• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam125
Toplam Ziyaret12908939

“BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜ KORUMAMIZ GEREKİYOR”

 

         Akçakale İlçesinde dün akşam saatlerinde yaşanan üzücü hadisenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik kente geldi. Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ile birlikte öncelikle üzücü olay sonrası yaralanan vatandaşları Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi’nde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Hastaların yakınlarıyla da görüşen Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gürpınar, Halil Özcan, Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek ve Seyit Eyüpoğlu ile birlikte olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

        Önce Timuçin Ailesi için Bolatlar Köyü’nde kurulan taziye çadırını ziyaret eden Bakan Faruk Çelik ve beraberindekiler, burada acılı aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Daha sonra Bakan Çelik Özer Ailesi’nin Akçakale İlçe Merkezinde oturduğu taziye evini ziyaret ederek, olayda hayatını kaybeden Gülşen Özer’in yakınlarına baş sağlığı diledi.

       Akçakale İlçesinde esnaf ve vatandaşlarla da görüşen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bölge milletvekilleri ile birlikte sabahın erken saatlerinde Şanlıurfa’ya geldiklerini belirterek, “Bu elim olay karışışında hayatlarını kaybeden ailelere hem başsağlığı dileklerimizi iletmek, hem de Akçakalelilere, Şanlıurfalılara geçmiş olsun demek için buraya geldik” dedi.

      Bir daha böyle acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Suriye'de yaşananları izliyorsunuz. Suriye'de halkına yıllardır zulmeden yönetimi hepimiz biliyoruz. Ama Suriye ayrı Türkiye ayrı bir devlet. Akçakale'nin şanssızlığı sıfır noktasında bir ilçemiz olmasıdır. Bu çatışmalar aylardır devam ediyor. Akçakale sınır bölgesinde duyulan çatışma seslerini tüm Türkiye duyuyor, biz hükümet olarak güvenlik güçleri anlamında alınması gereken önlemleri aldık. Her gün gereken çalışmalar yapılıyor, tanklar, toplar ilgili yerlere konuşlanmış durumda. Burada sorumsuzca kendi insanını katletmenin yanında daha büyük sorumsuzluk örneği göstererek bizim topraklarımızdaki çocukları katletme cüretini gösteren bu zalime karşı kininizi nefretiniz biliyorum, aynı duyguları Ankara da yaşıyor. Vatandaşına acımadığı gibi burada yaşayan vatandaşlarımızı da üzüntüye sokacak bir olaya vesile olmuşlardır. Ama şunu bilin ki dün akşam itibarı ile hiçbir kardeşimizin kanı yerde kalmadı. Gerekli müdahaleyi anında gördüler. Bugün de hükümet olarak tezkereyi meclis gündemine getirdik. Her türlü, en ufak bir gelişmeye dahi en ağır misillemeyi yapmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

      Yaralılarla ilgili de bilgi veren Bakan Faruk Çelik, yaralılardan dördünün taburcu edildiğini ifade ederek, “Operasyonlar gayet başarılı geçmiştir. Meryem kızımız, Özlem kızımız durumları daha iyi ve bizimle konuştu. Tedavisi tamamlanan 4 yaralı taburcu olmuş durumda. Diğer yaralıların genel bir tehlikesi olmadığını doktorlar bize söyledi. Ülkemizin şirin bir ilçesi Akçakale'de maalesef böyle menfur bir saldırı yaşandı. Bu insanların kanı yerde kalmamalıdır. Onlarca yüzlerce insanın gönlü dağlanmış bir hiç uğruna kendi vatandaşını acımasızca katleden bir yönetim, bu yetmiyormuş gibi bizim ülkemizde bizim topraklarımızda böyle bir vahşetin gerçekleşmesine vesile oluyor. Burada gerek uluslararası, gerekse ülke bazında alınması gereken önlemlerle ilgili devletin tüm kurumları gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Neticesinde tezkereyi TBMM gündemine getirdiler. Çözümden yana isek, bu konuda birlik ve bütünlüğümüzü korumak gerekiyor. Böyle bir saldırı gerçekleşmiş, bu saldırı karşısında halen sağa sola çekmenin bir anlamı yok, yekvücut olmamız gerekiyor” dedi.

      Öte yandan Bakan Çelik’e Akçakale İlçesi’nde temasları sırasında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gürpınar, Halil Özcan, Abdülkerim Gök, Mehmet Akyürek ve Seyit Eyüpoğlu’nun yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile İl Jandarma Komutanı Emin Dursun eşlik ederken, Bakan Faruk Çelik akşam saatlerinde Şanlıurfa’dan ayrılarak Ankara’ya hareket etti. 05.10.2012

 



1325 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.432432.5624
Euro34.631634.7704
Hava Durumu
Saat
Site Haritası