• https://www.facebook.com/Viran%C5%9Fehir-Bizim-Gazete-1269353489770245
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=05336770791
  • https://twitter.com/bizimgazete63
  • https://z-p15.www.instagram.com/viransehirbizimgazete63/
  • https://www.youtube.com/channel/UC_BshBmcwBr1dd-R9Obx0ag
Üyelik Girişi
TAZİYELER

TAZİYELER:



 

 

Nöbetçi Eczaneler

Perşembe


 

  

Cuma

 

 

Cumartesi

 

 

Pazar

 

 

Pazartesi

 

 

Salı

 

 

Çarşamba


 


Nöbetçi Eczane Listesi Kaynağı: Ş.Urfa Eczacılar Odası
Takvim
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam400
Toplam Ziyaret12903177

“İŞ SAHİBİ OLABİLMEK İÇİN KURS FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN”

 

 

          Teşvik paketi ile birlikte cazibe merkezi haline gelen Şanlıurfa’da, işsizliğin önüne geçmek için istihdam oranını artırmaya yönelik açılan mesleki kurslar da devam ediyor. İl İstihdam Kurulu Toplantısını gerçekleştiren Vali Celalettin Güvenç, kurulun çalışmaları sonucunda son bir yılda açılan 321 kursa, 8 bin 837 kişinin katıldığını, yılsonuna kadar da en az 5 bin vatandaşı meslek edindirme kursuna alarak yeni açılacak fabrikalarda istihdam edeceklerini söyledi.

         İl istihdam Kurulu Şanlıurfa Valiliği toplantı salonunda Vali Celalettin Güvenç başkanlığında toplandı.

        Toplantıya Vali Güvenç’in yanı sıra kurul üyeleri de katılırken İş-kur İl Müdürü Necdet Karasevda tarafından toplantıya katılanlara slayt eşliğinde brifing verildi. Şanlıurfa’ya istihdam konusunda ayrılan ödeneklerin dağılımı üzerinde durulan toplantıda, bu ödeneklerle istihdama yönelik kursların ne kadarlık bir topluluğa ulaştığı konusunda bilgiler aktarıldı.

        Toplantının ardından konuya yönelik bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç; yeni teşvik yasasıyla Şanlıurfa’nın bir cazibe merkezi haline getirildiğini belirterek, birçok şehirden de ilimize yatırım yapmak için talepte bulunulduğunu dile getirdi.

      Organize sanayi bölgesinde bu taleplere yönelik yer tahsisleri yapılsa da yetişmiş insan gücüne, ara elemana olan ihtiyaca değinen Vali Güvenç, bu ihtiyacın karşılanması için de İş-kur müdürlüğü, organize sanayi yönetimi ve milli eğitim müdürlüğümüzle işbirliğiyle açılan meslek edindirme kurslarıyla insan kaynaklarını yetiştirmeye ve geliştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Kurumların organizeli çalışmasıyla kursların verildiğini anlatan Vali Celalettin Güvenç, bu kurslar süresince de kursiyerlere 20 TL yevmiye verdiklerinin altını çizdi.

     Yakın zamanda özellikle tekstil sektöründe çok daha fazla sayıda yetişmiş insan gücüne ihtiyaç duyulacağını dile getiren Vali Güvenç; vatandaşlara İş-kurun açtığı kurslara katılma çağrısında bulundu.

     Vali Güvenç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik sayesinde kentin pozitif ayrımcılığa uğradığını ifade ederek, “2012 yılında İş-kurdan Şanlıurfa’ya ayrılan kaynak 70 milyon 747 bin TL’dir. Ayrıca GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımızdan da 7 milyon 500 bin TL bir kaynak sağlanmıştır. Küsuratıyla birlikte 78 milyondan fazla bir kaynağı kullandık. Bu kaynakla istihdam garantili kurslar açmaktayız. 166 istihdam garantili kurs açmış olmakla birlikte bu kurslara katılanların sayısı 3 bin 585’dir. Ayrıca UMEM İşbaşı Eğitim Programları kapsamında da 70 kurs açtık. Bu kurslara katılan vatandaşlarımızın sayısı da bin 473’tür. Açtığımız girişimcilik kurs sayısı 30’dur. Toplam olarak açtığımız kurs sayısı 321 iken bu kurslara katılanların sayısı ise 8837’dir. Bundan sonra da bu çalışmalarımız sürecektir” diyerek konuşmasını sürdürdü.

       İstihdam Kurulu toplantısında yılsonuna kadar en 5 bin kişinin meslek edindirme kursundan geçmesini sağlamasını yönünde İş-Kur’a talimat verdiğini söyleyen Vali Celalettin Güvenç, “İstihdam kurulumuzda İş-kur müdürümüze talimat verdik. Yılsonuna kadar en az 5000 kardeşimizin meslek edindirme kursundan geçmesini sağlayacak. Bu insanlarımız da organize sanayide yatırım yapılacak olan yeni fabrikalarda iş başı yapacak” dedi.

     Vali Güvenç, Türkiye’de işsiz profilini büyük çoğunluğunu ilkokul mezunu herhangi bir mesleği olmayan insanlar topluluğunun oluşturduğuna dikkat çekerek, “Artık bir kurs almadan, diploma sahibi olmadan sanayide çalışma şansı yok. Bu yüzden genç kardeşlerimizin İş-kur programlarını özellikle takip etmelerini kendilerinden istiyorum. Bu kurs fırsatlarını kaçırmayın. Sanayicilerle görüşün, onların istediği dallarda işler için İş-kurla temas halinde olun. Süratle kendinizi bir meslekte yetiştirin ki o meslekte de iş bulmanız kolaylaşsın” dedi.

     Yeni dönemde iş gücü ihtiyaç analizi yapacaklarını ve Şanlıurfalı sanayicinin ihtiyacı olan dallarda kurslar açacaklarını, böylelikle istihdam garantisi sağlanacağını belirten Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç yaptığı açıklamanın ardından kursların herkese hayırlı uğurlu olmasını dileyerek; “Emek veren daire amirlerime, organize sanayi yönetimine, esnaf ve ticaret odalarına da teşekkür ediyorum” şeklinde konuşmasını tamamladı.    31.07.2012

 

 



1229 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
RESMİ İLANLAR
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar32.237032.3662
Euro34.794534.9339
Hava Durumu
Saat
Site Haritası