• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam92
Toplam Ziyaret12908233

Türkiye'nin Nüfusu Yerinde Sayınca

 

         Türkiye’nin nüfusunun yaşlanmaya başlaması üzerine hükumet teşvik mekanizması oluşturmak için çalışma başlattı.

        Başbakan Erdoğan’ın talimat verdiğini belirten Babacan, alınacak tedbirleri bakanlıklarla görüşeceklerini söyledi.

        Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son açıkladığı nüfus verileri hükümeti harekete geçirdi. Nüfus artış hızının yavaşlaması üzerine 'çocuğa teşvik' konusunda çalışma başlatıldı. Kanal 24 televizyonunda canlı yayında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin nüfus artış hızının eski seviyesine dönebilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilgili tüm bakanların birlikte çalışma yapması talimatı verdiğini açıkladı. Babacan "Belki çalışmalarımıza Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Kalkınma Bakanı ve Maliye Bakanı'mızı da alacağız, bir süre kapanıp bunu çalışacağız. Ne yapılması lazım, burada çok akılcı tedbirler uygulanması gerekiyor" dedi.

         Babacan, nüfus konusunun önümüzdeki dönemin en önemli gündem maddelerinden biri olacağını belirterek "Çünkü kim ne derse desin nüfus bir güç" dedi. Derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ile ilgili son açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Babacan "Fazla büyütmemek lazım. Krizden sonra bu kuruluşlar artık yatırımcıya yön veren kuruluşlar olmaktan çıktı" ifadelerini kullandı. Şu anda Türkiye'ye yabancı ilgisinin çok fazla olduğunu belirten Babacan "Singapur, Japonya büyükelçisi ile konuşun 'Türkiye'ye yatırım yapmak için bize soru soran kişilerden başka işlere vakit kalmıyor' diyorlar. Yani ilgi o kadar yoğun çok şükür" dedi.

       TWITTER hesabı üzerinden soruları yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Nüfusu artırmak için verilecek teşvikler üzerinde çalışıyoruz" dedi. Bunun üzerine bir vatandaş "Nüfus artsın istiyorsanız beni evlendirmeniz kafi" yanıtını verdi. Bir vatandaş ise "Galatasaray'ın vergi borcu silinmiş" diye yazması üzerine Şimşek "75.5 milyonun hakkını affetme hakkımız yok. Tüm kulüplerden vergi alıyoruz" dedi. Şimşek Türkiye'nin dünyaya borcu olmadığını da belirterek "Hatta 32 milyar lira alacaklıyız" diye konuştu.

Kaynak: Star Gazete  01.02.2013



2056 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.304532.4339
Euro34.423434.5613
Hava Durumu
Saat
Site Haritası