• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam495
Toplam Ziyaret12903272

Bakın Davayı Kim Açtı

 

     CHP İstanbul Milletvekili, Şanlıurfalı olan Avukat Mahmut Tanal Ak Parti hakkında kapatma davası açarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdi. İşte Tanal'ın dilekçesi:

    

YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI’NA

 

            Konu: AKP’nin kapatılması için gerekli işlemlerin yapılması hk.

        AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Merkezi'nde 05.09.2012 günü yapılan genişletilmiş grup toplantısında; “Yargıya zaten gerekenleri söyledik, gereğini yapıyor” şeklinde açıklamada bulunulmuştur.

       Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan bu açıklama Türk Ceza Kanunu 277. Maddesinde düzenlenen yargı görevi yapanı etkileme ve Türk Ceza Kanunu 288. Maddesinde düzenlenen adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarının işlendiğini göstermektedir.

      Mahkemelere kimse emir veremez, telkinde bulunamaz. Anayasa’nın 138/2. Maddesine göre; “Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.” Ayrıca Anayasanın 36. Maddesi ile güvence altına alındığı üzere herkes adil yargılanma hakkına sahiptir. Yargı görevi yapan hiçbir şekilde etki altına alınmamalı ve adil yargılama hiçbir açıklama ile etkilenmeye çalışılmamalıdır.

       AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yargıya gerekeni söyledikleri ve gereğinin yapılacağı, AKP Merkezi'nde 05.09.2012 günü yapılan genişletilmiş grup toplantısında Genel Başkan sıfatı ile yaptığı konuşmasında açıklamıştır.

        Siyasi Partiler Kanunun 78. Maddesinde Amaçlar ve Faaliyetlerle İlgili Yasaklar bölüm başlığı altında “Demokratik Devlet Düzeninin Korunması İle İlgili Yasaklar” şu şekilde düzenlenmiştir;

       “a) Türkiye Devletinin Cumhuriyet olan şeklini; Anayasanın başlangıç kısmında ve 2 nci maddesinde belirtilen esaslarını; Anayasanın 3 üncü maddesinde açıklanan Türk Devletinin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, diline, bayrağına, milli marşına ve başkentine dair hükümlerini; egemenliğin kayıtsız şartsız Türk Milletine ait olduğu ve bunun ancak, Anayasanın koyduğu esaslara göre yetkili organları eliyle kullanılabileceği esasını; Türk Milletine ait olan egemenliğin kullanılmasının belli bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamayacağı veya hiçbir kimse veya organın, kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamayacağı hükmünü; seçimler ve halkoylamalarının serbest, eşit, gizli, genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre, yargı yönetim ve denetimi altında yapılması esasını değiştirmek;

       Türk Devletinin ve Cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, dil, ırk, renk, din ve mezhep ayrımı yaratmak veya sair herhangi bir yoldan bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak; Amacını güdemezler veya bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar, başkalarını bu yolda tahrik ve teşvik edemezler.

     b) Bölge, ırk, belli kişi, aile, zümre veya cemaat, din, mezhep veya tarikat esaslarına dayanamaz veya adlarını kullanamazlar.

    c) Sosyal bir sınıfın diğer sosyal sınıflar üzerinde egemenliğini veya zümre egemenliğini veya herhangi bir tür diktatörlüğü savunmayı ve yerleştirmeyi amaçlayamazlar ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar.

    d) Askerlik, güvenlik veya sivil savunma hizmetlerine hazırlayıcı nitelikte eğitim ve öğretim faaliyetlerinde bulunamazlar.

    e) Genel ahlâk ve adaba aykırı amaçlar güdemezler ve bu amaca yönelik faaliyette bulunamazlar.

    f) Anayasanın hiçbir hükmünü, Anayasada yer alan hak ve hürriyetleri yok etmeye yönelik bir faaliyette bulunma hakkını verir şekilde yorumlayamazlar.”

       AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP Genel Merkezinde yapmış olduğu açıklama siyasi partilerin yasaklı olduğu hususları göz ardı ettiğinin açık göstergesidir. AKP de bu açıklamayla Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın başta Anayasa ve siyasi Partiler Kanunu olmak üzere hukuku ihlal etmesine ortak olmuştur.

      Anayasanın 69. maddesinin 4. fıkrası; “Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesince kesin olarak karara bağlanır.” şeklinde düzenlenmiştir. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işlemiş olduğu suç bir siyasi parti Genel Başkanı tarafından işlendiği için partinin kapatılması gerekmektedir. Konu hakkında gerekli incelemeyi yaparak anayasa Mahkemesine AKP’nin kapatılması için dava açılmasını saygılarımla arz ederim.16.09.2012

                                                                            Mahmut TANAL

                                                                         İstanbul Milletvekili

 



1986 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası