• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam668
Toplam Ziyaret12913276

Gazetemiz 4.yıla Girerken Çok Önemli Bir Konuya Dikkat Çekiyor

 

            Yıllardır bölgemizde yaşanan Kan Davalarından dolayı yüzlerce insan ölmüş, yüzlercesi yaralanıp sakat kalmış, yüzlercesi de hapishane köşelerinde hayatını bitirmiş ve binlerce çocukta yetim kalmıştır. Yüzlerce ocağın söndüğü, yuvanın dağıldığı ve binlerce insanın göç etmek zorunda kaldığı kan davaları bölgemize asla huzur getirmediği gibi hiçbir katkısı da olmamıştır.

            Bizim Gazete olarak çok canlar yakan bu cahiliye adetinin kökten kaldırılması için kuruluşumuzun 4.yılını bu konuya atfediyor, Yüce Allah’ın ve Onun Resulünün emirlerini hatırlatıp artık bu kan davalarının bitmesini arzu ediyoruz.

           İŞTE AYET: NİSA 93. Kim bir mümini kasden öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır.   

           İŞTE HADİS: (VEDA HUTBESİNDEN) Ashabım! Dikkat ediniz, cahiliyeden kalma bütün adetler kaldırılmıştır, ayağımın altındadır. Cahiliye devrinde güdülen kan davaları da tamamen kaldırılmıştır. Kaldırdığım ilk kan davası Abdulmuttalib'in torunu Iyas bin Rabia'nın kan davasıdır.

           Yüce Allah’ın ve Peygamber Efendimizin (sav) yasakladığı kan davası apaçık bir emirdir. Yani bu bütün Müslümanlara bir emirdir. Eğer toplum olarak Allah’a ve Peygambere karşı muhalif olmak istemiyorsak o zaman bu emri yerine getirip gereğinin yapılması gerekiyor. Böylesine büyük bir günahı göze almak istemeyenler hemen mevcut kan davalarını sona erdirmek için çaba göstermek zorundadır.

          NELER YAPILABİLİR: Bizim Gazete olarak sitemizden yayınladığımız son ankette (Bakınız bizimgazete63.com) Eğitim’e ağırlık verilmeli, Kamu görevlileri sorumluluk almalı, Her Aşiretten bir mensubun Akil adamlardan oluşan bir kurul kurmalı ve Medyanın da bunu desteklenmesi sorularının hepsi şıkkı ağırlık kazanmış durumda. Özellikle Viranşehir’de bulunan Aşiretlerin bir an önce bir araya gelip bu kurulu kurması oldukça önem taşıyor. Öyleyse yukarıda belirtilen konumlarda olanlar hemen sorumluluk almalı ve daha fazla kan dökülmemesi için ayrıca var olan kan davalarının bitmesi için elinden gelen bütün çabayı göstermek zorundadır. Unutulmaması gereken bir şey vay ki bunu Allah ve Resulü istiyor, yani bu bir emirdir. Bizden sonra gelecek nesillerimize güzel bir dünya bırakmak için bunu hep birlikte başarmak zorundayız. Bizim Gazete olarak bu sorumluluğu üzerimize alıyor ve üstümüze düşen görevi yerine getirip kuruluşumuzun 4. yılını bu konuya ayırıyoruz.  10.10.2012

 



1464 kez okundu

Yorumlar

YETER BİTSİN ARTIK     10/10/2012 10:32

Tebrik ederim gerçekten en büyük ve sıkıntılı bir konuya parmak basmışsınız ve takipçisi olacağınızı da biliyorum.Bitsin artık bu cahiliye töresi adeti Aşiretler sevgi için yardımlaşma için fakirleri koruyup kollamak için hak için bir araya gelsin.Bir kaç cahilin yanlışlarını devam ettirmek gurur kin nefret için karşı karşıya gelmesinler.Ben bütün kan davalarının yanlış olduğunu ve ortadan kalkmasını istiyorum.
Misafir - Ali

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.429932.5599
Euro34.801134.9406
Hava Durumu
Saat
Site Haritası