• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam291
Toplam Ziyaret12908432

SAYIN VALİM KAMPANYAMIZA DESTEK BEKLİYORUZ.

 

        

 

Gazetemizin 4. kuruluş yılına atfettiğimiz Viranşehir'de ve bölgemizde kan davalarına son kampanyamıza Sayın Valimiz Celallettin Güvençten destek bekliyoruz. Yaptıkları bu hayırlı çalışmadan dolayı da kendilerini kutluyoruz.

       Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, biri Şanlıurfa Merkezde biri de Akçakale ilçesinde olmak üzere iki ayrı kan davasını bitiren barış törenine katıldı.

       İlk barış töreni Akçakale ilçesinde, 3 ay önce Başak ve Ural aileleri arasında başlayan husumeti bitiren tören oldu.

       Akçakale’de bir taziye evinde gerçekleştirilen barış törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likolğlu, Şanlıurfa Eski Milletvekili Faruk Bayrak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve her iki ailenin mensupları katıldı.

      Akçakale'de iki aile arasında çıkan husumetin kan davasına dönüşmemesi için Şanlıurfa eski milletvekillerinden Faruk Bayrak ile bölgenin ileri gelenleri 'Ural' ve 'Başak' aileleri arasında yaptıkları görüşmeler olumlu sonuçlandı ve taraflar bugün barış için bir araya geldi.

      Vali Celalettin Güvenç, düzenlenen barış törenine katılan husumetli aileleri tokalaştırarak barışmalarını sağlarken, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan duaların ardından aileleri temsilen İsmail Ural ile Ali Başak tokalaşarak kan davasını sonlandırdıklarını ilan etti.

      Akçakale ilçesindeki barış yemeğinin ardından Vali Güvenç ve beraberindekiler Eyyübiye Mahallesi'nde bir çay bahçesinde düzenlenen barış törenine katıldı. 2 ay önce Topdağı Mahallesi'nde; Aslantay, Gelgil ve Arıtboğa aileleri arasında arazi anlaşmazlığından dolayı başlayan husumet Dr. Feridun Öncel’in öncülüğündeki kanaat önderlerinin araya girmesiyle kan davasına dönüşmeden barışla sonuçlandı. Barışmaya ikna olan taraflar bugün barış yemeğinde bir araya geldi. Barış töreninde duaların okunması ardından Vali Güvenç, husumetli ailelerin büyüklerini yan yana getirerek tokalaştırıp barıştırdı.

      Barış törenlerinde bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kan davalarının sona ermesi için herkese görevler düştüğünü ifade ederek, “Bölgemizde inancımızda, geleneğimizde yeri olmayan bu kan davası olayları hala sürüyor. Bunun inşallah bu topraklardan sileceğiz kaldıracağız. Hep birlikte el birliği ile gençlerimizi çocuklarımızın geleceğini kurtarma adına, genç yaşta onları toprağa vermeme adına, inancımız adına bu yanlışlardan bu toprakları halkımızı sizleri kurtarma kararlılığındayız. Ural Ailesine Başak Ailesine, yediden yetmişine tamamına gösterdikleri olgunluktan dolayı teşekkür ediyorum. Allah Barışınızı daim eylesin. Allah bir daha göstermesin” dedi. 15.10.2012

 



1770 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.382232.5119
Euro34.402534.5404
Hava Durumu
Saat
Site Haritası