• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam541
Toplam Ziyaret12903318

Yerel ve Ulusal Basına Başbakan'ın Ziyareti ve Söylediklerine Yönelik Basın Açıklaması Yaptı

 

 

          Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, 30 Aralık 2012 tarihinde Başbakan Erdoğan’ın Belediyeyi eleştiren sözlerine fotoğraflı yanıt verdi. Burun, Karayollarının ilçede yaptığı yol çalışması nedeni ile ilçenin çamura bulandığını belirtti. Burun, Başbakanın Viranşehirlileri elektrik ile ilgili sözlerine ise : “Başbakan bu sözleri başka bir şehirde söyleyemez. Halkı elektrik hırsızı olarak gördüğünü ima etti. Bugün Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in 3 bin dönüm tarlası var. Tarlalarını elektrik ile suluyor. Araştırın kendisi elektrik faturası veriyor mu acaba?” diye konuştu.

         Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Aralık 2012 tarihinde Viranşehir’de belediye ile ilgili yaptığı konuşmalara cevap verdi. Açıklamasında Başbakanın vatandaşlara ait boş arazileri cadde gibi gördüğünü belirten Burun, miting yapılan alanın yeni imara açıldığını ve inşaat alanı olduğuna dikkat çekti. Bunun AKP’li ilçe yöneticilerinin çok iyi bildiğini belirten Burun: “Başbakan orayı cumhuriyet meydanı mı sandı? Yoksa başka bir niyeti mi vardı bilemiyorum. Fakat oralar daha yeni imara açılmış ve yurttaşlara ait arsalardır. Hepsi inşaat halinde olan yerlerdir. Belediye çalışmıyor diyor. Bunlar doğru değil. Söylediği sözler çok yanlış sözlerdir. Bizler göreve geldiğimiz günden beri halkımıza hizmet aşkıyla çalışıyoruz. Yine kaçak elektrik için söylediği sözler, halkın gururunu rencide edecek türden sözlerdir. Bu halk bu sözleri hak etmiyor. Urfa Milletvekili Mehmet Akyürek’in 3 bin dönüm tarlası var ve hepsi elektrik ile sulanıyor. Akyürek elektrik faturası ödüyor mu bakmak lazım?” diye konuştu. Çamurda mahsur kalmış yurttaşların fotoğraflarını basın mensuplarına gösteren Burun : “Bu fotoğraflar yeni çekilmiş fotoğraflar. At arabası ile çamurda kalan arabalar kurtarılmaya çalışıyor. Başbakan Viranşehir’e çamur içinde diyor. Önce kendisinin hizmet götürmesi gereken köylere baksın. Bu köylere AKP’nin hizmet götürmesi gerekiyordu. Yeşil Alıç köyünde yollar bozuk kanallar tıkanmış durumda bizden yardım istediler. Başbakan onları görmüyor. Fakat belediyeyi çalışmamakla itham ediyor. Yaptığımız çalışmalar göz önündedir. Yine ilçede bu yıl oluşan çamur ise Karayollarının yaptığı çalışmalardan kaynaklanıyor. Fotoğraflarda görüyorsunuz. Karayolları ilçenin her tarafına toprak yığmış ve bu toprak tabi çamur olarak ilçe merkezine geliyor.” Diye konuştu.

           Burun konuşmasına şöyle devam etti : “Viranşehir Belediyesi Halk için çalışır. Belediye yönetimini aldığımız günden bu yana belediyemizin bütün projeleri halkı temel alan, ekolojik, demokratik ve cinsler arasında eşitliği benimseyen bir anlayışla yürütülmüştür. Bu nedenle bütün çalışmalarımızda dez avantajlı gruplara pozitif destek sunulmuş, halkın çıkarı esas alınmıştır. Bundan olacak ki başta belediye başkanımız Leyla Güven, Eski Belediye Başkanımız Emrullah Cin ve bazı meclis üyelerimiz haksız, hukuksuz bir şekilde, siyasi nedenlerden dolayı göz altına alınmış, tutuklanmışlardır. Peki bizler, yani tutuklanan bu ekip ne yaptı. Belediyeyi devir aldığında 3 milyon borç, işçilerin ödenmeyen 24 maaş ve tam bir enkaz. Belediye başkanlarımız olağan üstü bir çabayla, gece gündüz çalışarak ilçemizin çehresini değiştirmiştir. Çok söze gerek yok. Halkımız gerçekliği her kesten daha iyi biliyor. 13 yıl önce kentin içinde bulunduğu ilkelliği o dönemin gazete sayfalarında bulabilirsiniz. Sayın başbakan ilçemize yaptığı ziyaret sırasında ilçemizin viran bir halde olduğunu ifade etti. Ve kentimizin çamurdan geçilmediğini söyledi. Üç beş gün bekledik. Halkımızın tepkilerine göre hareket etmek adına cevap için bir süre bekledik. Ve gördük ki halkımız başbakan söylediklerine itibar etmedi. Çalışmalarımızı herkes takip ediyor. Nereden nereye getirdiğimizi biliyor. Bunun için reklama ihtiyacımız yok. Biz 13 yıldır çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz. Çamur meselesine gelince, kentin ortasından bir hançer gibi geçen uluslar arası yolun üç yıldır bitirilmediği, kentin yarısının bu yol yapımı nedeniyle inşaata dönüştüğü ortadayken, çamurlu yolları belediye ait göstermek olsa olsa körlük olur. Bu yol 2010 bitmesi gerekirken, halen devam ediyor. Bu açıdan devlete ait olan yolun bütün aksaklıklarını bizler, yani Viranşehir yaşıyor. Mağdur olan biziz, eleştirilen biziz. Eleştiriye açığız ama yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanılmak etik değildir. Biz bu nedenle Söylenenleri halka havale ediyoruz.”

        Burun açıklamasının sonunda Belediye olarak yaptıkları hizmetleri şöyle sıralandırdı:

 

 

  1. 13 yılda 38 PARK, 522. 341 metrekarelik yeşil alan oluşturduk.
  2. En ücra köşelere kadar toplamda 691.606 metre karelik kilitli parke taşı döşedik.
  3. Dört adet taziye evi yaptık.
  4. Sanatsal etkinlikler için kendi olanaklarımızla 1500 kişilik anfi tiyatro yaptık.
  5. Halkımızın yıllardır özlemini duyduğu modern ve ihtiyaçlara cevap verecek otogar inşaatını bitirdik. Toplam 17 dönüm üzerinde yapılan inşaat bitmiş, çevre yolu düzenleme inşaatı sürdüğünden açılış halen gerçekleşmemiştir. Kara yollarının kavşak yapımı bittiği gibi otogar hizmete açılacaktır.
  6.  Kültür merkezi inşaatını bitirdik. Med Kültür ve Sanat Merkezimizi faaliyetlerini en üst noktalara taşıdık. Halkımızın ihtiyaçlarına göre çalışmalarımızı yürüttük. Merkezimizde 20 bin kitap kapasiteli bir kütüphane, sergi salonu, 2 adet konferans salonu, cafe ve dinlenme alanları, 200 kişilik sinema salonu, sanat atölyeleri, eğitim sınıfları halkımızın hizmetindedir.
  7. Evrim Alataş Sinema Salonumuzda vizyondaki filmleri her gün iki kez halkımızla buluşturduk.
  8. Yoksul ve ekonomik durumu uygun olmayan öğrencilere yönelik etüt ve destek evi faaliyetlerimiz bütün engellere rağmen devam etmektedir. Amacımız her mahalleye bir halk evi ve etüt salonları açmaktır.
  9. Kadın Kültür evleri, Kadın Danışma Merkezleri açtık ve Belediye Konukevini Sadece kadın üyesi olan Ekin Kadın Kooperatifine işletilmek üzere kiraya verdik.
  10. Profesyonel tiyatro gruplarını halkımızla buluşturduk, amatör ruhla belediyemiz bünyesinde gönüllü oyunculardan oluşan tiyatro grupları oluşturduk.
  11. Her yıl onlarca aileye kuru gıda yardımında bulunduk, bulunmaya devam ediyoruz. Özellikle yoksul  ailelerin temel ihtiyaçlarını bütçemizin olanakları çerçevesinde karşılıyor, sosyal sorumluluğumuz gereği desteklerimizi yürütüyoruz.
  12. İzmit, Bingöl ve Van depreminde  depremzedelere yardım elini uzattık, aş evi kurduk, yardım kampanyaları düzenledik.
  13. Halkımıza daha iyi hizmet için Yurttaş Masası oluşturduk.
  14. Yeni yollar, sokak ve meydanlar açtık.
  15. Modern hal pazarı hizmete sunduk.
  16. Köy garajı, tütüncüler pazarı inşa ettik.
  17. Tarihi değerlerimizi korumak için iki tarihi dokuya sahip evi restore ettik, restore edilmesi için  iki yapıyı daha  sattın aldık.
  18. Kentimizin temiz içe suyu şebekesini yeniledik, her yıl onlarca km temiz su borusu döşedik.
  19. Avrupa Birliğinin desteklediği yağmur suyu tahliye projesini birdik.
  20. Ceylanpınar Belediyesi ile katı atık bertaraf birliği kurduk. Projemiz Avrupa Birliği proje ofisince gerekli yeterliliği alarak Türkiye’de ilk sekize girdi.Projemiz start alıp, yakın bir zamanda hayata gece çektir. Ancak TİGEM projemizin gerçekleşmesi için yoğun bir bürokratik engel çıkardı. . Biz buna rağmen çalışmalarıma devam edip, çöp alanımızın tapusunu aldık. Şu an ihale aşamasında. Yakın bir zamanda ihaleleye çıkarılacağını umut ediyoruz.
  21. Kentimizde dinlenme ve nefes alma  ihtiyacını göz önene alarak, Curcup deresine binlerce ağaç diktik, her yıl alana yeni ağaçlar dikmeye devam ediyoruz. Amacımız derenin tamamını ağaçlandırmak, kent ormanı oluşturmaktır.
  22. Bölgenin en büyük ve en modern buğday kompleksini inşaatını bitirerek, bölgemizin hizmetine sunduk.
  23. Gençlerimize yönelik mesleki eğitimler verdik, sanatsal faaliyetleri destekledik.
  24. Gençlerimizin yaşamları boyunca verimli, dengeli bir hayat sürmeleri için sağlıklı alanlar yaratmak amacıyla 35 dönüm üzerinde bir spor kompleksi inşaatı için gerekli çalışmalarımız bitti. Bu yıl içerisinde, yakın bir zamanda ihale ederek inşaatına başlayıp, seçimlerden önce hizmete sunacağız. Bu kompleks içinde olimpik yüzme havuzu, dinlenme yerleri, spor sahaları yer alacak.
  25. Kentimizin tarihi dokusunu, kültürel yapısını ve turizm potansiyelini destekleyen sekiz kitap, çok sayıda dergi ve tanıtıcı film hazırladık, halkımızla, kamuoyuyla paylaştık.
  26. Büyüyen kentimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek et entegre tesisimizin projesi hazırlanmış olup, kent için yapılan hayvancılığı da yönlendirecek bir noktadan yakın bir zamanda ihaleye çıkarılacaktır.
  27. Bu gün kentin ortasında kalan hayvan pazarı et entegre tesisiyle birlikte kentin dışına çıkarılacak, hayvan pazarını  alanı Newroz alanı olarak düzenlenecektir.
  28. Kentimizin kanalizasyon sorununu kentin genelinde çözülmüştür. Açıkta akan lağım suyu yoktur…  
  29. Yeni itfaiye binası yapıldı.
  30. 50 yıl ihtiyaca cevap verecek belediye binası hizmete sunuldu.
  31. Bütün okulların bahçelerine kilitli  parke taşı döşendi, bank ve pergola ihtiyacı karşılandı.

 

 03.01.2013

  



2622 kez okundu

Yorumlar

cevap bekliyoruz     04/01/2013 19:02

belediye başkanının elektrik hırsızlığı iddiası ciddidir, bu konuda mehmet akyürekten açıklama bekliyoruz
Misafir - cevap ver

YETMEZ BAŞKAN     04/01/2013 14:26

VİRANşehir nüfusu yüzbini geçmiş. yaklaşık 20 ilden büyük ve okadar da dünya bankasında ödenek geliyor. ve hala bakıyoruz sokak ve caddeler çamur içinde 1 yılık parke taşlar yamulmuş. parklar bakımsız. ne diyeyim. sokak ve caddeler çöp deryası. ben hiç görmedim temizlik elemanlarının sokak ve caddelerinin temizlediğini ama akp belediyeler gerçekten belediyecilik yapıyor. bir kaç okula tek parke taşı yapılmış. viranşehirin gözü açıldı başkan. halk eski halk değil. doğruyu yanlışı birbirinden ayırtedebilir. ne yazıkki .....
Misafir - BARIŞ

Hizmet yoksa oyda yok..kimsenin kölesi değilim..     04/01/2013 13:07

Bu defa sana oy yok bdp.. Burun başkanı sevmeme rağmen belediyeyi başkaları yönetiyor.tarafsız bir gözle diyorumki bdp belediyecilik yapmıyor.başbakan haklı,biz bunu haketmiyoruz.
Misafir - Mahmut

ÖZELEŞTİRİ YAPALIM     04/01/2013 09:04

biz viranşehir olarak tam hizmet görmediğimiz için az yapılanı, gözümüzde çok büyütüyoruz. tamam belediye hiç birşey yapmıyor demiyoruz ama, süper de değil. eksiklikleri çok fazla. bir çok il nüfusundan daha kalabalık viranşehirimizin daha fazla ve kaliteli hizmete ihtiyacı var. belediyemiz kendini bir de diğer belediyelerle kıyaslasın. bir de sürekli geçmiş ile kıyas yapmasınlar, neymiş biz bu beldiyeyi aldığımızda işte böyleydi demesinler. halk zaten o yüzden size oy verdi, daha iyi olun diye. yaptığınız kilitli taşlar, hep çöküyor, koca çukurlar oldu, parklar bakımsız kaydırak-salıncaklar kırık bakımsız, şehri ağaçlandırma yetersiz, çarşı trafiğinde zabıta yetersiz, birde belediye başkanımızın halkın içinde dolaşması, esnafın -mahallenin sesine kulak vermesi, sorunları dinlemesi gerekir. bir sorun bakalım başkana, haftada kaç saat vatandaşın sorunlarını dinliyor?
Misafir - mehmet

yaw belediyeyi halen beğenmeyenlerin aklına şaşıyorum     03/01/2013 20:58

Allah için Belediye BDP dir diye atıp tutanlar 3 dönem iktidar olan AKP nin yoğun bakımdan mahrum ve mr çekilemeyecek kadar sıradan bir hastahanenin dışında bana bir eserinden söz etsinnnnnn.yine urfada 10 akp nin milletvekili varolmasına rağmen ; bugünkü haberlere göre bir köydeki okulda 135 öğrenciye karşılık bir öğretmen var.Çamur diyen yorumcuya yanıt olarak bu ülkenin hangi belediyesi köylerde çöp toplamışda belediyemizde çamurlu yollara müdahale etmemiş.Köylere hizmet götürme birliği belediyenin emrinde bir kurum değil beyler.bu birliğe trilyonlarca para gelir yapsınlar hizmetini.Sonuç olarak yaşasın BDP Yaşasın BELEDİYE VE BELEDİYE BAŞKANIMIZ.Hal hizmetten memnun kalmamış olsaydı 3 defa ÜST ÜSTE oy vermezdi.Rabbimden ümid ediyorum AKP nin mevcüt tüm bileşenlerine rağmen yine BDP VE YİNE BDP..................Başkanımıza selam ve hizmete devam kıskananlar bırak KISKANSINLAR vız gelir.......
Misafir - selam

Ama yetmezBaşbakan haklı     03/01/2013 18:43

Belediye çalışıyor doğrudur ama yeterlimi asla değil.Tabiki yıllardır çalışılmamış bir ilçede bazı çalışmalar yapılırsa insanlarda bir algı oluşur ama kıstas yapmayanlar değil daha güzelini yapanlar olmalı.Kilit taşı deniliyor güzel ama daha sonra yapboz tahtasına dönüyor alt zemin iyi sıkıştırılmayınca çökmeler oluyor.Su sorunu tam olarak çözülemedi evlerde çoğu zaman susuz kalıyoruz.Bütün okulların bahçelerine kilitli parke taşı döşendi, bank ve pergola ihtiyacı karşılandı.cümlesine katılmıyorum çünkü bütün okullarda değil belediyeye yakın duran yönetimlere yapıldı maalesef.ispatmı istiyorsunuz lütfen sayısal veri hazırlayın hangi okullarda kaçar tane bank özellikle pergola yapılmış doğrusu merak ediyorum.
Misafir - Ali

Pes doğrusu...     03/01/2013 17:23

Yahu sizde hizmet üretiyorsanız ben ne diyeyim size.çamur karayollarınınmış..yahu bu çamur basiretsiz belediyecilik anlayışından dolayı Viranşehirde hiç eksilmediki...
Misafir - Heval

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası