortaya konulmuştur. Büyük projelerimize bakın, Otogarımıza bakın havaalanı gibi, adam akıllı bir sebze halimiz, bir Kültür Merkezimiz, bir hayvan pazarımız, mezarlığımız, köprü ve kavşaklarımız daha aklıma gelmeyen sayamayacağımız bir çok proje. Kadın destek evleri, günde 5000 kişiye verdiğimiz sıcak çorba yani daha aklıma gelmeyen bir çok projeye imza attık. Şimdide konut yapımına başlıyoruz. 800 konut işçilerimize, 300 konut memurlarımıza ve 600 konutta yapıp satmak için çalışıyoruz. Buna Şanlıurfa’nın Tokisi de diyebiliriz. Yolcu taşımacılığında kart sistemine geçtik. Şehrimizi, modern, çağdaş, yaşanabilir, temiz, çöpü olmayan, çukuru olmayan, çamuru olmayan bir şehir haline getirdik.

Bizim Gazete: Ak Partiye geçmeniz neden genel seçimlerde değil de şimdi oldu ve teklif kimden, ne zaman geldi?

Fakıbaba: Bu soru için çok teşekkür ederim, zaten ben partimden ayrılmamıştım. Ruhen ve her zaman ben Ak Partiliyim. Ben eğer başka partiden ayrılıp, bağımsız olup sonradan Ak Partiye geçmiş olsaydım belki insanlar eleştirilerinde haklı olabilirdi. Ama ben Ak Partiden ayrılmadım bir yanlışlık neticesi ayrılmak zorunda bırakıldım. Sonra iki tarafta baktı ki hakikaten ikimizde birbirimiz için önemli ve samimiyiz. Benim her zaman Sayın Başbakanıma büyük saygım olmuştur. Bağım hiçbir zaman kopmamıştır. Ben gerçekten Ak Partiden yanlışlıkla ayrıldım. Benim Ak Partiye girişim için sivil toplum kuruluşları toplantı yapmışlar ve 69 sivil toplum kuruluşundan 66’sı Ak Partiye katılmam için imza atmışlardır.

Bizim Gazete: 22 Ocak tarihinde Ak Partiye geçtiniz, o tarihten bu yana gelen tepkiler nasıl?

Fakıbaba: Ben şöyle söyleyeyim; İlk katıldığımda ben şöyle demiştim, Hakikaten bende ve urfa da bayram var ama şunu eksik söylemişim, büyük çoğunlukta bayram var, çok az sayıda insanda da yas var. Buda doğal bir olay.

Bizim Gazete: 2 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürütüyorsunuz, Sayın Başbakan gibi 1.dönem çıraklık, 2.dönem kalfalık ve 3.dönemde aday olursanız ustalık dönemi olarak kabul edermisiniz?

Fakıbaba: Kabul ederim, gerçekten Sayın Başbakanımız dediği gibi, 1.Dönem daha farklı, 2.dönem daha farklı ve 3. Dönem çok daha farklı bir Ahmet Fakıbaba olur, Haa bu olur olmaz hayırlısı benim hiçbir zaman öyle bir şeyim yok ama olursa şimdi nasıl bir direkli mahallesi, bir Osmanlı mahallesi köy gibiyken oralar bir şehir olduysa inanıyorum ki biz binlerce köyümüze farklı projelerle, farklı güzelliklerle, ilçelerimize farklı projelerle çıkacağımıza inanıyorum.

Bizim Gazete: Şanlıurfa Büyükşehir statüsünde ilk defa böyle bir seçime gidecek. Bu seçimde Ak Parti nasıl bir sonuç alır?

Fakıbaba:  Allah’ın izniyle biz alacağımıza inanıyoruz. Ak Parti alır. Hem de büyük fark atarız.

Bizim Gazete: 10 ilçe ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kaptan olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Yerel seçimlerde tümünü kazanırsanız bir futbol takımı gibi 11’i oluşturursunuz, (Bu Takımın Başkanı Sayın Faruk Çelik olarak kabul edersek) bu takım tabiri caiz ise süper ligde (Belediyecilikte) nasıl bir iş yapar?

Fakıbaba: Ben size söyleyeyim 2004’te insanlar Urfa’ya geldiği zaman Viranşehirli hemşerilerim bunu bilir, çamur içerisinde yol yok, ağaç yok yani şehir’e benzemiyordu. O zamanlar Tanju Çolak’ta Urfa için büyük bir köy demişti. Şimdi esasında Büyükşehir belediyesi için zor bir olay ama urfa il sınırları içerisinde büyükşehir olması büyük bir avantaj ve bu takım ne yapar biliyormusunuz? Urfa’yı alır ve Türkiye’nin ilk 6 – 7 şehri arasına sokar. Avrupa ligine bile gider. Yani atık artmasıyla, temiz su arıtmasıyla, yollarıyla, kaldırımlarıyla, caddeleriyle, ağaçlarıyla, konutlarıyla ki konutta çok büyük hamle yapacağımıza inanıyorum. Urfa’da halkımızla ayrım yapmaksızın el ele verdiğimiz zaman yani önce insan dediğimiz zaman yapamayacağımız bir şey yoktur. Bu Urfalı da olabilir, Manisalı, Diyarbakırlı da olabilir.

