• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam421
Toplam Ziyaret12902765

Sözün Bittiği Yerdeyiz

 

            Suriye’deki savaştan kaçıp Türkiye’ye dolayısıyla Viranşehir’e sığınan Suriyeli mültecilerin hali görenleri dehşete düşürüyor.

            Suriye’den kaçıp Viranşehir’e sığınan mülteciler Yeni Mahalle Süleyman - Emine Nebati İlköğretim Okulu civarında derme çatma çadırlarda yaşıyorlar. İnşaat halinde ki evlere sığınan 4 ailenin hali ise içler acısı. Kapısı bile olmayan inşaatta kalan ailelerin en büyük sıkıntısı ısınma sorunu. Yaklaşık 15 küçük çocuğun bulunduğu yerde elektrik bile yok. Vatandaşlardan toplanan battaniyelerle ısınmaya çalışan Suriyeli mültecilerin en büyük isteği ısınma ve gıda yardımı. Çocukların yalın ayak olarak yaşadığı evde yiyecek bir lokma gıdaları yok. Komşuların yardımıyla tezek yakarak üstünde sadece patates kızartmaya çalışan ailelerin tüm yiyeceği bu. Vatandaşlardan ve yetkililerden yardım isteyen Suriyeli mülteciler çaresizlik içinde bekliyorlar.

            Sakat olan bir yaşlı bayan ise tek isteğinin bir engelli arabası. Temizlik konusunda vatandaşın verdiği leğenlerde çamaşırlarını sabunla yıkıyorlar. Şahsi temizliklerini yapma imkanı bulamayan bu vatandaşlar hasta olmamak için bir nedenleri kalmıyor. Acilen bir müdahale söz konusu olmazsa bu durum çeşitli hastalığa sebebiyette verebilir.

YARDIMA ÇAĞIRIYORUZ: Söz konusu Suriyeli vatandaşlara yardım için etkili ve yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarını ve hayırsever vatandaşları yardıma çağırıyoruz. Orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Bizim şehrimize sığınan bu insanları bize yakışır bir şekilde sahiplenmek gerekiyor. Memurlar,i işçiler ve esnaflar kendi aralarında toplayacakları her türlü insani araç ve gereçleri bu yardıma muhtaç ailelere verebilir. Viranşehir’de, Yeni Mahalle’de sözün bittiği yerdeyiz. Seslerini duyan var mı?  bizimgazete63.com  21.11.2012

OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE

SON EKLENEN AÇIKLAMA: Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan yorumlar yayınlanmayacaktır. Site Editörü gelen mesajları yayınlama veya yayınlamama hakkına sahiptir.

         Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım




2051 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası