• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam752
Toplam Ziyaret12912592

Şanlıurfalı Yazarlar İle Biraraya Geldi

 

        Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Medya Yazarları Derneğinin daveti üzerine köşe yazarlarıyla sabah kahvaltısında bir araya geldi.  Kahvaltıda Vali Güvenç’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu katıldı.

            Kahvaltı öncesi bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “İnsanlar bir olunca beraber olunca hem bir birlerini daha iyi tanıyor hem de güzelliklere vesile oluyor. Hele toplumun akil insanlarıyla yazarlarıyla eli kalem tutan insanlarıyla beraber olduk mu ayrı bir mutluluk ayrı bir güzellik ama bazen yoğun iş trafiğinde güzel sohbetleri ihmal ediyoruz” dedi. 

Şehrin geleceğinin planlanmasında, yönlendirilmesinde yazarların tavsiye, tenkit ve fikirlerine ihtiyaçlarının olduğunu söyleyen Vali Güvenç, “Okuyan adamdan, yazan adamdan, düşünen adamdan zarar gelemeyeceğini düşünüyoruz. Toplumlara büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Maalesef toplumumuz çok okuyup yazan bir toplum değil. Belki de gelişmemizle beraber buna doğru orantılı olarak okuma yazma düşünme, tefekkür etme, tartışma kültürü de gelişecek. Bunların gelişmesi demek şiddetin, kötülüklerin, asayişe müessir olayların gerilemesi anlamına gelir. İnsanların haklarını aramanın en güzel yolunun fikir olduğu, konuşma olduğu ortaya çıkar dolaysıyla bizim toplumumuzda var olan bizleri yaralayan kan davalarının, cinayetlerin, ölümlerin son verilmesi anlamına gelir. Çünkü bu mevcut yapı bizim inancımıza kültürümüze, medeniyetimize geldiğimiz noktaya yakışmıyor gerçekten. Bunları çözmede de sizlere söylediğim gibi sizlerin birer kanaat önderi birer öncü olmanız çok önemli” dedi.

Medya Yazarlar Derneği Başkanı Abdülkadir İkbal ise, “Sağ olsun Sayın Valimize bir teklifte bulunduk o da bizi kırmadılar. Gerçekten yazarlara değer verdiklerini burada da gördük. Çok güzel bir gün oldu. İnşallah kalemlerimiz daha güzel şeyler yazacak. Özellikle Türkiye’ye barış geliyor. Bu barış için kalemlerimizi kullanabilirsek eğer gerçekten harika bir atmosfer yakalamış olacağız. Türkiye’nin ilerlemesi birazda buna bağlı öyle kabul edelim. Peygamber efendimizin bir hadis-i şerifi var söyle diyor – âlimlerin mürekkebi hemen hemen şehitlerin kanıyla eşdeğerdir-  alim derken doğruyu yazan doğruyu ifade eden hakikate yönelten anlamındadır. İnşallah bizler de buna mazhar oluruz. Sayın Valimizin de böyle bir hareket başlatmasının yanı sıra devamını da talep ederiz” dedi. Konuşmaların ardından Vali Güvenç, yazarlardan Şanlıurfa’nın genel konuları hakkında fikir alışverişinde bulundu.




1535 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451932.5820
Euro34.798834.9382
Hava Durumu
Saat
Site Haritası