Bizim Gazete: Şanlıurfa Fiziki olarak Büyükşehir statüsüne kavuştu, peki Şanlıurfa insanı buna hazır mı?

Fakıbaba: Tabi bu bir geçiş dönemi. Sıkıntılarımız var. Mesela köyden gelen çok değerli hemşerilerimiz oluyor, istiyorlar ki o köyde ki hayat şehirde de devam etsin. Oysa artık burası şehir ve Büyükşehir. Burda artık o yaşamın değişmesi lazım. Bu şehrin merkezinde hayvancılık yapılmaz, at arabacılığı ve seyyar satıcılık yapılmaz. Bu bakımdan zorluklar var ama bunlar aşılacak sorunlardır. Yani zaten büyükşehir olduğunda vatandaşın sadece suyunu, elektriğini, yolunu, kaldırımını değil, bir yerde istihdamını da, eğitimini de, sağlığını da konutunu da, yaşam alanlarını da sosyal etkinliklerini de, bunları düşünmek ve olaya büyük bakmak, belediyeciliğin dışında da bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Bizim Gazete: Seçilecek belediye başkanı sadece Şanlıurfa’yı idare etmeyecek, ilçeler bazında da bir yönetim söz konusu, aday olacak belediye başkanın ilçelerimiz ve sorunları hakkında bilgi sahibi olması gerekmiyor mu?

Fakıbaba: Şöyle diyeyim mesela ben tanıyorum, Viranşehir’i de tanıyorum, Viranşehir’in köylerini de tanıyorum. Suruç’u, Halfeti’yi Bilecik’i de tanıyorum. Niye çünkü insan, ben insanımızı iyi tanıyorum. Birde hekimlik yapmış olmamın avantajı var. Yani köyde ki insan ne ister? Suyu olsun, kanalizasyonu olsun, çamuru olmasın, yolu olsun, insanca yaşayacağı bir evi olsun, muhtar evi olsun, toplantı yapacağı bir odaları olsun, taziye yerleri olsun, çocuklara bir spor alanı olsun, okulu olsun, sağlık ocağı olsun değil mi? Temiz suyu olsun. Yani orda ki insan ne ister, ben insanım ve insanca yaşamak istiyorum der. Haa bunun için ne yapacaksın gideceksin alt yapısını, üst yapısını, istediklerini, kadın destek merkezleri, toplantı salonlarını yapacaksın yani bunlar o kadar zor şeyler değil.

Bizim Gazete: Şanlıurfa hiç Peygamber kabri olmadan Peygamberler şehri olarak biliniyor, peki Viranşehir’in Eyyup Nebi Beldesinde 2 Peygamber kabri var gereken önemin verildiğine kanaat getiriyormusunuz?  Şanlıurfa’da Göbekli tepe’ye verilen önem kadar neden Eyyup Nebi Beldesinde ki Eyyup as ve Elyasa as Peygamberlerin kabirlerine önem verilmiyor?

Fakıbaba: Tabi tanıtım eksikliğine bağlıyorum, haklı olarak Urfa da biz urfa’yı öne çıkarıyoruz merkez olarak yani. Haa büyükşehir olursa o zaman dikkat ederseniz ben geldiğim tarihten beri Urfa’da turizm de müthiş bir canlılık oluştu. Bu öyle basit bir olay değil. Bu gözle görülür ve belirli bir plan dahilinde oldu. Ve eğer öyle bir şey olduğunda benim ilk yapacağım işlerden birisi bu inanç turizmini canlandırmak, bu kültür turizmini canlandırmak için bütün ilçeleri beldeleri de içerisine alan çok geniş bir perspektif çizip, Urfa’yı gerçekten hak ettiği yere getirmek, merkez olarak şu 2013 te çok ciddi kültür ile ilgili projelerimiz var. Göreceksiniz 2013’ün sonunda Şanlıurfa’nın kültür açısından çok önemli kazanımları olacak. Eğer Allah nasip ederse Büyükşehir yönetimi bizim elimizde olursa inanıyorum ki çok farklı bir sistem ortaya koyarız. Biz olmazsak gelen arkadaşımıza mutlaka bu bilgilerimizi aktarırız.

Bizim Gazete: Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Fakıbaba: Ben size çok teşekkür ediyorum, şunu Viranşehir’li hemşerilerim bilsinler, biz insan için varız. Hiç ayrım yapmadan Viranşehir’iyle,  Bilecik’iyle, Ceylanpınar’ıyla, Harran’ıyla Halfeti’siyle  eğer öyle bir imkan olduğunda Şanlıurfa’ya gelip,Fakıbaba döneminde Urfa’nın güzel bir şehir olduğuna kanaat getirdikleri gibi, bunu ben Allah’ın izniyle kendi ilçelerinde de sağlayacağımıza inanıyorum. Ben bu konuda çok rahatım, ama dediğim gibi ben olmazsam, tecrübeli bir kardeşiniz olarak gelen başkanımla yine el ele verir elimden geldiği kadar ona yardımcı olacağıma inanmanızı isterim. Bizim Gazete’ye de çok teşekkür ediyorum.

Bizim Gazete: Sayın başkanım bize verdiğiniz bu röportaj için, çok teşekkür eder,  başarılarınızın devam etmesini dileriz. 

 

  

 

 

 

 

 

 

 



1561 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası