• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam454
Toplam Ziyaret12912294

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Son günlerde İnternet Kulanıcılarına gönderilen "Türk Polis Siber Suç Bölümü" adlı virüs kanusunda uyarılarda bulundu.

 

           Günümüzde hemen her ülkede bilişim teknolojilerinin kullanımı, bireysel ve toplumsal yaşamımızın büyük bir kısmını etkilemektedir. Bilişim teknolojileri hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Ancak yaşanan bu gelişim beraberinde bir takım hukuki sorunları ve sorumlulukları da ortaya çıkarmaktadır. Bu alanla ilgili her geçen gün karşımıza yeni suç tipleri çıkmakta yada mevcut suç türlerinin yeni işlenme şekillerine aracı olmaktadır.
Bu değişime ve gelişime en açık alanı ise Bilişim Suçları oluşturmaktadır. Ülkemizde son yıllarda bilgisayar kullanımının hızla artması ile sanal alemdeki suç oranlarında da hızlı bir artış yaşanmaktadır. Bu çerçevede bilişim suçları, toplumu tehdit eden önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmıştır.

        Son günlerde ortaya çıkan ve gittikçe yaygınlaşarak birçok kişinin mağdur olmasına sebebiyet veren bu suçlardan bir tanesi de vatandaşlarımızdan virüs aracılığı ile Polisimizin adı kullanılarak para talep edilmesidir. Bu suç türünde casus yazılım kullanılarak internet kullanıcılarının bilgisayar ekranın kaplayarak bilgisayarı çalışmaz hale getiren "Türk Polis Siber Suç Bölümü" başlıklı bir sayfa oluşturularak internet kullanıcılarının suça karıştıkları gerekçesi ile bilgisayarlarının kilitlendiği ve haklarında soruşturma yapılmaması için "Ukash ve Paysafe Card" gibi Online Ödeme Sistemleri ile para istenmektedir.

      Yeni ortaya çıkan bu dolandırıcılık suçunda Emniyet Teşkilatının adı kullanılarak para istense de bilinmelidir ki Emniyet Teşkilatımız bünyesinde Türk Siber Suç Bölümü isimli bir bölüm bulunmamakla birlikte gerek Emniyet birimleri olsun gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmakta olan hiçbir kamu görevlisi vatandaşlarımızdan para, kontör vb şeyler talep etmez.

      Söz konusu uyarı bilgisayarlara virüs yoluyla gönderilmekte olup tamamen dolandırıcılık amaçlıdır. Vatandaşlarımızın bu tür duyuru ve uyarıları dikkate almaması gerektiğini önemle rica eder, bu tip olaylarla karşılaşan vatandaşlarımızın Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri ile irtibata geçmesini rica ederiz.  09.11.2012

 

OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE

SON EKLENEN AÇIKLAMA: Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan yorumlar yayınlanmayacaktır. Site Editörü gelen mesajları yayınlama veya yayınlamama hakkına sahiptir.

         Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.



1341 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası