• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam93
Toplam Ziyaret12902437

İncirlik Üssü Kapatılsın diye yürüdü

 

       ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifi “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” sloganıyla İncirlik Üssüne yürüdü.

       Şanlıurfa’dan da eyleme yaklaşık 40 kişilik gurup üç araçla Adana İncirlik’e giderek destek verdi.

       ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifinin öncülüğünde “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” sloganıyla Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen Müslüman gençler 13 Ekim 2012 cumartesi günü öğle saatlarinde İncirlik Üssüne yürümek için Adana Sabancı Merkez Camii’nde buluştu.Adana Sabancı Merkez Cami’nden teşrik tekbirleri ve sloganlar eşliğinde İnönü Parkı’na yüründü. Çok sayıda ABD karşıtı pankartın taşındığı eylemde Suriye de unutulmadı.

         ABD'ye Karşı İslami Gençlik İnisiyatifi adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Abdullah Taha Can, Amerika’nın bir an önce Türkiye’yi terk etmesini isteyerek, “Başta Adana’daki İncirlik Üssü olmak üzere ABD’ye ait bütün üslerin kapatılmasını istiyoruz. Adana’ya bu isteklerimizi dile getirmek, Amerikalılara 'Yankee go home' demek için geldik. Ayrıca zalimler birbirlerine benzerler. Suriye diktatörü Esad’ın da Müslümanları katlederken ABD’ye benzemesi gibi. İslami gençlik olarak diktatör Esad’ın Suriye’yi terk etmesi, Suriye halkının da özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz” dedi.

        Eyleme "Coğrafyamızda ABD Emperyalizmine de Baas Diktatörlüğüne de Yer Yok!" yazılı bir pankartla katılan Grup Yürüyüş'ün “Vur Vur Emperyalizme Vur” marşına gençler yumrukları havada eşlik etti. Ardından İncirlik Üssüne doğru yola çıkıldı.

       Adana İncirlik Üssüne gitmek isteyen gençler İncirlik ilçesinin girişinde polis barikatıyla karşılaştı. Yürüme ısrarına rağmen polis barikatı kaldırmayınca eylem İncirlik girişinde devam etti.

         Burada ilk konuşmayı Habbab Çetin Akdeniz yaptı. Akdeniz, Amerikan zindanlarında esir kaldığı yıllardan bazı kesitler anlattı. Burada yapılan işkenceleri, ümmetin namusunun nasıl kirletildiğini anlattı. Amerikalıların tutuklanan her mahkum başına para aldıkları için suçsuz yere insanları tutuklarından bahsederek sözlerine son verdi.

         Ardından sözü yazar Hamza Er aldı. Er, konuşmasında; “İki duyguyu aynı anda yaşıyorum. Bunlardan birincisi onurdur. İkincisi utançtır. Onur duyuyorum çünkü Türkiye’nin değişik illerinden buraya gelen gençler Irak’ta, Afganistan’da, Somali’de vb. yerlerde yaptığı katliamlara karşı çıkan ve umut veren bir gençlik var. Utanç duyuyorum çünkü kendi ülkemizde bu katillere kucak açmış olmaktan. Dünyada Müslümanların kanını akıtan katil ABD’ye karşı barikat kurulması gerekirken, kendi ülkemizde Müslümanları katledilenleri protesto etmek amacıyla buraya toplanan bizlere kurulmuştur.” diyerek sözlerine son verdi.

          Ardından sözü, ABD’ye Karşı İslami Gençlik İnsiyatifi Şanlıurfa Organizatörü Behçet ATİLA aldı. Atila konuşmasındı; “ Bu kutlu yolumuzun yol arkadaşları hepiniz hoş geldiniz. Bu bir süreçtir, besmelesini bu gün burda çekiyoruz. Bu ilk girişimi bizlere nasip eden Rabbimize hamd olsun. Bu girişimlerimizin devamı inşallah gelecek inşallah. İleriki süreçte Kürecik’e, Malatya’ya ve tanımadığımız şu sınırların ötesindeki Pakistan, Afganiztan ve diğer islam beldelerindeki bu Zalimlerin, Tağutların, Katil conilerin tüm üslerinin kapatılması ve islam topraklarından def edilmesi için var gücümüzle çalışacağız ve hiç değilse saflarımızı netleştireceğiz. Değerli gençler bu uğurda çalışacağımıza söz veriyor muyuz?” dedi. Kalabalık gür bir sesle “SÖZ” dedi ve Atila;” Şahid ol Ya Rabb!, Şahid Ol Ya Rabb!  Şahid Ol Ya Rabb” diyerek sözlerini tamamladı.

         Ve Grup Yürüyüş yine marşlarıyla eyleme renk kattı. “Vur Vur Emperyalizme Vur” ve “Özgürlük Türküsü” marşlarını okuyarak ABD'ye karşı İslam dünyasında büyüyen intifadaya selam gönderen Grup Yürüyüş, “Yalla İrhal Ya Beşşar” diyerek Suriye direnişinin zafere ulaşması için toplulukla hep birlikte dua etti.

          Adem Özköse'nin teşekkür konuşmasının ardından İslam coğrafyasında   ABD'ye karşı çarpışırken şehit düşen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı. Zalimlere, diktatörlere, emperyalistlere ve siyonistlere karşı mücadele eden tüm Müslümanlar için Adil Tuna'nın yaptığı duaya hep bir ağızdan amin denildi. ve son olarak Amerikan bayrağı ateşe verildi.

           Eylemde “Katil ABD Adana’dan Defol”, "İncirlik Üssü Kapatılsın!", "Hükümet Uyuma, Katiller Burada!", “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol”, “Katil Esed Suriye’den Defol”, “Yankee Go Home”, “Ümmetin Birliği Sınırları Aşacak”, “Müslüman Zulme Boyun Eğemez”, "Baas Çetesi Hesap Verecek!" sloganları atıldı.   bizimgazete63.com    16.0-10.2012

  



2102 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası