• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam461
Toplam Ziyaret12903238

Başörtülü öğretmen adayları bu habere çok sevinecek. Öğretmen adaylarının artık staj yaptıkları okullarda derse başörtüsü ile girebilecek...

 

         Bununla ilgili mevzuattaki disiplin maddesi, Eğitim-Bir-Sen'in talebi üzerine, “Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabi oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler. Adaylara, disiplin ve diğer konularda yüksek öğretim kurumları mevzuatı uygulanır.” şeklinde değiştirildi.

STAJER ÖĞRETMENLER BAŞÖRTÜSÜYLE DERSE GİREBİLECEK

        Üniversite son sınıfta okuyan öğretmen adaylarının, stajyer olarak gittikleri okullarda başörtülü olarak derslere alınmaması ve MEB’in Öğretmen Adaylarına İlişkin Mevzuatı gereğince 657 sayılı Kanun’un bağlı bulunduğu disiplin hükümlerince muamelede bulunması üzerine, Eğitim-Bir-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan, öğretmen adaylarının, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında yapacakları Öğretmenlik Uygulamasına İlişkin Yönerge’nin değiştirilmesi talebinde bulundu.

        Eğitim-Bir-Sen’in talebi üzerine, Milli Eğitim Bakanlığı, yönergenin ‘Disiplin Kuralları’ ile ilgili 15. maddesindeki, “Öğretmen adaylarının görev yaptıkları okullarda görevli öğretmenlerin uymakla yükümlü oldukları yasa, yönetmelik ve yönergeler ile okul yönetimi tarafından konulan kurallara uymak zorunda oldukları” hükmü, “Öğretmen adayları, uygulama yaptıkları okullarda devam devamsızlık, günlük ders programları ile öğretim müfredatının uygulanması konularında öğretmenlerin tabi oldukları kurallara uymakla yükümlüdürler. Adaylara, disiplin ve diğer konularda yüksek öğretim kurumları mevzuatı uygulanır.” şeklinde değiştirdi. Bu değişiklikle son sınıfta okuyan öğretmen adayları, YÖK mevzuatı çerçevesinde disiplin hükümlerine tabi olacak ve başörtülü olarak derslere girmeleri engellenemeyecek.

EĞİTİM-BİR-SEN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

        Eğitim-Bir-Sen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Aday öğretmenlerin ilkokul, ortaokul veya liselerde başörtülü olarak derslere devam edebileceğini duyuruyoruz. Hiçbir kamu çalışanı, kılık ve kıyafeti sebebiyle çalışma hakkından hiçbir suretle mahrum edilmemelidir. İnsanların özgürlüklerini kısıtlayan, hak ihlallerine kaynaklık teşkil eden yönetmelik ve yönergeler için gerekli hukuki düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekmektedir. Eğitim-Bir-Sen olarak, bütün yasaklar kaldırılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz.” denildi.
Kaynak: Memurhaber.com ve balikligol.com  19.12.2012



1131 kez okundu

Yorumlar

     20/12/2012 07:48

güzel bir adım genişletilmesi ümidiyle...
Misafir - sevda:)

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası