• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam186
Toplam Ziyaret12909520

Öğrenme, Hayatın Her Safahatında Her Anında Vardır

 

        Hayat boyu Öğrenme Projesi izleme ve değerlendirme toplantısı Hilton Garden otelinde İl Milli Müdürü Ahmet Pala, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Aslıhan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat boyu Öğrenme Şanlıurfa Ofisi Uzmanı  Kadir Tuzlak, meslek lisesi müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve öğretmenlerin katılımıyla başladı.

       Uygulanan projeyle; Ulusal Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon ve Bilgi Merkezi ve il hayat boyu öğrenme koordinasyon ve bilgi birimlerinin kurumsal, personel ve mevzuat altyapısı revize edilip güçlendirmek ve Türkiye’de hayat boyu öğrenme konusunda bilgi ve farkındalık seviyesi artırmak; Türkiye'de hayat boyu öğrenme konusunda bilgi ve farkındalık seviyesi artırmak, hayat boyu öğrenme sistemi kapsamında, ilgili paydaş kurumlar arasında iş birliği kurmak; mesleki ve teknik eğitim öğretmenlerinin mesleki yeterlilikleri, sosyal paydaşlarla işbirliği içerisinde geliştirmek gibi konular hedeflenmektedir.

       Bu tür konuların konuşulduğu izleme ve değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala yaptı.

       Pala, “Hayat boyu Öğrenme yeni bir durum değildir esasında. İnsanın var olduğu günden beri devam eden bir öğrenme biçimidir. Her gün her birimiz, her yerde bir şeyler öğreniyor. Ama sıkıntımız şu: Bunun kaydını tutmuyoruz, istatistiğini tutmuyoruz; takdir edersiniz ki istatistiği tutulmayan bir şey de yok mesafesinde sayılır.” diyerek yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin kayıt alınması hususunda katılımcıların dikkatini çekti. Ayrıca hayat boyu öğrenmenin ne anlama geldiğini küçük yaşlardan itibaren öğrendiği meslekleri  sıralayıp kendi hayatından kesitler sunarak ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pala sözlerine şöyle devam etti:  

       “Bu projeyle alakalı İstanbul’da Uluslararası Hayat boyu öğrenme konferansı için  iki buçuk günlük bir toplantıya katıldım, orada şunu gördüm: Hakikaten öğreneceğimiz çok şey var. Benim orada ufkum son derece genişledi, çok mutlu eden veriler vardı toplantıda. Bir başka konu beni çok etkiledi. Avrupalı bir uzmanın birisi diyor ki sizin bu kutsal kitabınızın ilk emri “oku.” Bunu biliyorduk lakin ondan duymak beni son derece mutlu etti. Demek ki biz onları gerçek manada etkilemişiz. Kendi kültürümüzden ve inançlarımızdan haberdar etmişiz. İlk emri “oku” diye başlayan bir kültürün, bir inancın müteessirleri siz tasarruf ediniz, düşününüz neler başaramaz? “Oku”, ilk emir “oku.” Onun için hayatın her safahatında okumak ve her gün kendimizi geliştirmek zorundayız. Yine Peygamberimiz (aleyhi selam) buyuruyor ki “iki günü birbirine eşit olan ziyandadır.” Bir sonraki günümüz bir öncekinden daha başarılı daha verimli ve daha iyi düzeyde olacak, demektir. Bakınız bugün bunları Avrupalı uzmanların ağzından duyuyorum ve bunlar beni duygulandırıyor.  Beşikten mezara kadar ilim olmalı. Öğreniniz, evet öğrenmenin yaşı ve zamanı yoktur. Ali Fuat Başgil , “Çalışmak için, öğrenmek için uygun yer ve zamanı hemen arayın,ertelemeyin.” diyor.

        Okumaya erken yaşta başlamanın önemine de vurgu yapan Pala şöyle devam etti: “Ali Fuat Başgil’i keşke ilkokulda okusaydım, ortaokulda okusaydım. Bir eserinde, Unutma ki her zamanı çalışmak için müsait bil. Kendine göre müsait vakit beklersen, o hiçbir zaman gelmez. Her yeri çalışmak için müsait bil. Kendine göre müsait yer beklersen, o yeri hiç bulamayabilirsin, diyor. Bunlara baktığınız zaman hakikaten hayat boyu öğrenme insanla beraber var olan ve süren bir anlayış olduğunu anlıyorsun. Zira biz hayat boyu öğrenmenin her safahatında, her anında varız. Meslek lisesi müdürlerimizle, Halk Eğitim Merkezi müdürlerimizle, Mesleki Eğitim Merkezi müdürlerimizle ve öğretmenlerimizle Hayat boyu Öğrenme sürecini süratle devam ettiriyoruz. Hayatın her safahatında bu öğrenme hamlesi ve çalışması artık belgelendirilerek insanlar çalıştıkları, öğrendikleri bölümün belgesini ve diplomasını alıyorlar. Hayatlarında öğrendiklerini tatbik ediyorlar. Biz de bugün, 2011 yılında başlayan 2013 Mayıs ayının sonunda bitecek olan Hayat boyu Öğrenme projesinin bize sunduğu katkıları, verilen eğitimlerin bundan sonra hayatımıza nasıl fayda sağlayacağı üzerinde konuşup değerlendirme yapacağız arkadaşlarla. Burada siz değerli katılımcıların yardımı sayesinde kafa kafaya vereceğiz, el ele vereceğiz, gönül gönüle olacağız. Bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

       Hayat boyu Öğrenme Projesinin amacı yaşanan bilgi toplumunda, farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliğini sağlamayı, öğrenen bireyden, öğrenen topluma ve öğrenen bir Türkiye'ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmeyi ve hayat boyu öğrenmenin geliştirilmesi yoluyla insan kaynaklarının geliştirilmesini amaçlayan bir projedir. 24 ay süreli projenin toplam maliyeti 15 Avrodur.  bizimgazete63.com   10.12.2012



1107 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası