• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi9
Bugün Toplam183
Toplam Ziyaret12911576

SAYIN VALİMİZE ÇAĞRI; VİRANŞEHİR'DE Kİ KAN DAVALARINA DA EL ATIN

 

      Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Bozova ilçesi Çatak Tesisleri Su-Doğa Sporları Gençlik Merkezinde Ötgün ve Demir ile Aslan Aileleri arasındaki husumeti sona erdiren barış yemeğine katıldı. Barış yemeğinde Vali Güvenç’in yanı sıra Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Seyit Eyyüpoğlu ve Abdülkerim Gök, Bozova Kaymakamı Recep Öztürk, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ve her iki ailenin fertleri katıldı.

     Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu ile 10 kişilik kanat önderinin girişimleri sonucu tatlıya bağlanan husumetin ardından verilen barış yemeğinde arazi anlaşmazlığından dolayı davalı olan aileler bir arada barış yemeği yediler.

      Yemeğin ardından konuşan Vali Güvenç, davalı ailelere seslenerek yaklaşık bir asır süren davanın bitmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Vali Güvenç, ‘Belediye Başkanımız üç aile arasında önemli görüşmeler yaptı. Çok şükür bu mübarek günde bu barışı burada tesis ediyoruz. Ben üç ailemizde kutluyorum. Bu barışın başka bir özelliği mal mülk anlaşmazlığıydı. Çok şükür ölüme kan davasına gitmeden bu işi temizledik. Aile büyükleri gençlere ter temiz bir gelecek hazırlamış oldu. Bunu önemsiyorum. Çünkü değerli kardeşlerim, hayatta en önemli şey insan hayatıdır. Cenab-ı Hakkın en büyük değer verdiği iş insana saygıdır, insanın hayatıdır. Maalesef bazen sudan sebeplerle kötü şeylere imza atabiliyoruz. Bunlar bizi üzüyor bunları kabullenemiyoruz artık. İnşallah anlaşmazlıklarımızı konuşarak, uzlaşarak, büyüklerimize götürerek çözme alışkanlığımızı güzel ilimizde güzel insanlarımızla birlikte tesis ederiz” dedi.

      Çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakalım diyen Vali Güvenç, “Çocuklarımıza bu tür kötü alışkanlıklar bırakmamalıyız. Bunun vebali var. Ne dinimizde ne medeniyetimizde yeri var ne insanlıkta yeri var. Kitabımızın hiçbir yerinde kan davasının yeri yok’ dedi.

      İki aile arasında kalan ufak tefek sıkıntıları köylerine gidip görüşerek çözeceklerini söyleyen Vali Celalettin Güvenç, ‘Biz haktan hukuktan, adaletten yanayız. Gözümüzde haklı, haklı olduğu müddetçe dünyanın en güçlü insanıdır. Haklının haklılığına boyun eğiyoruz. Ona saygı duyuyoruz. İnancımız budur. Barışta emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun bizi yalnız bırakmadılar’ şeklinde konuştu.

       Daha sonra söz alan Ak Parti Milletvekileri Seyit Eyyüpoğlu, Mehmet Akyürek, Abdülkerim Gök ise barışta emeği geçen herkese teşekkür ederek bölgede barışın hakim olmasını dilediler.

      Arazı anlaşmazlığı nedeniyle aralarında husumet olan aileleri barıştırmak için yoğun emek sarf eden Bozova İlçe Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu , “Cuma günü dinimizde bayramdır bu barışta ikinci bayramımız oldu. 10 kişilik bir barış heyeti bu kanayan yaraya nasıl merhem olabiliriz diye arkadaşlarımızla birlikte aileleri ziyaret ettik. Bu işin çözümü ancak barışla sulhla olur dedik. Her iki ailede sağ olsun bize güvendiler bizde vicdani olarak bu işe el attık. Bizde yetkilerini alarak köylerin arasında sınır oluşturduk ve her iki ailenin rızasını alarak kabulünüz müdür dedik. Onlarda bizi kırmadan evet dediler. İki ailemize de müteşşekiriz” dedi.

     Konuşmaların ardından barış merasimine geçilerek aile temsilcilerinden Pijan Aşiret temsilcisi Abdülkadir Yahlizade ile Baziki Aşiretinden İbrahim Aslan, Cuma Demir ve Nebi Aslan’ı temsili olarak barıştıran Vali Güvenç, hayırlı ve uğurlu olması bu barışın daim olması dileğinde bulundu.

    Barış yemeği esnasında yol, su ve elektrik sorunu olan köylüler Vali Güvenç ile görüşerek bu konuda yardım istediler. Vali Güvenç İlgili kurum amirine vatandaşların sorunlarının en kısa sürede çözülmesi talimat verdi. 

SAYIN VALİMİZE VE MİLLETVEKİLLERİMİZE ÇAĞRIMIZDIR; Yıllardır kan davasından en çok etkilenen Viranşehir ilçesi de sizlerden bu konuda yardım bekliyor. artık canlar ölmesin, şehrimize barış gelsin diyoruz.  bizimgazete63.com yönetim kurulu   14.09.2012



2275 kez okundu

Yorumlar

baris     17/09/2012 00:47

viransehirde baris güvercini olarak seh hikmet aydin var.bence o bir validen bir bakandan daha fazla baris davalarina el atiyor. ve allah ondan razi olsun ....o olmasa viransehirde ve cevresinde hic bir kan davasi barisla sonuclanmaz...
Misafir - mehmet misafir

RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.451532.5815
Euro34.684134.8231
Hava Durumu
Saat
Site Haritası