• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam438
Toplam Ziyaret12910409

Kandiliniz Mübarek Olsun

 

            Bu hafta Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gece Mevlit Kandilidir. Bu gece Alemlere Rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (sav) doğum günüdür.

           Miladi 571 yılında dünyaya gelen Peygamber Efendimiz (sav) için Yüce ALLAH Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyurmuştur” Biz Seni Ancak Alemlere Rahmet Olarak Gönderdik” ( Enbiya 107). O’nun (sav) dünyaya gelişinde de vefat edişinde de hep yüce ALLAH’TAN bir tek şey istemiştir; Ümmetinin Kurtuluşu. İki Cihan güneşi ümmetini çok sevmiş ve Mirac gecesinde Yüce ALLAH’IN huzuruna çıktığında da yine Ümmetinin kurtuluşunu düşünmüştür.

         Bu kutlu doğum günü ve gecesinde her zamankinden daha çok O’na (sav) çokça selavat getirmekle birlikte O’nu (sav) anlamak için hayatını, hadislerini sağlam kaynaklardan okuyarak geçirmek gerekir. Nitekim Yüce ALLAH Kitabımız Kur’an-ı Kerimde “De ki: ALLAH’I Seviyorsanız Bana Uyun ki ALLAH’TA Sizi Sevsin” (Al-i İmran 31) buyurarak O’na uymayı kurtuluş reçetesi olarak göstermiştir. O’na (sav) olan sevgi dil ile söylemekle birlikte O’nun (sav) yaşadığı gibi yaşamaktan geçer. Böylelikle toplumlarda yaşanan tüm olumsuzlukların da önüne geçilmiş olur.

         Peygamber Efendimizin (sav) veda hutbesinde dediği gibi” Biliniz ki, faizin her çeşidi kaldırılmıştır. Dikkat ediniz, cahiliyeden kalma bütün adetler kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Cahiliye devrinde güdülen kan davaları da tamamen kaldırılmıştır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi; kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takvada, Allah'tan korkmaktadır. Allah yanında en kıymetli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır.” diyerek toplumsal barışın reçetesini vermiştir. Yaşadığımız toplumun O’nu (sav) ne kadar anlamaya muhtaç olduğunu sadece bu örnekler bile açıkça gösteriyor. O’nu (sav) anlamak, O’nun gibi yaşamak dileğiyle, tüm Viranşehir halkının ve İslam Aleminin mübarek Mevlit Kandilini bu vesile ile kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyoruz.     Viranşehir Bizim Gazete ve bizimgazete63.com 23.01.2013



1932 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.486832.6170
Euro34.601234.7398
Hava Durumu
Saat
Site Haritası