• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam552
Toplam Ziyaret12910523

Açıklama Yapıyor ve Soruyoruz?

 

           Viranşehir’in her gün güncellenen tek haber sitesi olan bizimgazete63.com sitemize gelen bir mesaj üzerine gazetemizin yaptığı araştırma sonucu Milli Eğitim Bakanlığının Resmi sitesinde 2013 – 2015 yılları arasında Viranşehir’e 1 Anadolu Lisesi, Siverek’e ise 5 Okul ve 1 pansiyon yapılması yatırım programına alındığı tespit edildi. Yine yaptığımız araştırmaya göre Siverek İlçesinde İlköğretim bazında her sınıfa 67 öğrenci, orta öğretimde ise 53 öğrencinin düştüğü görüldü. Viranşehir’de ise bu oran İlköğretimde 45, orta öğretimde ise 49 öğrenci olarak tespit edildi. Bu oranlar baz alınarak Milli Eğitim Bakanlığı okul yapma programı düzenlediği anlaşıldı. Bununla birlikte 2013 Haziran ayında Viranşehir’e 5 okul ve 1 pansiyon olmak üzere dış destekli Yap-İşlet-Devret modeli bir kampusun yapılmasının planlandığı da edinilen bilgiler arasında. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı okul yapımı hakkında İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden periyodik bir şekilde talepleri istemektedir. Yine rutin bir talepte bulunan Milli Eğitim Bakanlığı teklifleri söz konusu müdürlüklerden talep etti. Söz konusu talepler teklif şeklindedir.   

            Yukarıda gündeme getirdiğimiz çalışmaların tüm bilgileri ilgili şahıslardan edinilerek düzenlenirken kamuoyunda Viranşehir’e 20 civarında okulun yapılacağı konusu yer aldı. Sadece teklif aşamasında olan bu durum sanki yarın yapılacakmış gibi bir izlenim verilerek ve sadece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışmasıyla yapılacağı lanse edilerek kamuoyu ile paylaşılınca şimdi bizde SORUYORUZ?

            Madem sizin gücünüz bu kadar vardı da yaklaşık 5 yıldan bu yana Anadolu Öğretmen Lisesi için alınan arsaya neden şimdiye kadar bir çivi çakılmadı? Bırakın 20’ye yakın okul yapımını 5 yıldan bu yana alınan Anadolu Öğretmen lisesine bir çivi bile çakılmazken 20 okul birden yarın yapılacakmış gibi piyasaya lanse etmek ne kadar etiktir. Bu okulların henüz teklif aşamasında olduğunu bile bile ve sanki sadece Viranşehir İlçe Milli Eğitim tarafından yapılacağını duyurmak ve bunu şahsi bir başarı olarak göstermek ne kadar doğrudur. Yılların Şair Nabi Ortaokulu harabeye dönmüş ve yıllarca oraya baliciler, tinerciler mekan etmişken neden bu okulu yıktırıp yaptırmadınız? Yıllardır başka okullarda göçebe hayatı yaşayan Anadolu statüsünü taşıyan 4 okulumuzun binalarını neden şimdiye kadar yaptırmadınız? Yılların Viranşehir Metem lisesi binasının bir kısmı neden çürümeye terk edildi? Son olarak Şanlıurfa dolayısıyla Viranşehir son 10 yıldan bu yana neden hala Üniversite sınavlarında sondan ilk 10 içinde? Şimdi açıklama bekliyoruz. Yukarıda sorduğumuz sorular ile ilgili bir cevap geldiği takdirde kamuoyu önünde aynı şekilde yansıtacağımıza söz veriyoruz. Ama gelecek cevaplar sorduğumuz sorular ile bire bir ilgili olacak kaydıyla.  bizimgazete63.com  03.02.2013    



2130 kez okundu

Yorumlar

     06/02/2013 23:54

Sorunları tek sorumlusu milli eğitim müdürü mü acaba yoksa iktidar yetkilileri mi milletvekilini aynı sorulları yönelt, iktidar parti yöneticilerine yönelt. bazı okul yöneticilerin e bu soruları sor. Hiç bir personelle barışık olmayan okul müdüre sor sorunlar çok fethi bey. Size tüyolar vereyim okullar evde yatarak yönetilmiyor. Saygılarımla...
Misafir - Kemal

Güle güle     03/02/2013 19:45

Başbakan bakanları değiştirdikten sonra açıklama yaptı aynı yerde sürekli kalmak ve devir teslim ile ilgili ifadeler konuştu Okul Müdürleri bile 5 yılda bir rotasyona uğruyor İl milli eğitim müdürleri bile kaç defa değişti.İşte 10 yıldan beri bir makamda kalınınca sorunlar derinleşiyor hatalar görülmüyor koltuğu koruma uğruna çok tavizler veriliyor gerçek amaç gözden kaçıyor saltanat kuruluyor çözüm kesinlikle değişim ancak iyi hesaplanmış bir değişim gelen gideni kesinlikle aratmamalı.
Misafir - Bekir

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası